Последователност:
Не съм много сигурен , аз бях питал Спарки, хем аз си госменях скоро ама...тогава правихме и ск.кутия и.......Не е трудно- вижда се :
махаш частично уплътнението на дясната предна врата - където е декоративната пластмаса до жабката-един-два винта-не помня- виждат се , махаш пластмасата и излиза.
От долу се вижда метална шина около 4см дебела, хваната с 2 винта-развиваш-държи се допълнително и на уши.Махаш.Заглеждаш се в тялото на климатика-голяма черна пластмасова кутия, през средата с метални щипки-тях не пипаш./тука май има разлики/ Вертикално ще видиш тясна пластмасова шина разположена по-средата на кутията , нанизана в жлебове и се държи от 1 винтче.Равиваш, издърпваш шината и отдолу е филтъра.Не е трудно, но е тъпо решение/мое мнение/.
За тъпо-тъпо е. Аз мисля да резна шинта на 2, а по средата да поръчам да ми резнат на лазер и огънат подходящо трето парче, което да хвана с винтове към другото. Така за да сменя филтъра ще махам само жабката.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
eдно (от малкото) добри решения при пасата - филтърът за купето е между мотора и предното стъкло, сваля се за 10сек На почти всички останали коли, които съм виждал, е зад жабката...
А иначе, смяната на филтъра за купето трябва да се прави в нашите условия най-много на 10 000км, даже и по-често - например аз го сменям на всеки 6-8 хиляди и досега не се е случвало да няма нужда от смяна... Все пак той определя какъв въздух ще дишаме... В това отношение е по-важен от останалите филтри поне за мен (коли много, а живота е само един)...
Конкретно на Патрола на колегата климатикът си работеше като го пробвах неотдавна... Ако "избяга" фреона, компресорът не включва.
eдно (от малкото) добри решения при пасата - филтърът за купето е между мотора и предното стъкло, сваля се за 10сек На почти всички останали коли, които съм виждал, е зад жабката...
Уви, решението не е добро. При всяко миене с водоструйка филтърът се навлажнява, финия прах по него се "циментира" и спира да пропуска. Заради това "добро" решение сменям филтъра м/у 3 и 4 пъти годишно...
Последователност:
Не съм много сигурен , аз бях питал Спарки, хем аз си госменях скоро ама...тогава правихме и ск.кутия и.......Не е трудно- вижда се :
махаш частично уплътнението на дясната предна врата - където е декоративната пластмаса до жабката-един-два винта-не помня- виждат се , махаш пластмасата и излиза.
От долу се вижда метална шина около 4см дебела, хваната с 2 винта-развиваш-държи се допълнително и на уши.Махаш.Заглеждаш се в тялото на климатика-голяма черна пластмасова кутия, през средата с метални щипки-тях не пипаш./тука май има разлики/ Вертикално ще видиш тясна пластмасова шина разположена по-средата на кутията , нанизана в жлебове и се държи от 1 винтче.Равиваш, издърпваш шината и отдолу е филтъра.Не е трудно, но е тъпо решение/мое мнение/.
Уплътнението може и да не се маха, както и страничната кора.
Просто развиваш трите видии, точно под самия капак на жабката и тя излиза с леко завъртане настрани. След като я махнеш ще видиш и капака на филтъра както ти е описал колегата.
Здравйте колеги.Извърших описаното от вас -но отзад жапката не намерих филтър ТЕРАНОТО ми е 95год. с климатикв голямата котия има радиаторче и имаше много боклуци там изчистих го и си зглобих всичко.Възможно ли е да няма филтър този модел?
Здравйте колеги.Извърших описаното от вас -но отзад жапката не намерих филтър ТЕРАНОТО ми е 95год. с климатикв голямата котия има радиаторче и имаше много боклуци там изчистих го и си зглобих всичко.Възможно ли е да няма филтър този модел?
Не, не е възможно. Просто някой не го е сложил. Иди си купи филтър и го сложи, където му е мястото. Аз го сменям 2 пъти в годината.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Не, не е възможно. Просто някой не го е сложил. Иди си купи филтър и го сложи, където му е мястото. Аз го сменям 2 пъти в годината.
няма е и вертикалната шина има само голяма пласмасова котия със щифчета метални и в дясно от нея е вентилатора на парното .Друго няма Спарки, а филтъра го видях в магазина и е доста голям
така изглежда всичко зад жабката[ATTACH=CONFIG]214595[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]214596[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]214597[/ATTACH]
Нямаш филтър, или поне не е там, където е при мен. Все пак ми че чудно как така с климатик, а без филтър.... Ще погледна в ръководството за старото терано, белким пише нещо.
Коментар