Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за задна чистачка-Фронтера Б 2,2 16

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за задна чистачка-Фронтера Б 2,2 16

Здравейте колеги,от скоро и аз се сдобих с този прекрасен автомобил но ето че имам проблем.Не ми работи задната чистачка всичко беше разглобено и проверено,механизма е добре двигателчето работи но ми се губи един + .Всеки който е отварял механизма ще ме разбере.Няма ми го + -са към моторчето когато е под товар,мисля че ще е реле но къде е това реле?Бушонът е проверен.Значи да обобщим,от 5-те кабела които се включват към чистачката двата са червен и черен (за моторчето)и другите три са с различен цвят те влизат с плъзгачи на шайбата на механизма.Няма го +-са към моторчето а другият + към шайбата го имам.Някой ако може да помогне със схема ще съм благодарен.

От: Въпрос за задна чистачка-Фронтера Б 2,2 16

Ами той случайно не се ли връща от шайбата а? Защо не провериш плъзгачите!
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Съжалявам но не разбрах?Обясни ако обичаш как да го върна към моторчето!

Коментар

Само предполагам че примерно пътя е през плъзгачите и шайбата към моторчето. Но ми е трудно така да говоря на изуст, ще трябва да погледна едно моторче на живо!
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

работата е там че + който е на плъзгачите е постоянен и неговата работа е да върне чистачката в изходна позиция(предполагам)!А + на моторчето идва от лостчето на чистачките!

Коментар

Погледни в такъв случай ключът подава ли сигнал към чистачката и с какво управлява, с плюс или минус.Ако работи, прозвъни инсталацията до задната кора/към пантите/, зад нея са куплунзите за кабелите, които отиват във вратата, може и някой окис или нагар в тях да ти прави проблеми.

Коментар

Има електронен модул който се грижи за чистачките (всичките) тяхната работа импулси и тн. Не е нещо рядко да изгори особенно ако има клеясало рамо. Намира се отстрани до жапката и е цветен (различен е за различните версии-дълга и къса) бял-кафяв-жълт-син
              МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Здравейте отново,гледах за въпросният модул.като свалих жапката се виждат две пластмасови кутийки едната е черна и е по голяма,а другата е синя е пише исузо на нея.Дали е тази?Май пише и ALARM на нея.

Мисля,че и зумера за фаровете е там някъде.
                Последно редактирано от CarTest™; 08-05-11, 14:01.

Коментар

Разгледай и тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=51536 може да ти е от полза))

Коментар

Четох я!Не видях решение на проблема в нея и пуснах тази тема.

Коментар

Направих малко снимки,някой ако може да каже кое е нещото с релетата,
                      снимки:http://mita4eto1977.snimka.bg/automo...91240.23366570

Докато прозвънявах кабелите спря да ми работи и помпичката за задното стъкло?!?
                      Последно редактирано от maxxx; 08-05-11, 20:59.

Коментар

Беше ми се прецакало релето на чистачките-не работеше на първа позиция, включи един-два пъти и после спре. Въпросното реле се намира под пластмасата отляво под жабката, след като се махне има две кутийки в задната на една платка са наредени няколко релета мисля че едно от тях е за задната чистачка. Доколкото майстора ми обясни въпросната кутийка е така направена, че ако изгори някое реле се сменя цялата комплект(представям си колко струва предвид това колко неща има наредени по платката), но той ми смени само изгорялото и няма проблем. Това е за Опел Фронтера B 2,2 бензин RS, но десен волан предполагам, че за "нормален" волан е огледално, но не съм сигурен.

Коментар

Някой с мнение по снимките?

Коментар

Синьото, дълга база ли е
                            МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Дълга база е

Съмнява ме и лостчето на волана да не се е прецакало нещо!
                              Последно редактирано от fanatic; 09-05-11, 13:44.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X