Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с паленето на ОПЕЛ Фронтера 2,2 DTL

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с паленето на ОПЕЛ Фронтера 2,2 DTL

Сега се обадиха от сервиза на дневен ред е стартера въртял тромаво.Лошото е че съм на работа и не мога да им седя на главите.
    OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
    Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Офф, аман от гадатели по сервизите... Ми моят стартер върти едвам-едвам като пред умирачка, защото съм карал с хлабав ремък 2-3 седмици поне и акумулатора ми е полузареден. Тия дни ще трябва да го свалям за зареждане. Та как моята коруба пали тогава? Съвета ми е да не си даваш парите за глупости, а да си измериш компресията при дизелджия и то на студен двигател, престоял поне 8-10 часа. Ако е под 23-24 атм. забрави за палене при ниски температури. Провери и подгрева дали работи.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Офф, аман от гадатели по сервизите... Ми моят стартер върти едвам-едвам като пред умирачка, защото съм карал с хлабав ремък 2-3 седмици поне и акумулатора ми е полузареден. Тия дни ще трябва да го свалям за зареждане. Та как моята коруба пали тогава? Съвета ми е да не си даваш парите за глупости, а да си измериш компресията при дизелджия и то на студен двигател, престоял поне 8-10 часа. Ако е под 23-24 атм. забрави за палене при ниски температури. Провери и подгрева дали работи.
        Е ти съвсем го хвърли в тъча
        При 22 атм. дори (ако всичко друго си му е у ред ) би трябвало да няма проблем с паленето в студа .
        Прав си обаче в един по-горен пост , че на Фалкона изобщо не му е известна стойността на показанията при замерването на компресията . А аз имам подозрения ... към предния собственик . Тези машини се карат като на уволнение , а после се чудим къде им е душата . Въпреки че съм сигурен , че автоджамбазина е положил клетва , че "Фронтерата е на реални километри" . И уж отвън свети и става въпрос за един прост датчик , или несменени масла (?) , а то ... сърцето му направило повече удари , отколкото в средностатистически живот ... а и на всичко отгоре при 4000 оборота ...
        ...дано не съм лош пророк и наистина да се окаже хлабав ремък !
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

С 22 атм. при - 15 ще е абсолютно чудо ако успее да запали. Най-малкото ще иска сериозно въртене и подгряване. Преди години брах ядове с една кошница с компресия м/у 20 и 23 атм. ... Поливах главата и помпата с вряла вода сутрин, че да я излъжа и не всеки път успявах. А минеше ли температурата + 5 беше оса ....
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Ааа , кошниците си ги знаеме Един МБ 300D ми палеше (на 18 атм. плюс-минус1 в цилиндрите) при -10 градуса с първото въртене на стартера.И без турбо. И то - за сеир на невярващите любители
            Все пак говорим за DTL на Опел .
            Макар че въпроса : "при какво налягане в цилиндрите въпросния DTL е готов за операционната маса " наистина е интересен
            Няма да е лошо и Фанатика да се поразрови ...зер , той вече е в семейството Него го касае повече . ..въпреки че се е вторачил в тази автоматична СК , скоро други проблеми ше го терзаят ...тя му е най-малкия проблем .

ПС. ... и говорим за палене докъм -10 . При минус 15 и надолу вече е друга бира Не смея да цитирам дизелови марки дето съм сигурен , че и изправни трудно ше запалят ... да не спамим темата де
            Последно редактирано от Vlado_Ts; 23-12-10, 18:41.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не помня къде беше дискутирано по въпроса, но си спомням, че двигателите с голяма кубатура (3000+ куб. см) палят при по-ниска компресия от разните маломерни дизелчета. Не съм сигурен нашите 2,2 и 2,3 към коя категория спадат, ама май е към малолитражките ....
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Не помня къде беше дискутирано по въпроса, но си спомням, че двигателите с голяма кубатура (3000+ куб. см) палят при по-ниска компресия от разните маломерни дизелчета. Не съм сигурен нашите 2,2 и 2,3 към коя категория спадат, ама май е към малолитражките ....
                Не знам къде е дискутирано , ама съвсем не съм съгласен с такива изводи !
                Кубатурата е последната причина един дизел да не пали при ниска температура !
                Дори не е от значение дали дизела е с директно , или с предкамерно впръскване . По простата причина , че всеки уважаващ себе си производител на двигатели прави така че и при ниски температури да няма проблем стартирането .
                А виж , преклонната възраст на един двигател е съвсем отделен въпрос .

ПС ... а термина "преклонна възраст " е по-важен , колкото и да е относителен . Един двигател може и на 5 години да е сдал Богу - Дух . Както и обратното : на 15 години да е като нов . Ма това пак излиза извън темата .
                Последно редактирано от Vlado_Ts; 23-12-10, 19:04.

Коментар

Проблема е решен спукан постоянен магнит на стартера висока консумация на ток.Компресията е 28-28-28-30 мерена на -1 градус малко умрахме от студ. Иначе цялото удоволствие ми излезе 570лв.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ.
                  Последно редактирано от falkongp; 23-12-10, 20:22.

Коментар

Добра компресия, ако мотора не е въртян преди това. Ама не се сещам къде е тоя постоянен магнит в стартера, който предизвиква високата консумация? Дано това да е бил проблема...
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Освен статора, ама той да създаде такива грижи, понеже бил спукан някой магнит.
                      Да е бил счупен на две, та да е задирал в ротора, иначе и на мен ми звучи чудничко.
                      Последно редактирано от maxxx; 23-12-10, 21:30. Причина: пг

Коментар

Ами аз не съм чул в съвременен автомобил да има статор с постоянен магнит, ама знае ли човек ....
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Ротора е целия надран сменихме го с нов по статора имаше малко поражения за да не го отваряме втори път и той се смени.Постоянни магнити има на другата кола даже сам си го счупих от акъл и бързане.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Няма да е лошо и Фанатика да се поразрови ...зер , той вече е в семейството Него го касае повече
                            Eee Владо искренно се надявам да не ми се налага да се завирам от сега в ремонтните книги или поне още 2 години.

Първоначално публикуван от Vlado_Ts
                            . ..въпреки че се е вторачил в тази автоматична СК , скоро други проблеми ше го терзаят ...тя му е най-малкия проблем .
                            Мнооого черногледо колега мнооого дано нямаш роднинска връзка с Ванга.
                            ще го правим ако се строши, вече е свирена покупката.
                            Стига да не се почупят мостове, скорости, раздатка и мотор и да не я намразя.

Фалконе, 570 лв. е добра цена за всички тия прегледи и проблеми които имаше. Дано само това и е било и сега само да я караш.
                            no signature no problems

Коментар

Дано че идва време за ски дъщерята е полудяла да я водя.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                                Стига да не се почупят мостове, скорости, раздатка и мотор и да не я намразя:
                                Айде сега, няма да се счупят. Няма да я намразиш. Късата като и прави моста намрази ли я? А и той, моста сигурно е бил на N броя километри. По-весело, макар че съм сигурен, че само така си говориш и въобще не си притеснен от покупката
                                Жена ти какво каза като я видя, хареса ли и цвета Покара ли я или не смееш още да и дадеш да направи кръгче преди да сминиш прословутите вакууми и маркучи
                                Последно редактирано от fanatic; 24-12-10, 11:29.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X