Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги, помагайте с проблем с преден диф.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колеги, помагайте с проблем с преден диф.

Имах странно щракане от към десния хъб. Реших че хъба е умрял и си купих ръчни с надеждата че всичко ще приключи до там. Да ама не щракането си остана за жалост. Хъбовете са монтирани както сте описали със зегерка "Ф26" на шлиците имах канал за нея.Та въпросът ми е някой има ли някаква идея за какво иде реч дали е каре дали е диф направо се плаша.Имам разбити шарнири горни и долни дали има влиание до толкова че да прескача. Днес се разходихме малко по снега над Бистрица има една могила та тествах новите хъбове и там при товара останових че старият проблем е все още на лице.Като натовари предния мост без значение дали на пред или на зад щрака много силно от дясно но колелото се върти не спира.Благодарности на всички.
    OPEL FRONTERA C20NE

От: Колеги, помагайте с проблем с преден диф.

Човек,трябва ти още един да кара джипа а ти отдтрани да слушаш точно къде е шума. Ако е наистина в дясното колело-отваряш хъбовете и преглеждаш всичко което е след тях. Не е трудоемко,но за тези студове си трябва гараж.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

обикновено ако е диф, щракането е силно съпроводено с вибрация, ако е само щракане както ти писах 90% са иглените лагери.
      no signature no problems

Коментар

Абе лошото е че има и вибрация. Усеща се, като че прескача нещо.
        OPEL FRONTERA C20NE

Коментар

Според мен трябва отваряне...Тъкмо сега съм разкулачил цялата предница на една къса база и я възстановявам малко по малко...

Коментар

Що не развиеш пробката на дифа и да кажеш какво си видял да изтича. Тогава пак ще умуваме.
            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

днес накарах един приятел да гледа кво се случва като на каре некво при щраква много странно несам карал джип и затва незнам как седят нещата с тия карета възмойно ли е да е от тях три месеца карах патрол преди фронтерата но при патрола са малко по различни нещата
              OPEL FRONTERA C20NE

Коментар

Ако карето е блокирало кара пиниона да се удря в короната и симптомите са много сходни с това което казваш. Проверява се много лесно. Откача се откъм дифа и се раздвижва на ръка, блокиралото е като заварено, струва 35 лв. смяната и за да не блокира пак се гресира поне 2 пъти годишно.

П.С. При патрула нещата са идентични и там си с 4 карета и ако блокира се случва същото.
                no signature no problems

Коментар

но гумите се въртят копаят просто щрака нещо възможно ли е да е каре и да си копаят гумите
                  OPEL FRONTERA C20NE

Коментар

Първоначално публикуван от ANDKAT Преглед на мнение
                    но гумите се въртят копаят просто щрака нещо възможно ли е да е каре и да си копаят гумите
                    Разбира, се че е възможно, то карето не е скъсано за да не предава въртящ момент. Просто не се движи в една от посоките и когато дифа е в различна равнина от раздатката карето не може да поеме тази разлика и кара пиниона да се движи в някоя от посоките и това веднага рефлектира върху короната.
                    Но не исключвам възможността да е строшено вътре нещо в дифа.
                    Но докато се чудим да беше свалил карето да го раздвижиш и ако е наред махай капака на дифа и гледай. Не е сложно.
                    no signature no problems

Коментар

Тези дни го зафатам м...му и прасето гадно.
                      OPEL FRONTERA C20NE

Коментар

Здравейте колеги днес разглобих фронтерата да видя какво щрака така приятно и за мое нещастие се оказа ДИФФФФФФ игления лагер е в перфектно здраве както и старите хъбове който смених като мислех че теса умряли . Да е жив и здрав колегата
                        KOLEV G от когото купих дифовете направо за БЕЗ ПАРИ.Иначе щеше да ми излезне златен тоя ОРЕЛ.Първо заден сега преден няма такъв късметлия кото мен . Днес разглобих всичко утре качвам новия диф и нови шарнири горни и долно гресиране на всякаде и сме готови за тестове
                        OPEL FRONTERA C20NE

Коментар

Re: Колеги, помагайте с проблем с преден диф.

А какво му беше на стария преден?
                          no signature no problems

Коментар

Нещо в самият диф е. Като въртиш карето има празен ход около четвърт оборот и вътре прихрупва. На новия нима никакви празни ходове. Стария е отварян защото беше омазан с някакав бял силикон по целия капак.Но тази операция е правена в германия някога и незнам какво са сътворили.по на татак във времето ще отварям да видя какво е вътре
                            OPEL FRONTERA C20NE

Коментар

Първоначално публикуван от ANDKAT Преглед на мнение
                              Здравейте колеги днес разглобих фронтерата да видя какво щрака така приятно и за мое нещастие се оказа ДИФФФФФФ игления лагер е в перфектно здраве както и старите хъбове който смених като мислех че теса умряли . Да е жив и здрав колегата
                              KOLEV G от когото купих дифовете направо за БЕЗ ПАРИ.Иначе щеше да ми излезне златен тоя ОРЕЛ.Първо заден сега преден няма такъв късметлия кото мен . Днес разглобих всичко утре качвам новия диф и нови шарнири горни и долно гресиране на всякаде и сме готови за тестове
                              Колега карай ги сйс здраве и се радвам че са читави и че МАРИНХАКЕР Е ТОЧЕН И ЧЕСТЕН човек/от него ги купих/,но не ми вършеха работа и затова ти ги дадох на цената на която съм ги взел.Колкото до стария диф най-вероятно планетното колело е изронено,а причината за това е луфт в лагера на полуоската
                              Последно редактирано от fanatic; 13-02-11, 07:50.
                              ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
                              Grand Cherokee 2.7
                              GSM 0888148630

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X