Здравейте колеги, относно размер на гуми опел фронтера питането ми е малко банално. Знам че не трябва да се кара джип с различни гуми. Джипа ми е с две по две гуми- отпред 2бр. гудиар 31/10,5/R15, отзад с 2бр. мишелин 255/75/R15- по принцип трябва да са еднакви двата размера, обаче мишелина е по нисък, аз го отдавам на грайфера, с един сантим. Питането ми е проблем ли е така като смятам да не включвам двойното през лятото,и мога ли да карам така до като си сложа зимните гуми
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
размер гуми
Свий
X
-
От: размер гуми
Първоначално публикуван от ivailo7406 Преглед на мнениекакво мога да строша пак повтарям че съм с две по две еднакви гуми и моля нека колеги който отговаря се аргументираno signature no problems
Коментар
-
За раздатъчните кутий на бензиновите двигатели които са с едно масло и общи със скоростните кутий е изписано много че са слаби. Какво ще кажете за дизоловите двг на които раздатката е разделена от скоростите с отделно масло дали не позволява някаква разлика
Коментар
-
То много е изписано, ама дали е вярно...? Ти за колко такива счупени кутии знаеш? Защото аз счупени съм виждал само от каране без масло.
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Ами - със сигурност са по-здрави от на уазика щото на текезарката ги чупех по една годишно пък на фронтерата вече 7 години все не успявам.
А гумите са 2 по 2 но са различни.Единият чифт е по американският размер а другият по европейският.Проблема е че американският не отговаря на европейският и макар и да ги дават като еднакви - то те не са.С две думи все едно си с различни гуми отпред и отзад.Включваш ли двойно - ще счупиш все нещо.BMW X6
Коментар
-
Те тея приказки сме ги чували.Оставям ги да преминат като пролетен повей покрай ушите и си карам работата.А всеки сам си знае и джоба и товара.Далеч съм от идеята че Фронтерата е супер джип - но за моя джоб и каране си е идеална.И така вече 7 - 8 години.BMW X6
Коментар
-
Колкото и да са еднакви гумите пак не е добре да се включва преден мост на твърда настилка, така че винаги трябва да се има едно на ум къде и най-вече как да се кара с включено двойно.
А раздатъчната кутия няма да се счупи веднага, просто много се товари и не се знае колко ще издържи горката. Въпрос на експлоатация.:)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар