Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вашата препоръка и мнения за марка ЛЕТНИ гуми?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вашата препоръка и мнения за марка ЛЕТНИ гуми?

Лично аз съм на принципа : зимата със зимни , лятото - с летни , а в калта - с кални гуми . Карал съм и с универсалния компромис , наречен АТ . А и не е като да не съм виждал и кал и чукари И не казвам че Чавдар не е прав , а понеже изчетох доста теми с противоречиви мнения за какви ли не гуми , когато преди време си купих БФГ Макадам , първия ми тест беше именно на мокра трева по наклон .
    Пързаля се наистина , ама затова повтарям , че с 4х4 , плюс разумно управление се ходи и за риба и на лов без проблем.
    Пък и колегата практически търсеше параметри на летна гума . Но понеже видях с каква скорост се съгласи за АТ , то явно фактора "задкормилно устройство" не е съществен в случая , та наистина АТ май ще е по-подходящо за него .

Със здраве !
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз лично за мен стигтнах до извода, че най-добре зимата със по-тесни зимни гуми, а лятото с по-широки А/Т всесезонни. Това обаче само при наличието на два комплекта джанти и за по-голямо удобство при не опесъчен сняг и лед, при спиране и завиване. Много е важно за спирането, а не дали ще потеглиш. Поне за мен.
      Ако обаче комплектът джанти е само един препоръчвам А/Т всесезонни, защото някои модели А/Т всесезонни държат на сняг почти като чисто зимни гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Лично аз съм на принципа : зимата със зимни , лятото - с летни , а в калта - с кални гуми . ...
        Много хубав ти е принципът, само че, дори ако приемем, че парите за 3 комплекта гуми и джанти не са проблем, все пак си е направо задължително човек да разполага с условия за съхранение (самостоятелна къща, склад на фирма, собствен автосервиз) и смяна на гумите според случая (имам предвид най-вече слагането/свалянето на калните).
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Много хубав ти е принципът, само че, дори ако приемем, че парите за 3 комплекта гуми и джанти не са проблем, все пак си е направо задължително човек да разполага с условия за съхранение (самостоятелна къща, склад на фирма, собствен автосервиз) и смяна на гумите според случая (имам предвид най-вече слагането/свалянето на калните).
          И другото интересно е примерно как ще изминеш 150-200 км. по асфалта от София до Родопите, там ще караш по сух черен път още 30-40 км. и евентуално ако завали след 2 дни престой ще ти трябват калните гуми. И какво правим в тоя случай носим 12 броя джанти с гуми заедно с нас, и сменяме през 2-3 часа.
          За това аз правя компромис, малко ми шуми на асфалта, малко повече внимавам в калта и нямам нужда от склад и 50 лв. на сезон за смяна на гуми.
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Почти уцели в десятката !

С тази разлика , че в гаража на къщата държа два комплекта гуми (според сезона ) за леките ми коли , а тези за джипката ми са в склада на фирмата . ... и за съжаление имам само два комплекта джанти ... ослушвам се за трети комплект .

Смяната на 4 гуми на джипката ми отнема точно 25 мин. ! Впрочем , толкова ми отнема и поставянето на двойни вериги на 40-тонна композиция при -20 градуса в Арарат . Мене не ме мързи

Не ми се ще темата да се отклонява в посока моя милост , но както ти сам си споменавал : Не винаги ни се ще темата да се развива така , както е озаглавена (перифразирам)
            Последно редактирано от Vlado_Ts; 13-03-11, 17:35.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              И другото интересно е примерно как ще изминеш 150-200 км. по асфалта от София до Родопите, там ще караш по сух черен път още 30-40 км. и евентуално ако завали след 2 дни престой ще ти трябват калните гуми. И какво правим в тоя случай носим 12 броя джанти с гуми заедно с нас, и сменяме през 2-3 часа.
              Ами не. Не виждам ни нещо интересно , ни нещо смешно . Не знам дали караш примерно , но аз карам реално с МТ 200 км. по хасфалта и после 3-4 дни в боровите гори на Родопите . Къде на сухо , къде в дъжд .... случва се . Само с МТ . Това през лятото , по два пъти . През зимата съм доста по-често , ама с чисто зимни гуми - понятно защо

ПС. А ако ти е интересно как става този номер , живи и здрави (ако имаш мерак )ще ти го демонстрирам в началото на лятото с МТ-то , докато още не са забранили офроуда , а не да ни излиза име , че Фронтерите били кекави .
              Последно редактирано от Vlado_Ts; 13-03-11, 17:54.

Коментар

И аз съм със зимни и летни ама следващите ще са всесезонни май. Трудно се поддържат 2 чифта. Само за смяната на година ми излиза 60 лв.,понеже съм с едни джанти. Канала на гаража е пълен с гуми. Като предимство само да отчета че летните (май са като на Владо) , са доста по-леки и разхода лятото е с около литър надолу. На зимните се появи балон и въпреки прехваленото им име ( Goodyear wrangler ultra grip) , съм сигурен че АТ ще са по-добър вариант.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

От есента карам с BFG-AT и съм много доволен от гумите.Педи това бях с BFG-Macadam -чудесни за магистралата,леки и абсолютно безшумни!!

Коментар

Re: Вашата препоръка и мнения за марка ЛЕТНИ гуми?

И според мен БФГ АТ - неслучайно ги караме толкова хора.
                    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      Ами не. Не виждам ни нещо интересно , ни нещо смешно . Не знам дали караш примерно , но аз карам реално с МТ 200 км. по хасфалта и после 3-4 дни в боровите гори на Родопите . Къде на сухо , къде в дъжд .... случва се . Само с МТ . Това през лятото , по два пъти . През зимата съм доста по-често , ама с чисто зимни гуми - понятно защо

ПС. А ако ти е интересно как става този номер , живи и здрави (ако имаш мерак )ще ти го демонстрирам в началото на лятото с МТ-то , докато още не са забранили офроуда , а не да ни излиза име , че Фронтерите били кекави .
                      що да не е смешно, мен ми е смешно та чак тъжно като си представя да имам 12 гуми и да возя метеоролог до мен на седалката за да знам къде какво ще е времето. Ако искаш да направим друго понеже и 2-мата сме в София. Засилваме се сутрин в 6.30 ч. по Вапцаров от кулата посока Румънското, ти с МТ-то аз с АТ-то вдигаме 100 и нацепваме всичките спирачки, и мерим кой ще вземе завоя за Цариградско . Аз знам какъв компромис правя с АТ-то навсякъде внимавам, но знам до къде, ти МТ за градско и магистрала не ми хвали. Не съм тираджия искам да пътувам с 120 по магистрала без да ми гръмне главата.

П.С. спора е излишен де... всеки да си преценява, ако искаш карай с вериги лятото избора е твой.
                      П.П.С с BFG-то изминавам 120 000 км. без да ги сменям, Цената е около 1000-1200, за този пробег колко МТ-та ще смениш и колко пари ще ти излезе?
                      no signature no problems

Коментар

... ти МТ за градско и магистрала не ми хвали. Не съм тираджия искам да пътувам с 120 по магистрала без да ми гръмне главата. ...
                        Не е задължително АТ-тата да са по-тихи от МТ. Примерно Kumho (АТ) не ми се струват особено по-тихи от Goodyear Wrangler MT/R, с които карах до неотдавна.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

що да не е смешно, мен ми е смешно та чак тъжно като си представя да имам 12 гуми и да возя метеоролог до мен на седалката за да знам къде какво ще е времето. Ако искаш да направим друго понеже и 2-мата сме в София. Засилваме се сутрин в 6.30 ч. по Вапцаров от кулата посока Румънското, ти с МТ-то аз с АТ-то вдигаме 100 и нацепваме всичките спирачки, и мерим кой ще вземе завоя за Цариградско . Аз знам какъв компромис правя с АТ-то навсякъде внимавам, но знам до къде, ти МТ за градско и магистрала не ми хвали. Не съм тираджия искам да пътувам с 120 по магистрала без да ми гръмне главата.

П.С. спора е излишен де... всеки да си преценява, ако искаш карай с вериги лятото избора е твой.
                          П.П.С с BFG-то изминавам 120 000 км. без да ги сменям, Цената е около 1000-1200, за този пробег колко МТ-та ще смениш и колко пари ще ти излезе?
                          Това дали е добре или не да имаш 12 гуми го остави да го преценят хората , които ги имат , щото така звучи нещо от рода на : "Гроздето е кисело"

На мен единствено ми е било тъжно когато навремето карах по едни калищаци в гората с АТ , а около мен останалите се кефят с "тракторки" .
                          След като минах на МТ се оказа , че фронтерата е не по-лош джип от всички останали , дори напротив ( не ми се цитират марки , за да не разбуня духовете) .
                          И не - не ми трябва прогнозата на Чудаков , просто за 25 мин. сменям всички гуми , товаря палатки , провизии и амуниции , после 200 км. по магистралата ( с 90 км. ) и - в горите за 3 дни , без да ми пука дали ще вали , или не .

Спор нямаше да има , ако колегата по-горе знаеше какво точно иска . Едно е да му препоръчаме летни гуми ( така схванах темата) , отделна тема е какви гуми са най-подходящи за Фронтера - за различни терени и климатични сезони .

Иначе наистина всеки е свободен да кара с каквото си иска . Друг е въпроса дали иска да кара " на тръни" , или просто да се наслаждава на пейзажа .

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                            Дженерал Грабер АТ 2 . и по тесни 245-235
                            Дават им по къс пробег отам би следвало по мек калчук и по добре за зимата. Сега съм с зимни гуми Дженерал и по твърди гуми несъм срещал пълни буклуци пързаляхсе всеедно съм на шеина

Коментар

А тези твърди зимни гуми дали са карани на 40градуса жега н на колко години са. Аз съм карал със зимен мишелин който нито тръгваше нито спираше зимата след едно ходене лятото до морето.Много съм доволен от БФГ АТ2 но Д.Г. АТ2 е по добър на асвалт.
                              МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Д.Г. АТ2 имам наблюдения че добре се спряват при подравнени но кални лепкави пътища в планинска част при джипове пикапи дълги бази. Но можеби това да се дължи и от шофиорите поради всекидневното им каране в такива местности

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X