Обява

Свий
Няма добавени обяви.

размер гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• размер гуми

Здравейте колеги, относно размер на гуми опел фронтера питането ми е малко банално. Знам че не трябва да се кара джип с различни гуми. Джипа ми е с две по две гуми- отпред 2бр. гудиар 31/10,5/R15, отзад с 2бр. мишелин 255/75/R15- по принцип трябва да са еднакви двата размера, обаче мишелина е по нисък, аз го отдавам на грайфера, с един сантим. Питането ми е проблем ли е така като смятам да не включвам двойното през лятото,и мога ли да карам така до като си сложа зимните гуми

От: размер гуми

Ако изобщо не включваш предния мост можеш да караш докато монтираш 4 еднакви гуми.Обаче включиш ли 4х4 ще строшиш нещо.
    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

какво мога да строша пак повтарям че съм с две по две еднакви гуми и моля нека колеги който отговаря се аргументира

Коментар

Първоначално публикуван от ivailo7406 Преглед на мнение
        какво мога да строша пак повтарям че съм с две по две еднакви гуми и моля нека колеги който отговаря се аргументира
        Индивидуалните лекции одавна не са на мода в тоя форум. Ако искаш пробвай покарай па като строшиш ще знаеш точно защо. Другия вариант е да се заровиш 2-3 дена и да изчетеш всичко. Ако пък не ти се занимава карай си така и да не ти пука. Тя раздатката на фронтерата е много яка.
        no signature no problems

Коментар

За раздатъчните кутий на бензиновите двигатели които са с едно масло и общи със скоростните кутий е изписано много че са слаби. Какво ще кажете за дизоловите двг на които раздатката е разделена от скоростите с отделно масло дали не позволява някаква разлика

Коментар

То много е изписано, ама дали е вярно...? Ти за колко такива счупени кутии знаеш? Защото аз счупени съм виждал само от каране без масло.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Ами - със сигурност са по-здрави от на уазика щото на текезарката ги чупех по една годишно пък на фронтерата вече 7 години все не успявам.
              А гумите са 2 по 2 но са различни.Единият чифт е по американският размер а другият по европейският.Проблема е че американският не отговаря на европейският и макар и да ги дават като еднакви - то те не са.С две думи все едно си с различни гуми отпред и отзад.Включваш ли двойно - ще счупиш все нещо.
              BMW X6

Коментар

Маи ще излезнеш прав. Преди много приказваха че са капризни Фронтерите, но сега като се наводниха в наща околия взеха да пеят друго, че неса по лоши от другите джипки а и са по евтини доста, даже в пъти по евтини.

Коментар

Те тея приказки сме ги чували.Оставям ги да преминат като пролетен повей покрай ушите и си карам работата.А всеки сам си знае и джоба и товара.Далеч съм от идеята че Фронтерата е супер джип - но за моя джоб и каране си е идеална.И така вече 7 - 8 години.
                  BMW X6

Коментар

Джипа си иска своето ... т/ст четири еднакви по диаметър гуми!Всичко друго е компромис и последстващ ремонт за куп пари!

Коментар

Колкото и да са еднакви гумите пак не е добре да се включва преден мост на твърда настилка, така че винаги трябва да се има едно на ум къде и най-вече как да се кара с включено двойно.
                      А раздатъчната кутия няма да се счупи веднага, просто много се товари и не се знае колко ще издържи горката. Въпрос на експлоатация.
                      :)

Коментар

Слаби конструктори са били, как така неса предвидили поне 1мм разлика при гумите за неможещите да си купуват нови гуми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X