Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с парното ФБ 2000г. 3,2i V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с парното ФБ 2000г. 3,2i V6

Здравейте колеги отскоро съм с въпросното джипче и забелязах един проблем, а сега вече на това време и го усетих ...
    Значи проблема ми е следния, парното на колата си е ок и топлото и студеното, климатика не ми е обслужен (мисля пролетта да го допълня с фреон и да го обслужа) и не духа съвсем студено ... това е общото състояние, вчера се качих във фронтерата на едно приятелче и като пуснах парното и увеличих силата на 4 (до крайна степен) щеше да ме издуха от колата ... мойта на 4-та степен духа като в другата фронтера на 2-ра степен!?
    Сменил съм масла, възд.филтър и т.н., някой може ли да ме насочи ъм ршението на болежката ми? Да неби да има филтър на купето някъде Мерси предварително!

От: Проблем с парното ФБ 2000г. 3,2i V6

Фронтерата няма филтър на купетопри при мен се беше откачило едно от лостчетата на клапата къде да духа(в краката, стъкло, централни дюзи) и също се усещаше че духа много слабо, може ли да се променя това положение?

Коментар

Да може да се променя, пробвах го във всички възможни положения, духа по предназначение и всички контроли за парното по таблото си бачкат без грешка ...

Коментар

Колега може някоя от тръбите да се е откачила и да не духа където трябва!Отделно може да е паднало някое лостче което командва клапите (не говоря за това на централната конзола)Самото парно има лостова система която се намира отдолу под таблото!При мен беше паднало едното лостче и когато исках да да ми духа само на предното стъкло (Дефакто краино дясно положение на копчето на централната конзола)ми духаше и в краката точно защото го нямаше въпросното лостче което да затвори клапата към краката!
        Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
        LZ1NES

Коментар

Сигурен ли си, че ти работят 3-та и 4-та степени на вентилатора? Да не си духа само до втора степен?

Коментар

След като изкарах листата от вътрешната пита на климатика нещата доста се подобриха смятам на пролет да я сваля и почистя защото беше заровена до половината.
            OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
            Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Интересно,че и при мен духа слабо и аз се чудя от къде е проблема или просто на фронтера B си е така.Иначе на където го насоча на там си духа.
              Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                Сигурен ли си, че ти работят 3-та и 4-та степени на вентилатора? Да не си духа само до втора степен?
                Сигурен съм, но утре ще погледна по-подробно за увеличаването на духането при различните степени, и дали духа отвсякъде еднакво слабо ... и веднага ще кажа

Коментар

Първоначално публикуван от falkongp Преглед на мнение
                  След като изкарах листата от вътрешната пита на климатика нещата доста се подобриха смятам на пролет да я сваля и почистя защото беше заровена до половината.
                  Колега казвай как да почистя вътрешната пита ... дай снимка ако имаш, че на другата кола имам филтър на купето и го сменям 2 пъти годишно, защото се задръства с боклуци и почва да мирише и духа слабо. Предполагам както нямаме филтър на купето каква гняз може да се е събрала някъде. Още не съм разглеждал въздуховодите, но явно ще трябва да ги позачистя ... но не мисля че такъв е проблема съдейки че няма влага и топли и охлажда нормално ...

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                    Колега може някоя от тръбите да се е откачила и да не духа където трябва!Отделно може да е паднало някое лостче което командва клапите (не говоря за това на централната конзола)Самото парно има лостова система която се намира отдолу под таблото!При мен беше паднало едното лостче и когато исках да да ми духа само на предното стъкло (Дефакто краино дясно положение на копчето на централната конзола)ми духаше и в краката точно защото го нямаше въпросното лостче което да затвори клапата към краката!
                    Колега при теб почна ли по-силно ли духа след поправката, на лостовата система ... на 3-та и 4-та степен?

Коментар

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
                      Интересно,че и при мен духа слабо и аз се чудя от къде е проблема или просто на фронтера B си е така.Иначе на където го насоча на там си духа.
                      Мойто приятелче е с фронтера Б 1999 и няма грижи, затова ме навежда на мисълта че би трябвало да има някакъв проблем който е дота обширна болежка, че като гледам доста хора са на това дередже , но явно до сега са си мислили като теб ... но не е така! Парното на фронтерата А и Б е отлично и духа зверски когато е в ред ... ще разнищим болката сигурен съм ... с обща помощ!

Коментар

Не знам дали е типичен проблем "слабото парно" за Фронтера Б - при мен си духа доста силно и доста топло ( чак му намалявам температурата понякога ) и от където трябва, поне до сега де, да чукна на дърво!
                        И още едно уточнение - говоря за КБ.
                        Казано е:
                        -"Обичай ближния",
                        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

И при мен топлото е зверски топло ... но силата на вентилация е малка ...

Коментар

Затлачена пита на вътрешния испарител на климатика
                            МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Дааа... лошото е ,че и на мен ми казаха същото и ми искат 160лв за разглобяване и почистване.
                              Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X