Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Температура

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Температура

Тя фронтерата,работният и режим е 105 градуса.Наистина притеснително изглеждат показанията на уреда,но това е естествено.Лошото е за старите гумени съединения и за всичката старост по охладителната система,защото високата температура означава и високо налягане,и старите маркучи пукат.Ако съединенията по охладителната система са сменени ,няма място за притеснения.
    Последно редактирано от Румен Николов-sineto; 27-04-11, 19:57.
    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Sony bono, на 97 градуса ли да го търся този датчик и колко левчета струва

Коментар

Само напомням да внимават новите колегите дето имат климатик,какви нови датчици купуват и какви са им температурите. Че лятото да не останат неприятно изненадани.
        За справки има залепена тема!!!
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от anto1 Преглед на мнение
          Sony bono, на 97 градуса ли да го търся този датчик и колко левчета струва
          На 97 или 98 беше не помня точно. Струваше примерно между 7 и 13 лв., също не помня точно. Става и от голф. Дадоха ми го стандартен за опрел в един магазин на Колодуй. Евро 07.
          Само да ти кажа, че ако имаш климатик, оригиналният ти датчик ще е с три крачета (третото е за да изключва компресора на климатика като стигне до 100 градуса за да не товари двигателя). Новият датчик ще е с две крачета и ще трябва да видиш на кои от твоите два кабела трябва да го свържеш. На тези два, които като ги дадеш на късо се включва перката. Или да проследиш кой е кабелът, който отива от датчика към компресора на климатика. Това, че третия кабел няма да е свързан не е проблем за клиатика.
          Нищо сложно. Ще се оправиш без проблем и после няма да ти се къса сърцето по светофарите.
          Последно редактирано от sony bono; 28-04-11, 21:26.

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
            Само напомням да внимават новите колегите дето имат климатик,какви нови датчици купуват и какви са им температурите. Че лятото да не останат неприятно изненадани.
            За справки има залепена тема!!!
            А дали ще може някой да ми помогне с ....залепената тема!Че аз нещо немога да се оправя!......А съм от новите колеги с климатиците!
            Последно редактирано от neshko; 29-04-11, 08:48.
            Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
            LZ1NES

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...=77489&page=15 Post 286
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Много Благодаря!
                Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                  А дали ще може някой да ми помогне с ....залепената тема!Че аз нещо немога да се оправя!......А съм от новите колеги с климатиците!
                  Как да ти помогне, просто прочети внимателно тематаhttp://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=13511
                  Има споделен опит!
                  Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Цифрите на датчика не винаги отговарят на резултата. На датчика, с който дойде от Италия, пише 113/108. Той развърта малко преди 11 часа. Купих от въпросното Евро нов, на който пише 110/105. Той завърта малко преди червеното... след 11 часа и пак върнах стария.
                    ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                      За парното не съм съгласен, аз съм с виско муфа и кове на девет часа, на два милиметра най-много нагоре, виското сработва и пак смъква на девет.
                      Вътре е баня, а доста горещ въздух започва да духа дори и между 9 и долната черта.Ако не е запушено радиаторчето, уплътненията на врати и капаци са си на мястото, и 70 градуса могат да топлят предоволно и посред зима.
                      На мойта 2.5тдс също държи така ,но като тръгна по продължителен наклон нагоре и стрелката тръгва нагоре, стига преди червеното.Като тръгна по равното стрелката пак си идва на средата. Това става след като смених старото ми виско с такова от" гранд чероки лимитет "3.1 такова намерих /съжалявам че не взех и желязната перка/.Старото беше зацепило постоянно и имаше луфт в оста.Преди това не съм обръщал внимание щото го карах на къси растояния,а зимата докато намеря виско го карах и без перка и стрелката си седеше в средата.Това нормално ли е?Значи ли ,че виското не сработва?Има ли опасност при тая темперетура да спука главите?
                      ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Първоначално публикуван от danaka69 Преглед на мнение
                        На мойта 2.5тдс също държи така ,но като тръгна по продължителен наклон нагоре и стрелката тръгва нагоре, стига преди червеното.Като тръгна по равното стрелката пак си идва на средата. Това става след като смених старото ми виско с такова от" гранд чероки лимитет "3.1 такова намерих /съжалявам че не взех и желязната перка/.Старото беше зацепило постоянно и имаше луфт в оста.Преди това не съм обръщал внимание щото го карах на къси растояния,а зимата докато намеря виско го карах и без перка и стрелката си седеше в средата.Това нормално ли е?Значи ли ,че виското не сработва?Има ли опасност при тая темперетура да спука главите?
                        Виско от друг автомобил не върши работа. Трябва да се спазят една сурия характеристики които не знаем в случая, разстояние до радиатора, тегло на перката, температура на втвърдяване на виското и т.н. Така както го описваш все едно си без виско. Аз експерименти с точно този двигател не бих правил. Смени си виското час по-скоро или с ел. перка или си върни постоянно зацепеното, че ремонта на главите ти е в кърпа вързан. До червеното да стига с виско перка е абсурт. Аз като бях с виско почти нямаше колебание на стрелката в каквито и да било условия.
                        no signature no problems

Коментар

Имал съм подобен случай, запушен радиатор
                          МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                            Имал съм подобен случай, запушен радиатор
                            Ако е запушен радиатора,с какъв препарат да го отпуша?

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              Виско от друг автомобил не върши работа. Трябва да се спазят една сурия характеристики които не знаем в случая, разстояние до радиатора, тегло на перката, температура на втвърдяване на виското и т.н. Така както го описваш все едно си без виско. Аз експерименти с точно този двигател не бих правил. Смени си виското час по-скоро или с ел. перка или си върни постоянно зацепеното, че ремонта на главите ти е в кърпа вързан. До червеното да стига с виско перка е абсурт. Аз като бях с виско почти нямаше колебание на стрелката в каквито и да било условия.
                              Разтоянието между радиатора и визкото се увеличи,перката е от старото виско "пласмасова".Темперетурата на втвърдяване неможах да намеря къде пише.Страх ме е да върна старото виско заради луфта който има да не задере радиатора.Пробвах с ел.перките на климатика, прекъснах кабелите след датчика от двигателя с едно ключе и ги включвах отвътре като почне да загрява,но мощноста пада, забива направо предницата,като ги изключа "излита".

Коментар

Първоначално публикуван от danaka69 Преглед на мнение
                                Разтоянието между радиатора и визкото се увеличи,перката е от старото виско "пласмасова".Темперетурата на втвърдяване неможах да намеря къде пише.Страх ме е да върна старото виско заради луфта който има да не задере радиатора.Пробвах с ел.перките на климатика, прекъснах кабелите след датчика от двигателя с едно ключе и ги включвах отвътре като почне да загрява,но мощноста пада, забива направо предницата,като ги изключа "излита".
                                Има нещо гнило в Дания.... прегледай моята тема за слагане на ел. перки, варианта е много сполучлив, получих държание като с виско а ползвам само 1-ва степен. С 2.0 мотор съм който е труп по принцип и намаляване на мощност няма грам, а съм с 3 перки.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X