Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вашата препоръка и мнения за марка ЛЕТНИ гуми?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вашата препоръка и мнения за марка ЛЕТНИ гуми?

Добър ден колеги!

Въпреки че има много време до слагането на летните гуми, бих искал предварително да се консултирам с вас, за да събирам парички за тях. Значи в момента съм с зимни гуми на 80% запазени, по тази причина реших за лятото да купя и един чифт само летни гуми и по този начин да удължа живота на зимната гума като не я карам лятото. Джантите ми са лети 15 цола, искам да ми препоръчате при размер 255/75/15 (такъв е размера и на резервната гума) предимно за магистрала, от време на време ще ходя до някои язовири и да стават за обикновен черен път но не за кални или някакви тежки терени. Също така гумите държа и да са от най-безшумните за на магистралата, та каква марка и модел бихте ми препоръчали?

Лек ден
    Последно редактирано от Еделвайс; 10-03-11, 19:09. Причина: Моля поправете ми от заглавието на темата (мниния)на(мнения) благодаря!

От: Вашата препоръка и мниния за марка ЛЕТНИ гуми?

Мишлен.

Коментар

Понеже всеки ше започне да си хвали магарето : Две лета съм с БФ Гудридж Макадам . При 140 по магистралата - ни шум , ни вибрации , ни дърпане настрани . ... макар че тези неща освен от баланса зависят и от реглажа на предницата и от амортисьорите де

ПС . Моите обаче са 235/75/15 . И икономия от почти литър дават спрямо зимните .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз бих препоръчал АТ на БФГ , щом ще ходиш по язовири. Може да е малко по-шумна на асвалт, но има и прилични офроуд качества. С чисто летни гуми първата кална локва в полето ще те направи пешеходец.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Лятото съм с PIRELLI SCORPION ATR (245/70/16) не са ми шумни и се държат добре на шосе.
          Зимата - с MICHELIN ALPIN. Така си взех джипката с два комплекта гуми и джанти, пък нали "на харизан кон зъбите не се брояли"...
          Приятна вечер на всички!
          Последно редактирано от alex_serviz; 10-03-11, 20:56. Причина: Допълване
          Казано е:
          -"Обичай ближния",
          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

От: Вашата препоръка и мнения за марка ЛЕТНИ гуми?

Съгласен съм с Куздов,,а пък зимните можеш да ги продадеш...

Коментар

Аз съм от около новагодина с Бф гудрич а/т и сам прекалено доволен от нея както на асвалт така и в гората (на не много тежки терени) аз сам със 235-75-15 преди това бях с зимни купър които са добри но само и единственно на асвалта лако в страни и си до там. та и аз сам за гудрич а/т с двете ръце
              OPEL FRONTERA C20NE

Коментар

Дженерал Грабер АТ 2 . и по тесни 245-235
                МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от АНДРЕАН КАТАНОВ Преглед на мнение
                  Аз съм от около новагодина с Бф гудрич а/т и сам прекалено доволен от нея както на асвалт така и в гората (на не много тежки терени) аз сам със 235-75-15 преди това бях с зимни купър които са добри но само и единственно на асвалта лако в страни и си до там. та и аз сам за гудрич а/т с двете ръце
                  То и аз съм със БФГ АТ целогодишно, ама колегата пита за летни.

Коментар

Аз също съм ЗА BF AT-то, личи си че колегата от скоро е собственик на таз фронтера. Колега при джиповете не е нужно да сменяш зимни/летни всеки сезон. Продавай всички гуми и си вземи АТ, иначе си обречен както каза Куздов да те бутат на някой язовир. Аз вече 6-та година карам целогодишно с АТ-та ( 2-ри комплект )
                    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      ... С чисто летни гуми първата кална локва в полето ще те направи пешеходец.
                      Даже няма да му е необходима локва. Леко влажна тревица на лек наклон може да е предостатъчна ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Даже няма да му е необходима локва. Леко влажна тревица на лек наклон може да е предостатъчна ...
                        .... не че не се случва да се носи и с АТ гуми по утринната роса де
                        Но това не е болка за умиране по 2 причини :

1. За учудване на някои хора ( включително и във Форума ) Фронтерата има и предно предаване . Така че летни гуми + 4х4 по мократа трева не е проблем .
                        2. Да не забравяме и че до немалка степен нещата зависят и от задкормилното устройство .

Аз обаче се ръководя от параметрите , за които пита колегата :

Първоначално публикуван от pavelvasilev Преглед на мнение
                        .... предимно за магистрала, от време на време ще ходя до някои язовири и да стават за обикновен черен път но не за кални или някакви тежки терени. Също така гумите държа и да са от най-безшумните за на магистралата....
                        ....а не коя гума е най-добрия компромис .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Благодаря ви колеги, вие сте прави и че май ще е по-добре да ги продам тези гуми и да взема BF Goodrich AT като за всесезонна гума един вид. Относно размера, понеже резервната ми гума е с много добър грайфер но е 255 75 15 и не ми се щеше да взимам друг размер както казахте по-тясна, че четох тук че не е хубаво ако се наложи да карам 3 гуми и 4-тата да е по-висока?

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            .... не че не се случва да се носи и с АТ гуми по утринната роса де
                            Но това не е болка за умиране по 2 причини :

1. За учудване на някои хора ( включително и във Форума ) Фронтерата има и предно предаване . Така че летни гуми + 4х4 по мократа трева не е проблем .

...
                            В зависимост от наклона, човек може да закъса на трева и с кални гуми и блокажи. Но с чисто асфалтови гуми прагът за такава случка е много по-нисък, като е напълно възможно и включеното предно да не помогне ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдар е абсолютно прав. Преди карах с Фулда Трак Микс. Много приятна гума за асвалт, сняг и лек офф по сух път. Обаче малко калчица и мокра тревица направо ме правеха безпомощен. А не е като да не съм виждал кал и баири...
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X