Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със заден десен лагер и семеринг на Фронтера Б

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със заден десен лагер и семеринг на Фронтера Б

Дайте да уточним ,всеки за коя фронтера е купувал,че информацията да може да се ползва.Защото за фронтера А до 95 и 95-98 са различни.А пък фронтера Б още по различен,но не съм запознат имат ли и те разновидности във времето.До миналата година за фронтера А ДБ 95-98 г. имаше само аналог на ОПТИМАЛ,на цени между 85 -125 лв.
    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Дидо е човека с лагера,аз съм витараджия но разликата в лагера е че нямаше канал като на оригиналния. Номерата може да ги каже той.Колко ще изкара,ням как да предположим от сега.
      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от dido197 Преглед на мнение
        СКФ ИМАТ такъв лагер лично си го купих + семеринг а има и китайче на 8 . 50 лв.
        не се присобява НИЩО размерите са същите
        Не те иронизирам, но да не става въпрос за лагер за граднчироки? Защото съм проверявал за чероки и наистина лагерът е с тази цена, за която говориш. Но тук става въпрос за фронтера.

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
          Дидо е човека с лагера,аз съм витараджия но разликата в лагера е че нямаше канал като на оригиналния. Номерата може да ги каже той.Колко ще изкара,ням как да предположим от сега.
          Ако говориш за канала върху външната черупка за О пръстена,да знаеш важен е.И то доста.При мен протекоха и двете полуоси,и вероятната причина е калпавия О пръстен на точно този канал.А без него ми е интересно какъв ще е теча.Пак уточнявам,аз визирам ФРОНТЕРА А 95-98 г.
          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

опела го карам съвсем от скоро и още не съм разглеждал и сравнявал дали отговаря на Аили Б
            опел фронтера 2000 инжекцион 1995г отзаде е с LSD

размера на лагера 90/40/31.5 отговаря на 6308
            семеринга е 90/55/10
            ЕКШЪНА ЗАПОЧВА ТАМ КАДЕТО СВЪРШВА ПЪТЯ

Коментар

За него говоря,стария също нямаше канал.Времето ще покаже дали е от голямо значение. Все пак семерингата за какво е ако този о-пръстен ще държи маслото?
              http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Аз също съм за смяна назаден лагер на Фронтера В 99 год 2,2 дизел и не разбрах има ли семеринг или няма или е само О-пръстен.В комплектите които се продават се вижда само лагер и втулка.А има ли нещо специфично при смяната, защото мисля да си го смена сам.

Коментар

Съвсем омешахте ситуацията... според мен модератора трябва да забърше всички говорещи за Фронтера А! Има отделна тема за лагера на полуоската за Фронтера А, а тук само обърквате пичовете, които се интересуват от Фронтера Б!
                  ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Ми то разлика няма, лагера е един.
                    МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

късмет със лагерите
                      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Здравеите и тук.Много четене .много търсене на теми за да не отварям нови....и все пак тази тема до колко е актуална и има ли промяна в цените.
                        Въпроса ми е за Опел Фронтера А спорт 2.0и отзад с ЛСД ,протекли са ми семерингите и от двете странии губи масла и самия диференция като че ли което ме притеснява ,а и едно бучене.....Поръчах си масло 75в140 за да доливам докато се окопитя от ремонтии реално преценя колко камъка трябва да отделя за пътлна ревизия на задния мост.Някои ако може да ме насочи актуално към марки ,цени ,а и със семерингите задължително трябва да сменя и лагерите предполагам?Утре е понеделник и ще разпитам по наще авточасти какво предлагат и на какви пари ,но г/д какво да очаквам и да се оглеждам ли за марки или да си гледам основно цената ? Благодаря за съветите и съжелявам ако съм станал досаден като разпитвам в толкожа много теми ,но искам да си препипам джипката като за мене:П
                        Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Ако тече от двата края на ръкавите зад джантите освен семерингите ще трябва да смениш и лагерите. Просто семерингите са в самия лагер Ако имаш бучене от моста вероятността да е от лагерите на главините не е малка...
                          ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Семеринга е в лагера и трябва да смениш и лагера, но лагера се държи с една втулка която е набита и трудно ще я избиеш,защото тя държи полуоската да излезе и е с 0.5 мм по-малка от диаметъра на полуоската и най-лесно е на хидравлична преса.Лагера го взех от една фирма от Варна вносител на лагери за около140-145 лв.Но четох във форума, че Кико го е намерил по- евтино в София за около110 лв. Става въпрос за оригиналния, а не за Оптимал от който много се оплакват.Но преди да си го свалил не го поръчвай защото има разлика в широчината на лагера и в широчината на втулката. Усрех.

Коментар

Първоначално публикуван от camozzi Преглед на мнение
                              Семеринга е в лагера и трябва да смениш и лагера, но лагера се държи с една втулка която е набита и трудно ще я избиеш,защото тя държи полуоската да излезе и е с 0.5 мм по-малка от диаметъра на полуоската и най-лесно е на хидравлична преса.Лагера го взех от една фирма от Варна вносител на лагери за около140-145 лв.Но четох във форума, че Кико го е намерил по- евтино в София за около110 лв. Става въпрос за оригиналния, а не за Оптимал от който много се оплакват.Но преди да си го свалил не го поръчвай защото има разлика в широчината на лагера и в широчината на втулката. Усрех.
                              Малко ми е странно как оригинален лагер + семеринг ще е 110 ама карай. Аз си купих такъв за оригинално вграждане с всички възможни отстъпки излезе 220 лв.
                              Та имайте си едно наум за тоя лагер за 110....
                              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                                Малко ми е странно как оригинален лагер + семеринг ще е 110 ама карай. Аз си купих такъв за оригинално вграждане с всички възможни отстъпки излезе 220 лв.
                                Та имайте си едно наум за тоя лагер за 110....
                                Такъв е, наистина! Аз го намерих за 150лв. без втулката и след много обстоен преглед установих, че е истинско Koyo, няма никаква разлика. А пък и по принцип е безумно да са супер скъпи тези лагери при положение, че разликата в сравнение с обикновените е наличието на един семеринг вместо капачка и един страничен улей с уплътнител в него... Почти година карам с въпросният лагер и нямам никакви оплаквания, ако беше ментак най-малкото да беше протекъл до сега... Предишният, който уж бе FAG според известния майстор протече след една седмица...
                                ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X