Обява

Свий
Няма добавени обяви.

покупка на Фронтера Спорт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: покупка на Фронтера Спорт

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
    Съвсвм скоро колега си купи евтина Фронтера, погледни темата и колко бързо колата замина за продажба, след скоростно наляти 2,5/3к и нулев резултат в цялостен здрав облик на колата.
    Не се засягай, говорим в технически раздел, правия текст спестява финанси доста пъти.Понякога и технически неразбории на пътя.
    Просто бъди нащрек за всичко и очаквай всичко, по-добре от самоуспокоение и благи пожелания.
    Не те плаша, изказвам мнение, дали ще го вземеш предвид е винаги лично решение.
    Хич не се засягам, а ти благодаря, че активно споделяш опит.Истинате е, че ми трябва евтин джип, с който да изкарам ловния сезон и да продам на пролет.В случая изпадна фронтерата, която не е никак лоша.Няма забележки по ходовата част и външно и вътрешно изглежда добре.Единственото притеснително е, че както вече казах, изключва лоста на 4х4 и незнам трябва ли да има някакви пласмасови въздухо заборници около перката на мотора?Страно пусто ми изглежда там.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01560.JPG
Прегледи:2
Размер:142.2 КБ
ID:5213017Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01561.JPG
Прегледи:2
Размер:143.5 КБ
ID:5213018Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01562.JPG
Прегледи:1
Размер:141.8 КБ
ID:5213019Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01563.JPG
Прегледи:1
Размер:146.7 КБ
ID:5213020
    Иво Илиев
    0888 008 661
    JEEP GRAND CHEROKEE 4.0

Коментар

Трябва да има дифузьор, преди време не намерих за 2.0 мотора и имаше ТНТМ от 2.5 дизела.Пробвай в моргите да намериш, аз не успях и броих 60 пари за една пластмаса, която после рязах и напасвах.Виж и при Лозан, вероятно има.

Коментар

То така или иначе все ще трябва да се разходиш до него. Изключването на раздатката в 90% (да не кажа и 100%) от случаите е от износена вилка.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Хм! Интересно! Няма вид на много измъчена кола. От снимките изглежда даже супер за целта, за която я взимаш.
          Дано да не ти е сериозен проблема и да останеш доволен от фронтерата като модел джип. Защото ловджии като тебе, когато попаднат на фронтера на 400-500 000 км., с незнайно какви масла и с подобен проблем в раздатката, оправят и после разпространяват наред, че фронтерите не стават за нищо. А то просто на машината са и взили душата преди това.
          Дано твоя случай да не е такъв. Дано проблемът да ти е в различните гуми, което ме съмнява.
          Все пак да ти е честита и да не те оставя никъде. На пръв поглед изглежда добра на външен вид. Добре дошъл.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            Трябва да има дифузьор, преди време не намерих за 2.0 мотора и имаше ТНТМ от 2.5 дизела.Пробвай в моргите да намериш, аз не успях и броих 60 пари за една пластмаса, която после рязах и напасвах.Виж и при Лозан, вероятно има.
            Това че трябва да има дифузьор, според мен е притеснително.Въпреки, че по време на тестовото пътуване мотора не показа признаци на прегряване, ам знае ли човек.
            Не ми остана време да прегледам предните теми, но оставам с впечатление, че Лозан професор по Фронтери.Ще се разходя, ако има време да погледне и моята. Къде му е сервиза? Изисква ли предварително записване?
            Иво Илиев
            0888 008 661
            JEEP GRAND CHEROKEE 4.0

Коментар

Първоначално публикуван от ivoiliev Преглед на мнение
              Това че трябва да има дифузьор, според мен е притеснително.Въпреки, че по време на тестовото пътуване мотора не показа признаци на прегряване, ам знае ли човек.
              Не ми остана време да прегледам предните теми, но оставам с впечатление, че Лозан професор по Фронтери.Ще се разходя, ако има време да погледне и моята. Къде му е сервиза? Изисква ли предварително записване?
              Тези фронтери нямат дифузьор. И не им трябва ако е наред радиатора и виското и помпата. Стрелката на температурата трябва да се мота около 9 часа, но не в 10 и не на 8. Ако не е там тогава мъчи перки и т.н. Иначе раздатката сигурно си е с оригиналното масло, и вилката както каза Митака е 90% виновника за изключването.
              no signature no problems

Коментар

Божко, имат дифузьор C20NE моторите.Както и всички останали с виско муфа - кое иначе ще ти увеличава/концентрира дебита засмукан въздух.Това, че при читаво виско може и без него, не означава, че не може да окотиш мотора насред път, ако виското почне да издъхва и в летни жеги.

Коментар

Не си прав Пламене. В известния град Лутън нашите кошове са произвеждани за различни страни, има за Швейцария където са без дифузьор, за северна Италия където също са без, и за Южна дето си се слага. Дебита е достатъчен за иначе не особено топлия C20NE това, че с него е минимум 20% по-добре няма спор. Аз като се балтавих с вискота и ел. вентилатори и т.н. карах 1 седмица без виско, без дифузьор и без ел. перка. Само по гол радиатор, месеца беше Април и нямаше спомен от загряване. Иначе знаеш моето мнение по въпроса, колко по-преосигурен е мотора от към охлаждане толкова по-добре. Поради тази причина съм с 3 перки с 3 режима на работа.
                  no signature no problems

Коментар

Ако правилно съм разбрал, независимо от това как е произведена дали със или без дифузьор, мога да си намеря употребяван и да си го сложа на колата? Предпочитам да имам дифузьор, защото терена , по-който карам е много стръмен и се кара предимно на 1 и 2 бавна и вероятноста да загрее е голяма.Но за сега добре се държи.
                    Иво Илиев
                    0888 008 661
                    JEEP GRAND CHEROKEE 4.0

Коментар

Ахам, правилно си разбрал ....
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                        Не си прав Пламене. В известния град Лутън нашите кошове са произвеждани за различни страни, има за Швейцария където са без дифузьор, за северна Италия където също са без, и за Южна дето си се слага. Дебита е достатъчен за иначе не особено топлия C20NE това, че с него е минимум 20% по-добре няма спор. Аз като се балтавих с вискота и ел. вентилатори и т.н. карах 1 седмица без виско, без дифузьор и без ел. перка. Само по гол радиатор, месеца беше Април и нямаше спомен от загряване. Иначе знаеш моето мнение по въпроса, колко по-преосигурен е мотора от към охлаждане толкова по-добре. Поради тази причина съм с 3 перки с 3 режима на работа.
                        Няма как да се съглася с теб в този случай, моята е от Швейцария, северните кантони и беше с дифузьор.От първи собственик, не беше обитавала никоя друга държава през живота си.
                        От друга страна, знаеш как се слага дифузьора, смяташ ли, че ги правят в Лутън без дифузьори и после според заявката на дилъри от южни страни им се монтира допълнително?Говорим си за една проста пластмаса, това че тук я продават прескъпо, не значи, че струва повече от паунд/два в завода.Да плащат заплата на някого да я закача допълнително, ще им е в пъти неизгодно.
                        Погледни и в автоскаута по държави/топли, студени/ където има сниман двигател, питай и Лозан, неговите идват от студена държава.

п.п.за Франция как ги правят, почва от Ламанша и свършва при маслините по Средиземноморието...?
                        Последно редактирано от maxxx; 29-09-10, 20:15. Причина: пг

Коментар

Днес поръчах 4бр BF Goodrich - Winterslalom 235/75/15.Надявам се до Петък да ги монтирам.Старите гуми са различни но една , две стават за резервни ако някой прояви интерес да ги снимам и ако му харесат ще му ги подаря.Мисля че са по голям размер 265 или 275.А дифузьор ще се слага със сигурност!
                          Иво Илиев
                          0888 008 661
                          JEEP GRAND CHEROKEE 4.0

Коментар

Иво,честито за джипарата.Като те познавам,предполагам че си си направил сметката.Със здраве да си я караш.
                            п.п.Това Чероки спорт дето се мъдри отдолу вече можеш да го махнеш.
                            Аз знам че нищо не знам,но други и това не знаят.

Коментар

Карал съм Фронтерата с Winterslalom,много добре се държат на сняг и лед.

Коментар

Първоначално публикуван от Кесов (kiki45) Преглед на мнение
                                Карал съм Фронтерата с Winterslalom,много добре се държат на сняг и лед.
                                Преди години карах Рейндж Ровер с тези гуми и се държеше страхотно на сняг и лед, но той беше постоянно 4Х4.Всъщност, възможно ли е да включа на Фронтерата 4Х4 и да измина 100-150 км на сняг и лед?
                                Иво Илиев
                                0888 008 661
                                JEEP GRAND CHEROKEE 4.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X