Здравейте, колеги!Преди месец и половина станах горд собственик, на Нисан Терано 2 дълга база.И така след като си закупих джипката, го закарах в един сервиз да ми сменят масла, филтри и т.н. Не бях погледнал че в книжката литрите за маслото на двигателя трябва да са 6.2л.Та смениха ми маслото, но наляха 7.2л защото така пишеше в каталога за маслата.Онзи ден, след като вече минах 10 000 км отново го смених и пак ми наляха 7л.Разбрах,че това е грешка в каталога на доставчика на маслата, но проблемат е че когато ми налеят 7л на щеката за маслото си показва че е на максимума нито по-нагоре нито по-надолу,след което погледнах в книжката на колата и видях,че такава щека като моята я дават за бензинов двигател на терано,след което спрях един човек с терано дизелов двигател и видях че и неговата щека е такава.Въпросът ми е каква трябва да е щеката права или с извивки защото моята има извивки под минимума и над максимума.Ако мога да и направя снимки днес ще ги кача.Ако някой знае каква трябва да е маслоизмерителната щека да пише или да сподели каква е неговата.Благодаря предварително!

Коментар