Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересно как? ТЕРАНО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Интересно как? ТЕРАНО

Днес реших да си видя маслата по дифовете раздатката и кутията.Почти навсякаде беше добре заден диф перфектен,преден диф перфектен кутия перфектно но трябваше да се долива и като тръгнах да развивам пробката на раздатката опаа греда няма развиване с една тръба удължение на тресчотката малко повече напън и много страхх.С малко пот се отви и бъркам с една самоделна мярка няколко пъти надолу , надолу сухо по кабелчето няма масло отвивам пробката и какво да видя изтече само 350 мл масло (червено) най-чудното е че от никаде няма оцапано и течове?
    Както казва един приятел ИИИГАСИ ЗМИЯТА
    NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
    Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

До: Интересно как? ТЕРАНО

Ми нормално предишния собственик просто е забравил да сипе масалце

Коментар

дано е забравил и да я ползва така
      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

...а и щом е червено, сигурно е DEXTRON II. Май такова е в раздатките на автоматиците, че да няма опасност при смесване с маслото на автоматичните скорости.

Сега си налей каквото трябва. Ако си с ръчка, сипвай същото, което и на скоростите - да покрива клас GL4 задължително.

...аз заради това при покупка на возило на старо сменям всичко, навсякъде, включително и спирачната течност и антифриза.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Отскоро съм собственик на Терано 2 с ръчни скорости .Маслото в скоростите и раздатката също беше червено. Понеже не мога да кача снимки ще препиша от книжката на Тераното :За скоростите е API GL-4 3.5L; а за раздатката ATF DEXTRON tm 2.3L

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Б Преглед на мнение
            За скоростите е API GL-4 3.5L; а за раздатката ATF DEXTRON tm 2.3L
            НЕ, НЕ, НЕ и НЕ!!!

В раздатката се слага каквото и в скоростите. За ръчни скорости се слага GL4 75W80, и в скоростите, и в раздатката, а при автоматични се слага DEXTRON 2 и на двете места.

Ако гледаш руското ръководство, не го гледай! Не е вярно.

Няма нищо да и стане на раздатката от DEXTRON-а, но няма смисъл от него, при положение че си с ръчна скоростна кутия.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Книжката е на немски ,ще се опитам да кача снимка с таблицата.

Коментар

Еми аз гледам от сервизното ръководство, което ползват и сервизите, включително оторизираните. Терано с ръчни скорости няма DEXTRON никъде, освен в хидравликата на волана.

ПП: Ето:
                Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  НЕ, НЕ, НЕ и НЕ!!! .

Спокойно, не рипай! Грешката е вярна. Както е вярно и това, дето го пише в твоя наръчник.
                  От 2000 и някоя нататък Нисан препоръчват в раздатката да се слага ATF Dexron III ИЛИ трансмисионно масло GL4.

На Патрол Y61 пише

Genuine Nissan ATF or equivalent*3 or API GL-4*1
                  Доколкото разбрах причината да се препоръчва ATF била, че имало някои случаи, в които по-гъстото масло било довело до увличане на трансмисията и задействане на 4х4 без да си пипал лоста на раздатката.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Спокойно, не рипай! Грешката е вярна. Както е вярно и това, дето го пише в твоя наръчник.
                    От 2000 и някоя нататък Нисан препоръчват в раздатката да се слага ATF Dexron III ИЛИ трансмисионно масло GL4.
                    Тсъ. Извадката е точно от ръководството за Терано след 2000г. Но и в старото пише същото.

А и както казах, нищо няма да им стане от DEXTRON. Просто при ръчни скорости няма смисъл.

Какъв е номера на раздатката на Y61? Може пък да са еднакви, ама не ми се вярва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X