Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Луфт на волана!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Луфт на волана!

Здравейте драги Фронтераджйи! На скоро си купих и аз една Фронти дълга база 2,3 TDY 94г. и ми е много кеф ,но ми прави впечатление че има луфт на волана който се осеща доста, когато карам с над 80км.ч. Моля колегите които са имали подобен проблем да споделят как може да се отстрани този проблем,предварително благодаря на отзовалите се.

От: Луфт на волана!

Здравей колега,
    Наи напред си провери да не ти е разбит паразитня хебел защото това е слабичко
    място на Фронтерката!Аз лично съм нямал този проблем но съм минал през тази процедура с въпросния хебел!
    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
    LZ1NES

Коментар

Провери и карето на кормилния прът.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

В кутията също може да е в повече луфта! Регулира се,ако има мегдан!
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Малко вероятно. В 90% от случаите причината е в паразитния хебел и карето.
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Малко вероятно. В 90% от случаите причината е в паразитния хебел и карето.
            ...Ако е хебела- Лозан, ако е карето-магазина,ако е секторната кутия- сваляш радиатора за промивка и натягаш големият болт/гайка отгоре в/у кутията, ако са накрайници (4 броя,трудно се хващат ако не са заминали съвсем) -магазина отново.
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Паразитния хебел сам по себе си ако е разбит , не води до значителен луфт . Аз карам така от една година , щото ме мързи да го сваля за побългаряване
              В кутията и карето е по - вероятния проблем . Трябва да се усеща и леко чукане при рязко въртене .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

[QUOTE=Р.Якимов;1483361,ако е секторната кутия- сваляш радиатора за промивка и натягаш големият болт/гайка отгоре в/у кутията.[/QUOTE]

Не е нужно да сваля радиатора.

Коментар

Оказа се че предницата е поразбита. Благодаря ви за отзивчивостта.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                    Не е нужно да сваля радиатора.
                    Наполовина си прав. Радиаторите са проблемни при Фронтерите, свалят се "на майтап" , наскоро е купена, по- лесно се работи.
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Ако някой е правил манипулации по секторната кутия,моля да сподели!След ремонт на цялата предница ми остана един луфт във волана и се съмнявам,че ще от нея.

Коментар

Ники, огледай кормилния прът под маншона.
                        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

И по-точно прословутото "каре". Самото то се разглобява. Като измъкнеш маншона и почистиш греста, ще видиш една телена зегерка. Измъкваш я с отвертката и можеш да извадиш карето, ако преди това си го измъкнал от шлиците на секторната кутия. Представлява два палеца с квадратчета, нанизани на тях(подобно е на двупалцовите карета от Трабант ) Но за диагностика е достатъчно да държиш с ръка кормилния прът докато някой клати волана. Няма начин да не усетиш луфта ако е от там.
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

То там хлопа сигурно на всяка Фронтера.
                            Така е направено ,че за мен не подлежи на ремонт, освен чрез подмяна с нов детайл. А такъв пластмасов детайл не съм срещал да се продава някъде.
                            И мен ме дразнеше в началото като я купих, но сега след 80 000 км навъртяни вече не ми прави впечатление. Сякъш никога не е хлопало.
                            Поздрави!!!
                            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

"До "Кесов" Ако някой е правил манипулации по секторната кутия,моля да сподели!След ремонт на цялата предница ми остана един луфт във волана и се съмнявам,че ще от нея.""
                              След един удар в предна лява гума"и помачкана лява част"имах страхотен луфт в кутията.След надлежно разглобяване,и установяване че там няма счупени,ботбити и износени части я сглобих и "о ,чудо"няма луфт:НООООООО при монтаж на колата си беше същия! РЕШЕНИЕ:"нова" стара от моргата(късмет 160лв)иначе всички 250-300(ремонт от 250-300 ми казват,при полжение че си я сваля)....вече я свалям за 10 мин.(първи опит(без демонтаж на други части за улеснение) 1ч. и 35 мин) мнооо тесно там бе.. успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X