Здравейте, колеги!Преди месец и половина станах горд собственик, на Нисан Терано 2 дълга база.И така след като си закупих джипката, го закарах в един сервиз да ми сменят масла, филтри и т.н. Не бях погледнал че в книжката литрите за маслото на двигателя трябва да са 6.2л.Та смениха ми маслото, но наляха 7.2л защото така пишеше в каталога за маслата.Онзи ден, след като вече минах 10 000 км отново го смених и пак ми наляха 7л.Разбрах,че това е грешка в каталога на доставчика на маслата, но проблемат е че когато ми налеят 7л на щеката за маслото си показва че е на максимума нито по-нагоре нито по-надолу,след което погледнах в книжката на колата и видях,че такава щека като моята я дават за бензинов двигател на терано,след което спрях един човек с терано дизелов двигател и видях че и неговата щека е такава.Въпросът ми е каква трябва да е щеката права или с извивки защото моята има извивки под минимума и над максимума.Ако мога да и направя снимки днес ще ги кача.Ако някой знае каква трябва да е маслоизмерителната щека да пише или да сподели каква е неговата.Благодаря предварително!

Халогенчетата светят повече от касите ми.Някой може ли да ми каже какво мога да направя по въпроса,погледнах крушките са си каквито ги дават по книжката чудя се ако сложа бели дали ще се промени нещо,дали ако сложа ксенон ще има някакъв ефект,или дали това светене е нещо от неправилни регулировки на фаровете?
Коментар