Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питания за Фронтера Б ДБ 2,2 дти 1999 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Питания за Фронтера Б ДБ 2,2 дти 1999 г.

Първоначално публикуван от batsasho1 Преглед на мнение
    Помпа в резервоара няма, закарай я тая фронтера на компютърна диагностика, че ме съмнява проблем с аванса... Може и въздух да гълта от някъде и дано е въздух...
    Качвах я на диагностика преди да я правя и даде грешка в АГР и релето за подгревните свещи, но не е гледал самата работа на двигателя мисля. Носих дюзите в Бош да ги прегледат и почистят /определено има разлика в работата/ и смених всички дифтунги, втулки и гумички които имаше около тях; Почистих АГР, който не можеше да затваря от нагар и от колекторите извадих около кило нагар. Накрая сложих и клапан на обратната нафта.
    След всички манипулации, разликата е само в работата на двигателя /естествено не е малко.../, който и студен вече не тресе и работи съвсем равномерно.

П.С. Ако може някой да ми препоръча или предложи някъде в София пълна диагностика и последваща помощ ще съм много благодарен.
    OPEL FRONTERA B 2.2DTI -> NISSAN TERRANO II 2,7TDI

Коментар

Компресия (на студен двигател) мерил ли си все пак? Да няма някакъв проблем със зацепването на ангренажа? Kiki.T мисля, че е твоят човек за диагностика.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Компресия (на студен двигател) мерил ли си все пак? Да няма някакъв проблем със зацепването на ангренажа? Kiki.T мисля, че е твоят човек за диагностика.
        Не съм мерил компресията, звънях на kiki.Т, но беше зает. Паленето е кофти само първия път - върти 4-5 сек. все едно напразно и после пали, определено има разлика след профилактиката на дюзите.
        Днес обаче реших да сменя маслото и забелязах, че на маркуча, който отива от двигателя към казанчето /тънкия/ има балон. Пипнах другите маркучи и се оказаха твърди

Според вас има ли надежда да е нещо друго освен глава или поне гарнитура?
        В момента карам с вода - няколко пъти вече я сменям през седмица, защото много бързо става тъмна и исках да си прочистя системата преди зимата. До преди няколко дни /и след правенето на дюзите/ нямаше никакви признаци за надуване, докато днес не видях маркуча. Не знам дали е възможно да се е запушило нещо и да качва налягането - последната вода, която сипах беше на село миналата седмица, а тя е много варовита /не знам дали има значение/ с нея съм карал общо около 200 км. Преди това сипвах добавка за прочистване на охладителната система на Holtz, покарах 50 км. с нея и сипах нова вода.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlados Преглед на мнение
          Не съм мерил компресията, звънях на kiki.Т, но беше зает. Паленето е кофти само първия път - върти 4-5 сек. все едно напразно и после пали, определено има разлика след профилактиката на дюзите.
          Днес обаче реших да сменя маслото и забелязах, че на маркуча, който отива от двигателя към казанчето /тънкия/ има балон. Пипнах другите маркучи и се оказаха твърди

В момента карам с вода - няколко пъти вече я сменям през седмица, защото много бързо става тъмна и исках да си прочистя системата преди зимата. До преди няколко дни /и след правенето на дюзите/ нямаше никакви признаци за надуване, докато днес не видях маркуча. Не знам дали е възможно да се е запушило нещо и да качва налягането - последната вода, която сипах беше на село миналата седмица, а тя е много варовита /не знам дали има значение/ с нея съм карал общо около 200 км. Преди това сипвах добавка за прочистване на охладителната система на Holtz, покарах 50 км. с нея и сипах нова вода.
          Когато смениш водата с антифриз и пак надува системата, тогава търси проблем с гарнитурата. Има много малка вероятност това да се побучава, защото си с вода.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            ... Да няма някакъв проблем със зацепването на ангренажа? ....
            Доколкото си спомням колегата сменя само веригата към балансиращите валове под цилиндровия блок и водачите на веригите.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlados Преглед на мнение
              .....

.....
              2.2DTI- са "твърдоглави" ,още не съм чул някой да е имал проблем с цил. глава .

Аз на моята сменях гарнитурата ,но проблема си беше явен....виж дали изпушва дим в бял отенък.Лесно можеш да го направиш при спускане ,кагато си на висока предавка и подаваш газ през определен интервал от време.
              Разширителният съд го тествай ,като развиеш капачката и на "неутрална" предавка задръж за малко на 2000-2500об......,ако надува в казанчето -отваряй главата!
              Успех!

Коментар

Пробвах и двете - в казанчето не надува, а докато работеше на място с около 2000 об., за да загрее по едно време излизаше малко бял пушек, но на вън беше 7 градуса, не знам от какво беше. Иначе като й дам газ на място до около 4000-5000 об. излиза черен пушек иначе и на празен ход не пуши изобщо.

Това е картинката:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0209.jpg
Прегледи:1
Размер:149.2 КБ
ID:5310633

Утре ще я закарам да премерят дали има газове във водата и ако има... влиза пак в бокса

Не знам дали е възможно всичко да е заради запушена капачка на казанчето. Преди това карах БМВ с тдс-мотор и на тях им беше детска болест това.

Коментар

Тънкия маркуч, дето отива към казанчето на антифриза, е много раздут. Пак провери за налягане в охладителната с-ма.
                  Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

Коментар

Тънкия маркуч, дето отива към казанчето на антифриза, е много раздут. Пак провери за налягане в охладителната с-ма.
                    Голяма е вероятността и клапана/неработещ/ в капачката да е помогнал за раздутото водно съединение.Което не е устискало първо.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                      Голяма е вероятността и клапана/неработещ/ в капачката да е помогнал за раздутото водно съединение.Което не е устискало първо.
                      Дано да е така, но придружено с палене на 3 цилиндъра...
                      Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

Коментар

Дано да е така, но придружено с палене на 3 цилиндъра...
                        Съгласен съм, че с хвърляне на боб няма да стане читава диагностика.
                        Паленето на три цилиндъра може и от пикаеща дюза да е.

Коментар

Дюзите са оправени и си пали на 4 цилиндъра. Работата на мотора сега е много различна - даже и студен няма тресене, няма прескачане. Единственото е, че върти малко все едно няма гориво и изведнъж пали. Сутринта беше 7 градуса и въртя около 6 сек. само стартера и запали отведнъж после. Проблема е, че започна да надува маркучите и преди да отварям главата искам да изключа всички останали възможности. Малкия маркуч го смених, защото на мястото, където се издува е тънък като вестник и щеше да се пръсне всеки момент. Другите маркучи обаче също си бяха втвърдени. След като отворих капачката да падне налягането я проверих пак след около 15 мин. каране в града и резултата беше този от снимката. Иначе пробвах на отвита капачка и форсиран двигател да я запуша с ръка, но не усетих да надува. Явно надува по малко или проблема е в капачката /надявам се.../

Коментар

Пробвай я с леко разхлабена капачка на разширителният съд.
                            За паленето,ако подгряващите свещи и захранването към тях е добре ,опитай да запалиш с отвита капачка на резервоара и колата да е в положение с предницата нагоре.

Коментар

...вече няма връщане назад...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0216.jpg
Размер:160.6 КБ
ID:5311749Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0217.jpg
Размер:176.9 КБ
ID:5311750

Утре ще знам дали е само гарнитурата или е и главата

Коментар

Тези картинки са ми познати....
                                ...сега след като си свалил главата,ако желаеш може да налееш керосин в цилиндрите,той ще почисти сегментите....
                                предварително завърти коляновият вал ,така че буталата на 4-те цилиндъра да застанат в едно положение.
                                Нагарите по стените на цилинрите ( в ГМТ) също можеш да почистиш.
                                Преди да сглобяваш главата провери отворите на болтовете в цил. блок за попаднал там флуид (охл.течност или двиг. масло),при наличие го отстрани.
                                Успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X