Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с маслото на Нисан Терано 2 2.7тди 99г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с маслото на Нисан Терано 2 2.7тди 99г.

А Вие откъде сте сигурни колко литра масло са Ви наляли в двигателя.
    Два случая- МВ Спринтер 416 - по книжка събира 9 литра -смяна в Балканстар - фактурирани 11 литра - на въпроса защо така приемчикът отговори ,ами той толкова събира.
    ФВ транспортер 1.9 по книжка събира 6 л с филтъра, след като го изсмукаха през щеката наляхме 6.8 л.
    На добре от вносителя вижте дали има нова щека по ВИН номер за Вашия автомобил и я сравнете.

Коментар

На всички снимки щеките са еднакви.Едните са с едно удължение под минимума за да знаеш кога точно ще ти блокира двигателяА този мотор хваща 6,2 литра,както е по книга и това е сигурно защото съм го сменял маслото много пъти сам.Преди два часа изпълзях от канала в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
        Абе мойта щека защо е като жило?
        Има ли някой такава?
        Хвърлихте ме в размисли?
        Спокойно, и моята е като жило.
        Това пък никога не ми е идвало на ум,да се усъмня в щеката....

ПП Към колегата с фаровете,
        провери първо регулировката, и е най-лесно, и е твърде вероятно да е поне част от проблема.
        Последно редактирано от zorod; 12-10-15, 21:48. Причина: пп

Коментар

Колега pgadjalov, я първо си погледни стъклата на фаровете и виж дали не са замърсени отвътре, че и рефлекторите. Едно измиване с водица и миещ препарат може да направи чудеса , знае ли човек
          Поне при мен са мръсни и мътни и затова фаровете ми светят като вощеници в манастирска килия!!!
          А да кажа, че и моята щека е с извивки и сторед италианското ръководство е за бензин, но като си налееш 6 литра масло си идва малко под средата, та не се тревожете колеги - правилна си е щеката.

Коментар

Относно фаровете..моите са измити и не се вижда нищо.реших проблема с един китайски ксенон за 60 лв за къси и дълги.Сега се осветява пътя доста повече.

Коментар

Благодаря за отговора на всички!

Щеката ми наистина е като на milchev74 и от ръбчето на жълтата ръкохватка до белязката за минимум е 57 сантиметра и 54 до максимум. Ще ми е интересно някой все пак да сподели мерките и на другия тип щека, тази без удължението под белязките.

В интерес на истината успях да намеря в испанския юзър менюал страничката с щеките, но според картинките тази късата е за бензинов двигател, а тази за дизелов е съвсем тънка с удебеление в сектора с белязките...може би точно става въпрос за такава, която е като жило. От това съдя, че ръководството може да е подвеждащо, защото практиката във форума показва друго.

Коментар

Човека с проблемните фарове може и да е продал джипката,все пак са минали пет години и половина от тогава

Коментар

Въх, издънка

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
                    На всички снимки щеките са еднакви.Едните са с едно удължение под минимума за да знаеш кога точно ще ти блокира двигателяА този мотор хваща 6,2 литра,както е по книга и това е сигурно защото съм го сменял маслото много пъти сам.Преди два часа изпълзях от канала в гаража.
                    Масления филтър как го отвиваш?
                    От къде бъркаш за него за най-лесно отвиване?
                    Като гледам къде е заврян.....
                    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Отгоре ми е най-удобно.Направил съм си един верижен ключ за филтри с отрязано на две зъбно колело/от Лада/.Като го развия оплесквам с масло както си трябва защото за да го извадиш трябва да го наклониш.Горе-долу е това.

Коментар

И мен много ме тормозеше момента със смяната на маслото. Тоталната свинщина, която настъпва след отвиването на филтъра направо не ми даваше мира. Даже във форума попитах за рецепта, но... май нямаше успех.
                        Нямам канал. Всичко се прави от горната страна. За по-комфорнто източване, качвам и четирите гуми на едни парчета от греда 10х10 см.
                        За по-удобен достъп махам възждушния филтър с все стойката му (филтъра и без това го сменям с масления, та така има възможност да се изчисти хубаво корпуса)
                        Отвивам масления с ключ (скоба) за филтри с чупещо рамо, защото правия влиза, но не ме кефи как. Чупещото рамо е удобство в нашата теснотия.
                        Проблемът с разлива на масло си го реших при последната смяна.
                        Отвих филтъра леко, колкото да може да се развърти на ръка. До този момент маслото не се е разтекло.
                        После от долната страна на филтъра се надява прост найлонов плик. Аз използвах от тези, които ги има по щандовете със зеленчуците из супермаркетите. Беше ми най-близко по размер и първото попаднало пред погледа ми. Не на последно място - имат добри шевове и не пропускат течности от никъде. Оставяте малко празно място между плика и долната част на филтъра, та да има обем в който да се стече маслото (важно е) Горният край на найлона трябва да ви е над края на филтъра. Ситуацията става малко хлъзгавка, но е търпимо.
                        От там нататък се сещате - при накланянето на филтъра, цялото масло се излива в плика. Добре е да знаете точната траектория на вадене на филтъра. Тези найлонови пликчета са тънки и лесни за късане. Аз успях да го скъсам при ваденето, но маслото се беше стекло в най-долната част на плика и съответно прокапаха само 3-4 капки. Нищожно, спрямо стандартната свинщина.

За следващата смяна ще се въоръжа с някакви по-сериозни пликчета. Дори, ако трябва ще си нарежа с поялника нещо по размер от по-дебел материал.

Коментар

Това е много хитро при следваща смяна ще го приложа

Коментар

Това с плика го гледах в едно предаване ма дискавъри... Много хитро и удачно.Но ти си го измислил явно преди тях.Браво!

Коментар

Какво моторно масло за двигателя за Nissan Terrano. Колко литра?

kolalok.com › Масло в двигателя › Nissan

Коментар

Първоначално публикуван от valentin gorianov Преглед на мнение
                                За 2.7TDI нито количеството е вярно, нито вида на маслото.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X