Обява

Свий
Няма добавени обяви.

К260 заден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Обикновено вътрешната чашка е на конус и излиза лесно. Другия начин е с дълга скоба за лагери - достатъчно е само да се подпъхне лапата и да се стегне и самата тя го изхвърля от конуса. Това ако може да се завре де.
    Понякога нагряване помага, понякога изстудяване...

При тяб явно е имало клаясване или нещо такова.

ПП: Не е на конус тоя. Значи или подпъхване на лапа, или подпухване под ролките и издърпване заедно с тях, или махане на ролките и хвашане на лапата за ръбчето.

Говоря за скоба с такъв вид лапа:
    Последно редактирано от sparkybg; 11-10-20, 12:02.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Няма конус там. Лагерът не 'ще да излиза посмъртно. Струва 4,50 лв. по-интересен е реглажът му.

Коментар

Видях че не е конусен. Рускака от линка разправя че ги е извадил безгрижно. Явно е имал правилния инструмент. Реглажа му е с подложни пластини.

А ако там някой сложи лагер за 4.50 да се смята злобно попържен от мен.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Такъв лагер е 25 30 лева, но въпреки че е конусен, не се регулира с натягане на гайката, както при руските. Очаквах да е с дистанционна втулка но няма, явно лагера си е точно сметнат за там. Интересно че преди да го извадя имаше луфт около 5мм. Или лагера е бил доста разбит, или се оставя с луфт(как се обира тоя луфт след това, един господ знае)!
          Последно редактирано от Nikolaykia; 12-10-20, 14:51.

Коментар

И за 300 лева да сложиш-все тая. Не се вързвай на Спарки, с него имаме гъдел отдавна. Щом твърдиш, че луфта е около 5мм., значи все още не ти е ясен принципа на зацепване.Няма такъв луфт. И имай предвид, че на тези камиончета конусните лагери са по подобен начин на много места, визирам пиньона, шенкелите, вероятно и другаде, но поне там е така. И, може би сега е момента да смениш сенмеринга от другата старана. Поздрави и успех!

Коментар

Лошото е че и от магазините ремонтните комплекти(които и без това ги няма налични) който излизат, не се знае дали за за моя модел! Става една каша

Коментар

Понеже сега съм на компа...за какви ремонтни говориш?

Коментар

Комплект лагера с двете семеринги и о-пръстена

Коментар

Казваш нетрябва да има луфт в лагера. Явно моя е бил доста разбит!

Коментар

Виж сега, ако мога да съм в помош. Купи си евтин лагер и неевтин семеринг от Люзкан(около 18 кинта), Добре почистен и смазан лагер влиза без проблем с топлодух и тръба от скеле. Не щади грес и използвай същите дистанционни пластини, които си свалил. Това е. Затваряй и си сипи масло, според дифа.

Коментар

Ок но нямаше дистанционни пластини

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolaykia Преглед на мнение
                          Ок но нямаше дистанционни пластини
                          Това значи, някой "отворен" ги е махнал преди това, защото не знае, за какво служат. С тях фабрично се регулира луфта, или фабрично не са били нужни, което, според мен е невъзможно. Значи-сглобяваш и се опитваш да премериш луфта-той не може да е повече от 1 мм, или близко до това. Правиш си шаблон и си изрязваш пластини, според нуждата.

Коментар

Може и така да е! Ако трябва аз да правя дистанционна пластина.....кофти. Някакъв размер или откъде да търся?

Коментар

Отвори от другата страна, там трябва да има.

Коментар

А възможно ли е полуоската да е ограничена в диференциала и вече с дистанционни пластини на капачката да се обира луфта?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X