Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на метан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на метан

Сигурно съм писал и в други теми с метанова насоченост,но да се включа и тук. 2.2 i 16 v. абе екотека, с обикновена уредба,ми дава разход около 8 кг за 100 км.И тук нещо което ме изненадва е ,че разликата между горско ,градско и извън градско не е така фрапираща,както го дават други колеги.
    Писал съм го и другаде-италианците рабират от газови уредби.
    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

...Следователно извънградското ти е проблем
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
        Градско с 13кг , 140-150 км. извън градско 200 км. с плочка 29мм. тия дни ще правя проби с 31 и 33мм.
        Здрасти колега, как мина теста с по голямата плочка?

На метан станцията с отстъпката е 1.40 метана. Ще огледам на КЦМ къде е тази метан станция и колко е отстъпката там.

Коментар

С 30-31мм е най-добре , като вървеж и разход.
          Николай Георгиев 0+
          тел.0887357722

Коментар

Колеги, имате ли идея как се държи двигател 1.6 на метан ?

Коментар

На този въпрос не може да получиш отговор , поне уточни марка и модел. Иначе Тико с 1.6 мотор на метан ще е самолет
              Николай Георгиев 0+
              тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от Цветан Иванов Преглед на мнение
                Колеги, имате ли идея как се държи двигател 1.6 на метан ?
                не се удържа, има напъни да излети.

п.с. каква е тази модификация на фронтера с 1.6 ? да не е някой нов модел от 2011-а?
                no signature no problems

Коментар

Един от големите проблеми на метана е максималния пробег с една бутилка. Мисля, че ако се споделя и този показател би било полезно.
                  LZ1DWW

Коментар

Не става въпрос за фронтера ( писах в търсачката метан и тая тема ми излезе). Та въпросът ми е по-скоро,ако дайхатсу фероза се метанизира дали ще е добър ефекта ?...Явно въпросът ми не е за този подфорум,но не открих подобен при дайхатсу...

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
                      Един от големите проблеми на метана е максималния пробег с една бутилка. Мисля, че ако се споделя и този показател би било полезно.
                      Аз съм с две бутилки по 90литра. И вярно че багажника ми е неизползваем обаче лекия автомобил не го пипам седи си в гаража. Карам само фронтерата и ми излиза доста икономична. Мисля че общо в двете бутилки събирам около 34 килограма метан сметнете го при 6-7кг на 100км. и ще видите колко може да минете извънградско.Всъщност от Плевен до Петрич през Благоевград малко градско/около 340 км./ за 28 лева напълних бутилките в Петрич на метан станцията

Коментар

С 30-31мм е най-добре , като вървеж и разход.
                        Колега тези резултати (30-31мм)за какъв мотор са актуални че аз съм с С24NE доволен съм от разхода но от вървенето не а имам аванс коректор
                        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Резултати от днес с C24NE , 11,5кг. 180км. извън градско с 100км средно . При мен върви прилично имайки предвид гуми и други глупости които съм правил.
                          Николай Георгиев 0+
                          тел.0887357722

Коментар

Резултати от днес с C24NE , 11,5кг. 180км. извън градско с 100км средно . При мен върви прилично имайки предвид гуми и други глупости които съм правил.
                            Много приличен разход , да те запитам още една особеност колега с кой модел плочка си бошовата дето се монтира между филтъра и дебитомера или след дебитомера имало и такива комбинирани защитна клапа и плочка в едно
                            ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Плочката е между дебитомера и филтъра няма как да е между дебитомера и колектора когато дебитомера е механичен с клапа.
                              Николай Георгиев 0+
                              тел.0887357722

Коментар

Да се обадя и аз - вече имам някакви достоверни данни - от февруари съм с метанов инжекция - тамона (кой знае защо известна като латвийска). Редуктор Романо, инжектори валтек 3 ома(не знам колко е отвора на дюзите, май 2.0), ОФА 2.0 96 градско (в Русе) 7.5 кг / 100 км. извънградско (на шосе) 6.5 кг / 100 км. Стойностите леко съм ги завишил. С по-натъшното натрупване на данни вероятно ще спаднат още. Изчистил съм първоначалното палене на бензин. Всъщност сложил съм превключването на 20 градуса и сега при тези температури след 15-20 сек превключва. Не превишавам разрешените скорости с повече от 20 км но и постоянното ми каране е с поне 10 над тях. "Камиончето" ми харесва как върви на метан. Сложил съм му и удължение на времето на отворен инжектор с 1.3 на първите 60 такта при ускорение.
                                ОФБ ДБ X22SE
                                Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X