Обява

Свий
Няма добавени обяви.

шум от предно колело

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• шум от предно колело

Здравейте,от скоро ми се появи странен шум ,по-скоро дрънчене откъм предно ляво колело при включени 4H или 4L и то не веднага след включване ,а малко след това като я понапъна.Луфт в колелото нама почти никакъв.Днес реших да снимам с телефона ,за да добиете по ясна представа.
    http://www.youtube.com/watch?v=xnVOWsRB6NA
    http://www.youtube.com/watch?v=zhP1IF4jfsc
    Джипа е ОФА-КБ 2.0 спорт 96г.
    Последно редактирано от vute74; 08-02-11, 20:19.
    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
    Subaru Forester 2.0 d 2010
    Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

От: шум от предно колело

Хъб или каре.По слух немога Точно да го определя Дано само не е нещо то диференциала...
    Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
    ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Не съм много компетентен,но мисля,че е или каре или иглен лагер.

Коментар

Първоначално публикуван от Кесов (kiki45) Преглед на мнение
        Не съм много компетентен,но мисля,че е или каре или иглен лагер.
        Иглен лагер на полуоската-няма шанс да се чува така

Лагер на главината - той казва,че като го напъне, а и нямало луфтове.
        ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Аз също не съм много компетентен ,но отворих капачката на хъба и ми се стори ,че няма нищо нередно,зъбите му намат износване,гресиран е нормално.Не ми се вярва да е каре,защото започна да го прави отведнъж,а маншоните на каретата ми са здрави,което ме навежда на мисълта,че не е оттях.Ако хъба изтърваше,колелото щеще да спира да буксува,тъй че и аз клоня към иглен лагер,но все пак ще изчакам да чуя някой препатил.Благодаря на отзовалите се!

Коментар

Първоначално публикуван от vute74 Преглед на мнение
            Аз също не съм много компетентен ,но отворих капачката на хъба и ми се стори ,че няма нищо нередно,зъбите му намат износване,гресиран е нормално.Не ми се вярва да е каре,защото започна да го прави отведнъж,а маншоните на каретата ми са здрави,което ме навежда на мисълта,че не е оттях.Ако хъба изтърваше,колелото щеще да спира да буксува,тъй че и аз клоня към иглен лагер,но все пак ще изчакам да чуя някой препатил.Благодаря на отзовалите се!
            Вдигни го на крик и ще разбереш. Иначе виеше ли преди да започне да щрака.
            ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Това за лагера на главината звучи логично,когато купих колата преди година,лагерите и на двете колела имаха доста сериозни луфтове,ходих при майстор да ги пообере,но това може да им било за стотен път.Като я вдигна на крик се върти гладко,но полуоската сякащ има лек страничен луфт.

Коментар

Има лек за това.Ръчни хъбове.И аз бях така доооста дълго време.

Коментар

Тези клипчета на равен терен ли са снимани или по баир. На мен така ми дрънчеше по някой баир като тръгна и беше от автоматичните хъбове. Най добре ги разглоби ама на цяло като махнеш и зегерката и тогава огледай за износване.

ПС: Може и самата зегерка да се е измъкнала и хъба да мърда напред назад. А не е сигурно и че е левия, провери и двата.

Коментар

ЗДРАВЕЙ
                    И аз имам такав проблем от извесно време.фронтера КБ 96 г.Мислех че е от хъбовете и отидох при майстор който уж разбира от 4х4.Той размени местата на автоматичните хъбове и сега сякаш удърт се прехвърли от лявата страна в дясната.Но не сам на 100 % сигурен дали чувам правилно.При отваряне на капаците на хъбовете няма никакво износване по зъбите и всичко изглежда добре.Пробвай с смяна на местата на хъбовете дали ште се смени местото на звука.
                    0885022939 Недрет

Коментар

Днес установих,че шума се появи и без включен преден мост,след като я раздвижих малко напред -назад и шума временно изчезна,имам чувството,че енякакъв лагер,който от време на време се намества.Утре се хващам да я разглобя ще пиша какво съм открил.

Коментар

Днес отворих и двата хъба,при левия всичко беше наред,но при десния беше проникнала вода и греста беше станала ръждива.Водата явно е достигнала и до лагерите,и десния вече е пътник.Луфта на дясна главина беше голям,обрах цял оборот/за втори път от година насам/,и се наложи да подложа шайба цял милиметър.След теста се оказа ,че шумът си остава и без включено предно.Работата отива на външно каре,ляво.Чува се предимно при ляв завой и при потегляне напред,но не постоянно.Когато върна малко назад и отново тръгна напред шумът изчезва.Засега остава така ,докато взема лагери и карета.

Коментар

Странно, ако хъбовете ти изключват и си само на заден мост отпред не би трябвало да имаш шум ако подозираш каре.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            Странно, ако хъбовете ти изключват и си само на заден мост отпред не би трябвало да имаш шум ако подозираш каре.
                            На левия хъб зегерката му се върти доста свободно,възможно ли е да има нужда от по дебела подложна шайба и в момента да не изключва заради луфта.

Коментар

Я си провери и карето на кардана. Да не се окаже, че е то.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X