Днес взех пружините и амовете от дългата база но като гледам амовете не са от най читавите и се чудя дали да ги слагам или да си оставя моите амове и да сменя само пружините?Незнам дали има разлика в дължината на амовете?
NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор
Днес взех пружините и амовете от дългата база но като гледам амовете не са от най читавите и се чудя дали да ги слагам или да си оставя моите амове и да сменя само пружините?Незнам дали има разлика в дължината на амовете?
Няма проблем да оставиш твоите, стига да ти харесва поведението с тях.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Е нали ще се вдигне джипа с 5 сантима. Кво правим със старите амове?
Ще ограничат хода, евентуално.
Ама те и тунинговите така. Като опре моста на тампона, така или иначе амортисьора трябва да е достатъчно къс в сгънато положение че да не удари върху него. Точно това пък ограничава дължината му разтегнат.
Дължините на амортисьорите на дългата и къса база са почти еднакви. Разликите са мижави.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Мисля че няма да е много добре работата. Принципа е такъв: Монтират се пружините. Пускаме джипа на равно и мерим между точките на захват. Това растояние е под точката в която амортесьора седи по средата на хода си. Тоест, монтирания амортесьор трябва да има по малък ход на долу и по голям нагоре.
После почваме да избираме амортесьори по дължина и ходове. Смятаме. Като дойдат амортесьорите - монтираме. Вадим пружините и пускаме моста на амовете. Смятаме буферите.
Бая заигравка е, ама нали уж трябва да стане както трябва.
Мисля че няма да е много добре работата. Принципа е такъв: Монтират се пружините. Пускаме джипа на равно и мерим между точките на захват. Това растояние е под точката в която амортесьора седи по средата на хода си. Тоест, монтирания амортесьор трябва да има по малък ход на долу и по голям нагоре.
После почваме да избираме амортесьори по дължина и ходове. Смятаме. Като дойдат амортесьорите - монтираме. Вадим пружините и пускаме моста на амовете. Смятаме буферите.
Бая заигравка е, ама нали уж трябва да стане както трябва.
Нито един 2 инчов лифт за терано не предполага тая процедура. Най-малкото при тая дължина на щангите отзад кой-знае колко по-голям ход не може да се направи. Държи се естествено и без тая корекция.
На мойто например при окантарване по диагонал, едната страна опира на тампона, а другата увисва толкова, колкото му позволява стабилизиращата щанга, а не амортисьора. Ограничението не му е амортисьора, а стабилизиращата щанга, в случая.
Отпред пък ограничението отново не е амортисьора, а ограничителните тампони. С подложка между горните А рамена и горния шарнир се печелят едни 2см ход, без това да се отрази на поведението. Дори фабричните амортисьори имат достатъчен запас.
Говорим за 2 инча лифт. Той е всичко друго, но не и голям.
Зависи от гледната точка.
За мен е голям. С Тераното конкректно не знам какво се случва, но съм сигурен че амортесьорите окъсяват. Панхарда - също. Няма как друго яче.
Патрула, освен амортесьори, иска корекция на панхарда и сваляне на раздатката.
По дълги биалетки също биха се отразили добре на ходовете. Сега ще кажеш - стабилноста се влошава. Сигурно е.
Коментар