Здравейте колеги, относно размер на гуми опел фронтера питането ми е малко банално. Знам че не трябва да се кара джип с различни гуми. Джипа ми е с две по две гуми- отпред 2бр. гудиар 31/10,5/R15, отзад с 2бр. мишелин 255/75/R15- по принцип трябва да са еднакви двата размера, обаче мишелина е по нисък, аз го отдавам на грайфера, с един сантим. Питането ми е проблем ли е така като смятам да не включвам двойното през лятото,и мога ли да карам така до като си сложа зимните гуми
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
размер гуми
Свий
X
-
От: размер гуми
Индивидуалните лекции одавна не са на мода в тоя форум. Ако искаш пробвай покарай па като строшиш ще знаеш точно защо. Другия вариант е да се заровиш 2-3 дена и да изчетеш всичко. Ако пък не ти се занимава карай си така и да не ти пука. Тя раздатката на фронтерата е много яка.Първоначално публикуван от ivailo7406 Преглед на мнениекакво мога да строша пак повтарям че съм с две по две еднакви гуми и моля нека колеги който отговаря се аргументира
no signature no problems
Коментар
-
За раздатъчните кутий на бензиновите двигатели които са с едно масло и общи със скоростните кутий е изписано много че са слаби. Какво ще кажете за дизоловите двг на които раздатката е разделена от скоростите с отделно масло дали не позволява някаква разлика
Коментар
-
То много е изписано, ама дали е вярно
...? Ти за колко такива счупени кутии знаеш? Защото аз счупени съм виждал само от каране без масло.
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Ами - със сигурност са по-здрави от на уазика щото на текезарката ги чупех по една годишно пък на фронтерата вече 7 години все не успявам.
А гумите са 2 по 2 но са различни.Единият чифт е по американският размер а другият по европейският.Проблема е че американският не отговаря на европейският и макар и да ги дават като еднакви - то те не са.С две думи все едно си с различни гуми отпред и отзад.Включваш ли двойно - ще счупиш все нещо.BMW X6
Коментар
-
Те тея приказки сме ги чували.Оставям ги да преминат като пролетен повей покрай ушите и си карам работата.А всеки сам си знае и джоба и товара.Далеч съм от идеята че Фронтерата е супер джип - но за моя джоб и каране си е идеална.И така вече 7 - 8 години.BMW X6
Коментар
-
Колкото и да са еднакви гумите пак не е добре да се включва преден мост на твърда настилка, така че винаги трябва да се има едно на ум къде и най-вече как да се кара с включено двойно.
А раздатъчната кутия няма да се счупи веднага, просто много се товари и не се знае колко ще издържи горката. Въпрос на експлоатация.:)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар