Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за задна чистачка-Фронтера Б 2,2 16

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за задна чистачка-Фронтера Б 2,2 16

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
    Доколкото майстора ми обясни въпросната кутийка е така направена, че ако изгори някое реле се сменя цялата комплект(представям си колко струва предвид това колко неща има наредени по платката), но той ми смени само изгорялото и няма проблем.
    Тука не те разбрах какво точно искаш да кажеш, но надявям се да може да се сменят релетата.

Коментар

Искам да кажа, че японеца го е измислил като замине релето да се сменя цялата черна кутийка, а тя е пълна с куп други релета и намсиощекво. Хубавото, е че в нашата мила родина винаги ще се намери някой който да побългъри системата. Не стига това, че релетата са на една платка ами са и някакви малки, от не толкова разпространения вид, оправиха ми я де с нормални такива

Коментар

Здравейте отново,искам да се похваля-проблема е решен.
        60 лева оправиха нещата. Беше се прецакал модула и намериха прекъснат кабел който беше оправен.

Коментар

Първоначално публикуван от mita4eto1977 Преглед на мнение
          Здравейте отново,искам да се похваля-проблема е решен.
          60 лева оправиха нещата. Беше се прецакал модула и намериха прекъснат кабел който беше оправен.
          60 лв. за един кабел
          и как се е прецакал модула? кабела е бил прекъснат и за това не е работил модула или обратното? И ако знаеш кой е бил кабела ще си наистина полезен.
          no signature no problems

Коментар

Проблема е тръгнал от това ,че бай автоджамбазин е ровил из задната врата.На задното стъкло има микрошка в ключалката която казва на модула кога е отворено стъклото и обратното има защита когато чистачката работи не можеш да отвориш стъклото.Принудително цъкаха релето но нищо не се случваше и предполагам са го сменили.Мисля ,че не ми взеха много за 4-5 часа мерене на кабели.Нека да не забравяме,че хората я оправиха и всичко е наред.

Коментар

Аз ще се включа в темата с решението на едит механичен проблем на задната чистачка - износено пласмасово колело на механизма на червяка ....

Проблема явно е дошъл след недобра настройка на рамото на чистачката .... последствието - чистачката работи ,но когато трябва да се върне върху долната врата се чува прещракване на зъби и системата забиваше докато не и се помогне с ръка ...

След разглабянето на моторчето видях ,че бялото колело беше износено в центъра а в 2 та му края беше добре. От там ми дойде идеята да изместя колелото за да роботи в здравата част .... Подложих една втулка 3мм понатегнах пластинките и скъсих с 3мм 2 та бели ограничителя(плъзгача) на ромото движено от повреденото колело ...... Резултата е отново работеща чистачка...
              Прикачени файлове

Коментар

Здравейте, и аз имам същия проблем.Може ли някой да каже как се изважда модула за управление без сваляне на цялото табло,или мисията е невъзможна.Свалих жабката и винтовете на предния(черната кутийка) и до там .Синята е закачена на една алуминиева планка ,но как се сваля въртях-суках не можах да разбера ,освен че пречи една опора на таблото. Ако трябва да се сваля таблото става много трудоемко.Знае ли някой координати на сервиз в София където да ремнтират модула за управление на чистачките.Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от chiMol Преглед на мнение
                  Аз ще се включа в темата с решението на едит механичен проблем на задната чистачка - износено пласмасово колело на механизма на червяка ....

Проблема явно е дошъл след недобра настройка на рамото на чистачката .... последствието - чистачката работи ,но когато трябва да се върне върху долната врата се чува прещракване на зъби и системата забиваше докато не и се помогне с ръка ...

След разглабянето на моторчето видях ,че бялото колело беше износено в центъра а в 2 та му края беше добре. От там ми дойде идеята да изместя колелото за да роботи в здравата част .... Подложих една втулка 3мм понатегнах пластинките и скъсих с 3мм 2 та бели ограничителя(плъзгача) на ромото движено от повреденото колело ...... Резултата е отново работеща чистачка...
                  Tея поразии се получават зимата като се натрупа лед. Не вярвам някой преди теб да е настройвал рамо или зъбчатки по чистачката.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Може, би това е основната причина и лед като замених задната чистачка с механизъм със здраво такова същото, хаотично поведение:1.с подаване на контакт- започва да дви.
                    жи чистачката около минута .2. Спира обикновенно в произволно положение.3.Цена на модула в Педставителсвата на Опел - цената на ОФА 92г.
                    Извод: Ако не намеря начин за ремонт на модула - без задна чистачка.
                    П.П.Ще се окаже че Фронтерата е от най сксъпите коли за подръжка.

Коментар

Така си мислиш, защото не си имал Нисан или Тойота.....
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Продължавам с (тъпите) питания, днес в една морга намерих въпросния модул.Само че моят е светло син на цвят, и понеже не съм успял все още да го измъкна без да свалям цялото табло ине мога да видя какво пише нанего,а този от моргата е оранжев на цвят сваллиха го много лесно но от Фронтера с десен волан без да свалят таблото . На него пише ALARM ; ISUZU ..........;DENSO.........Та питането ми е дали някой може да каже цвета имали значение за взаимозаменяемост, моята Фронтера няма фабрична алама.За евентуални съвети предварително благодаря.

Коментар

Не ти ли трябваше модула за чистачките? Ако да защо ще купуваш фабрична аларма?
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от chiMol Преглед на мнение

Същият проблем. Първо пробвах да разпробия нов отвор в пластмасовото колело на 180 градуса и след това завъртях пластината пак на 180 градуса. Обаче не се получи понеже отворът, който разпробих не беше симетричен на заводския. В последствие направих както колегата е описал и се получи. За мен това е най-доброто решение на този проблем. Другото е да се направи ново колелце на стругар от текстолит или друг подобен материал. Колега благодаря за информацията

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X