Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за аларма на Терано 2 ????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за аларма на Терано 2 ????

Колеги имам следният проблем алармата се задейства и заклюва вратите дори когато ключът е на контактния ключ и друго то е, когато дам на контакт и се опитам дам запаля само прещраква стартера и не иска да завърти, запалването става когато завъртам ключа много ама много бавно и си запалва казаха ми че проблема е в контактния ключ , та въпроса ми е ако сменя контактния ключ
    ( мога да подсигуря друг контактен ключ и ключалките на вратите с заедно с оригиналните дистанционни от същото Терано 2 английско ) ще има ли някакъв проблем с алармата и ще трябва ли да се настройва нещо ????????
    Suzuki Vitara 1.6i 8V

От: Питане за аларма на Терано 2 ????

Първоначално публикуван от ventsi_76 Преглед на мнение
    Колеги имам следният проблем алармата се задейства и заклюва вратите дори когато ключът е на контактния ключ и друго то е, когато дам на контакт и се опитам дам запаля само прещраква стартера и не иска да завърти, запалването става когато завъртам ключа много ама много бавно и си запалва казаха ми че проблема е в контактния ключ , та въпроса ми е ако сменя контактния ключ
    ( мога да подсигуря друг контактен ключ и ключалките на вратите с заедно с оригиналните дистанционни от същото Терано 2 английско ) ще има ли някакъв проблем с алармата и ще трябва ли да се настройва нещо ????????
    Ще трябва да се препрограмира имобилайзера, или на новия ключ да сложиш стария чип. То е едно такова червеничко, пластмасово. Трябва да го извадиш от стария ключ и да го сложиш на новия. А дистанционните се програмират, стига да са на същата честота, понеже има 2 варианта. Трябва да им съвпада номера на модела.

Повече подробности за алармата не мога да дам, понеже нямам фабрична такава. Имам само централно заключване, което обаче никога не ми е правило проблеми.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В Нисан могат ли да направят това ??? А дали трябва взема и и самата аларма от другия джип ??
      Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Ще трябва да се препрограмира имобилайзера, или на новия ключ да сложиш стария чип. То е едно такова червеничко, пластмасово. Трябва да го извадиш от стария ключ и да го сложиш на новия. А дистанционните се програмират, стига да са на същата честота, понеже има 2 варианта. Трябва да им съвпада номера на модела.

Повече подробности за алармата не мога да дам, понеже нямам фабрична такава. Имам само централно заключване, което обаче никога не ми е правило проблеми.
      Suzuki Vitara 1.6i 8V

Коментар

Ако сложиш стария чип на новия ключ, няма мисъл да ходиш в NISSAN. Дистанционните можеш и сам да си ги програмираш - има даже нарочна тема в раздела, където съм описал как става - разрови се. Става супер лесно.

А иначе, за можене - сигурно могат. Сигурно обаче цената няма да ти хареса.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако сложиш стария чип на новия ключ, няма мисъл да ходиш в NISSAN. Дистанционните можеш и сам да си ги програмираш - има даже нарочна тема в раздела, където съм описал как става - разрови се. Става супер лесно.

А иначе, за можене - сигурно могат. Сигурно обаче цената няма да ти хареса.
          Мисълта ми е ще бъде ли нужно да вземам и самата аларма от донора ? Незнам направо се оплетох да взема да питам в Нисан ?
          Suzuki Vitara 1.6i 8V

Коментар

Мисълта ми е ще бъде ли нужно да вземам и самата аларма от донора ? Незнам направо се оплетох да взема да питам в Нисан ?
            Не, не е нужно да взимаш нищо друго от донора, освен нещата покрай контактния ключ. Трябва да видиш как е хавата с имобилайзера, или по-точно антената му. Не знам дали е отделен детайл, или върви заедно с блока на контактния ключ.

Значи:
            1. Ако сложиш чипа от настоящия ти ключ на другия, ще си пали и работи безгрижно, при положение че си останеш и с настоящия имобилайзер.
            2. Дистанционни всякакви, до 4 броя, можеш да обучиш компютъра си да ги използва, ако са на една и съща честота. Има 2 стандарта за тая честота, и трябва да гледаш модела на дистанционното. Външно са еднакви, но двата варианта работят на различна честота.
            3. Ключове всякакви могат да ти програмират, изтриват и прочие, или поне в София знам човек, дето може да го направи. При него си направих резервен ключ и изтрих всички останали от компютъра.
            4. Отново, ако алармата е фабрична и се активира с дистанционното за централно заключване, не трябва да взимаш алармата от другия. Отделно другия може да няма фабрична аларма, така че да няма какво да вземеш от него.

А в нисан можеш да звъннеш така или иначе. Даже направо звънни. Аз лично ги имам за последен вариант, защото цените понякога са им кожодерски, като на всеки друг фирмен сервиз.

Коментар

Достатъчно е да смениш електрическата ( контактната )част на ключалката . Няма смисъл да пипаш антената на имобилайзера ( пръстена около патрона на ключа ) Контактната система в NISSAn стува около 100 лв

Коментар

При мене имаше самозаключване и без да искам го хванах че е от бутончето на шофьорската врата,просто като отвориш вратата то не дава контакт лъже алармата че не е отваряно и тя пак заключва,може при тебе да е друго от това патих това казвам.
                Последно редактирано от veneli; 26-07-10, 22:00. Причина: корекция
                Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Така вече имам от другото Терано -2бр. ключове 2бр. дистанционни 1бр. контактен ключ за запалването 1бр. патрон за врата и 1бр. патрон за жабката !!!!!!!!
                  Така кое да сменям сега е въпроса патрона на вратата и този на жабката ще ги сменя и от тук нататък въпроса е кое с кое да сменя ??????????
                  Suzuki Vitara 1.6i 8V

Коментар

Така вече имам от другото Терано -2бр. ключове 2бр. дистанционни 1бр. контактен ключ за запалването 1бр. патрон за врата и 1бр. патрон за жабката !!!!!!!!
                    Така кое да сменям сега е въпроса патрона на вратата и този на жабката ще ги сменя и от тук нататък въпроса е кое с кое да сменя ??????????
                    Проблема е електрически. Значи сменяш там, дето има електрическа част. Колегите по-горе ти обясниха. А като оправиш всичко друго, ще обучиши дистанционните.

Я прочети отзад какво пише на твойто, и на другите?

Коментар

Проблема е електрически. Значи сменяш там, дето има електрическа част. Колегите по-горе ти обясниха. А като оправиш всичко друго, ще обучиши дистанционните.

Я прочети отзад какво пише на твойто, и на другите?
                      Там е въпроса че на моето не си личи нищо а на другите две си пише и са еднакви но моето нищо не се чете иначе са еднакви по дизайн и визия !!!!!!!!!
                      Suzuki Vitara 1.6i 8V

Коментар

Там е въпроса че на моето не си личи нищо а на другите две си пише и са еднакви но моето нищо не се чете иначе са еднакви по дизайн и визия !!!!!!!!!
                        Кажи какво пише на другите две, най-отгоре. И кажи откъде ти е внесена джипката, и ще ти кажа почти със сигурност дали ще станат или не.

Коментар

Кажи какво пише на другите две, най-отгоре. И кажи откъде ти е внесена джипката, и ще ти кажа почти със сигурност дали ще станат или не.
                          От Италия е внос а на дистанционните които взех от донора пише Сименс -Нисан най отгоре
                          Suzuki Vitara 1.6i 8V

Коментар

От Италия е внос а на дистанционните които взех от донора пише Сименс -Нисан най отгоре
                            Марката е ясна. На всички пише това.

Модела е важен. От него зависи честотата. Това ми трябва. Модела го пише отзад, накъде над, под или около марката.

Коментар

Ако мога да помогна–на моето, под надписа Сименс Нисан има нещо като таблица с две колони. Над първата колона пише 5WK4600,а под него 433,92 Mhz.Жалко, че е много ситен шрифта и немога да го снимам
                              Последно редактирано от emil5koff; 27-07-10, 21:30.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X