Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano 1 Z24 - гори гарнитури на главата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Terrano 1 Z24 - гори гарнитури на главата

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Аз поне не виждам друга. Евентуално търсене на нов двигател, ама той пак ще е такъв порядък пари, че и отгоре. Гледам си пуснал обява за блок. Само блок не е добро решение. Буталата са паснати към тоя в момента. На новия ще трябва шлайване пък на цилиндри и ремонтни сегменти поне, а вероятно и смяна на основните лагери на коляновия вал, и ако се налага шлайфането му.

Най-евтино би ти излязло да си свалиш двигателя сам и да им го закараш да го шлайфат, стига да ти е по възможностите. Ако пък искат гол блок, разправията става още по-голяма, защото ще трябва да го разглабяш, а там си има тънкости и не го може всеки.
    Да, шлайфа на главата е 150 лв. Не съм разглабял двигател, но никога не е късно да се научиш, нали? А след като го сглобя ще продам излишните части

Коментар

Първоначално публикуван от newage Преглед на мнение
      Да, шлайфа на главата е 150 лв. Не съм разглабял двигател, но никога не е късно да се научиш, нали? А след като го сглобя ще продам излишните части
      Е, шлайва на блок е по-трудна задача, предвид габаритите му. Вероятно е повече от 150, но си мисля че е по-малко от 800. Питай ги дали искат гол блок, или просто свален двигател, и какви пари искат ако сам си свършиш тая работа.

Съжалявам, но друг начин просто няма. Това си е тежка операция. Кажи-речи основен ремонт. Дори е редно да се направи и ремонт, но цената с частите сигурно ще отлети към 1500-1600.

Не знам какво да те посъветвам, а и по принцип не съм най-големия разбирач. Някой колега ако знае нещо повече или място, където могат да свършат тая работа за по-малко пари, нека да каже.

А гаранция е нормално да не дават. Това все пак е стар двигател с проблеми. Единствената гаранция, която са длъжни да дадат е че ще го щлайфат качествено. За другото няма как, но според мен вероятността след тая интервенция да се оправи е доста голяма, ако няма някои други скрити дефекти.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Шлайфането челно на блок,си е шлайфане и нищо друго.Намира се майстора ,дето ще разглоби двигателя до гол блок.Носи се блока на шлайфист.Сваля му се кривината-вероятно 2 десети ,шлайфа се и главата и пей сърце-без никакви сърцераздирателни суми.
        И после се кара до умопомрачение и загуба на съзнание..
        Мечтаех си ,за витара -имах я.Мечтаех си за фронтера-имам я.Мечтаех си за патрол Y 61 -вече не ща да го имам..Всичките имат проблеми.И знаете ли защо-ами щото са на по десет и кусур години.
        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

И така, започвам да работя по варианта rebuild на двигателя.
          Вижте това. Като цена $294 е съвсем приемливо за пълен комплект със все буталата, още повече че приятел си идва от Щатите след 10 дена и може да го донесе.

Въпроса е, че те предлагат standard и oversize лагери, пръстени и бутала. Как да знам какво точно трябва да заръчам?

Коментар

Въпроса е, че те предлагат standard и oversize лагери, пръстени и бутала. Как да знам какво точно трябва да заръчам?
            Едните (Standart) се ползват, когато няма износване на двигателя, разбирай, основния ремонт се прави по някаква двуга причина. oversize са т.нар "ремонтни", и те се слагат когато има износване по цилиндри колянов вал и т.н.

Кои от двете - разглабяне и мерене. За буталата е лесно - мери им се елипсата и диаметъра само със свалена глава. За основни и биелни лагери обаче трябва разглабяне, май.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами то като гледам няма голям избор - само стандартни и oversizes. A за двигател над 200 хиляди км. предполагам трябва oversizes.

Коментар

По-вероятно, да. Но без мерене не става. Викни поне някой да ти измери цилиндрите. Това поне е лесно.

Коментар

Знаете ли кои двигатели пасват на мястото на Z24, в случай че реша да търся нов двигател?

Коментар

Знаете ли кои двигатели пасват на мястото на Z24, в случай че реша да търся нов двигател?
                    Предполагам всичките, дето се слагат на терано 1-ца. А като ще е гарга - поне търси 3.0V6. Ама трябва да го вземеш със все компютъра, а после ще има и еквилибристики по електроинсталацията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X