Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Увеличаване на мощността на Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Увеличаване на мощността на Фронтера

Тук не и трябва много ум.

Коментар

Първоначално публикуван от DJ Art Преглед на мнение
      Здравейте, бих искал да попитам как евентуално може да се увеличи мощността на Опел Фронтера 2.2i 16V -95год.( дълга база на газ е) От 136 hp до към 160 hp примерно, но без да се налага да се правят "основни ремонти". Чувал съм за чип тунинг и това, което съм прочел, че при бензиновите не са много ефективни, вдигат около 10 кончета, но не знам как се поставят евентуално цени и т.н. също съм чувал за спортните филтри, че увеличават с 5кончета до колко е вярно нз Ще съм благодарен да чуя съвети, препоръки. Мисля, че ще има разлика от 136кончета на 160-170.
      Най-простите неща, които можеш да направиш са:
      1. Ако си с обикновена газова уредба да си сложиш аванс процесор.
      2. Да махнеш катализатора.
      3. Да "шунтираш" ЕГР-клапана.
      4. До сложиш плочка на газовата уредба с по-голям вътрешен диаметър. Аз съм с 38 мм. И тук специалистите ще ти говорят, че ще ти обеднява сместа и няма да върви на високите обороти и ще гърми, но на практика няма подобно нещо.
      Тези неща няма да ти направят двигателя 160 коня, но има ефект и то осезаем. Поне при мен е така, аз съм със същата фронтера. И разхода ми е 15 градско в София.
      Не съм пробвал да сложа и друг въздушен филтър "спортен", чувал съм, че и тогава се усеща леко подобрение във вървенето.

Коментар

Благодаря !

Коментар

На 2,2 аванс процесора е под въпрос.sony bono ти имаш ли?
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
            Защо да е под въпрос.Аз съм на метан и без аванс процесора е хептен куц кон.
            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
              Да си призная не съм точно с аванс процесор, а съм сложил едно постоянно съпротивление 1.2 кОм на мястото на температурния датчик с реле да се изключва като съм на бензин. Ефект има определено във вървенето, но разхода си е същия. Ефектът не е толкова фрапиращ, можеби защото при този двигател има и датчик, който мери температурата на въздуха, а на него не съм му слагал нищо. Трябва да пробвам. По-голям ефект имаше като смених плочката с по-голям вътрешен отвор. Няма да забрявя Лозан, който ми каза, отиди и взими плочка с възможно най-голям отвор. И беше дяволски прав.
              Междудругото това със съпротивлинието имаше доста по-осезаем ефект при C20NE мотора на късата ми фронтера.

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                Защо да е под въпрос.Аз съм на метан и без аванс процесора е хептен куц кон.
                Ето, че за пореден път се потвърждава факта, че фронтера с обикновена метанова уредба не върви хубаво без аванс процесор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X