Обява

Свий
Няма добавени обяви.

питане за амортисьори за терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• питане за амортисьори за терано 2

Колеги на терано дълга база амортисьорите и пружините по дълги ли са от на късата база или са по твърди?
    NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
    Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

До: питане за амортисьори за терано 2

В сервизното ръководство има спецификация. Прочети я и сам ще си отговориш на въпроса.

Най общо казано - по-твърди са. Разликата във височината на амортисьорите е малка.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...и само да допълня - пружини от дълго, сложени на късо, дават около 5 сантиметра лифт.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        ...и само да допълня - пружини от дълго, сложени на късо, дават около 5 сантиметра лифт.
        И смяна на амове от Патрул у60/според мен става чудно/

Коментар

Първоначално публикуван от kusemak Преглед на мнение
          И смяна на амове от Патрул у60/според мен става чудно/
          Ако стават по височина - няма лошо. Не са ли малко твърдички, обаче? Патрола си е бая по-тежичък.

Коментар

Една идея по твърди са.Но на твърди прожини-твърди амове/зависи какво искаш да постигнеш/

Коментар

Днес взех пружините и амовете от дългата база но като гледам амовете не са от най читавите и се чудя дали да ги слагам или да си оставя моите амове и да сменя само пружините?Незнам дали има разлика в дължината на амовете?
              NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
              Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

Коментар

Първоначално публикуван от TsOnIsLaV Преглед на мнение
                Днес взех пружините и амовете от дългата база но като гледам амовете не са от най читавите и се чудя дали да ги слагам или да си оставя моите амове и да сменя само пружините?Незнам дали има разлика в дължината на амовете?
                Няма проблем да оставиш твоите, стига да ти харесва поведението с тях.

Коментар

Е нали ще се вдигне джипа с 5 сантима. Кво правим със старите амове?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Е нали ще се вдигне джипа с 5 сантима. Кво правим със старите амове?
                    Ще ограничат хода, евентуално.

Ама те и тунинговите така. Като опре моста на тампона, така или иначе амортисьора трябва да е достатъчно къс в сгънато положение че да не удари върху него. Точно това пък ограничава дължината му разтегнат.

Дължините на амортисьорите на дългата и къса база са почти еднакви. Разликите са мижави.

Коментар

Ще ограничат хода, евентуално...
                      Мисля че няма да е много добре работата. Принципа е такъв: Монтират се пружините. Пускаме джипа на равно и мерим между точките на захват. Това растояние е под точката в която амортесьора седи по средата на хода си. Тоест, монтирания амортесьор трябва да има по малък ход на долу и по голям нагоре.
                      После почваме да избираме амортесьори по дължина и ходове. Смятаме. Като дойдат амортесьорите - монтираме. Вадим пружините и пускаме моста на амовете. Смятаме буферите.
                      Бая заигравка е, ама нали уж трябва да стане както трябва.

Коментар

Мисля че няма да е много добре работата. Принципа е такъв: Монтират се пружините. Пускаме джипа на равно и мерим между точките на захват. Това растояние е под точката в която амортесьора седи по средата на хода си. Тоест, монтирания амортесьор трябва да има по малък ход на долу и по голям нагоре.
                        После почваме да избираме амортесьори по дължина и ходове. Смятаме. Като дойдат амортесьорите - монтираме. Вадим пружините и пускаме моста на амовете. Смятаме буферите.
                        Бая заигравка е, ама нали уж трябва да стане както трябва.
                        Нито един 2 инчов лифт за терано не предполага тая процедура. Най-малкото при тая дължина на щангите отзад кой-знае колко по-голям ход не може да се направи. Държи се естествено и без тая корекция.

На мойто например при окантарване по диагонал, едната страна опира на тампона, а другата увисва толкова, колкото му позволява стабилизиращата щанга, а не амортисьора. Ограничението не му е амортисьора, а стабилизиращата щанга, в случая.

Отпред пък ограничението отново не е амортисьора, а ограничителните тампони. С подложка между горните А рамена и горния шарнир се печелят едни 2см ход, без това да се отрази на поведението. Дори фабричните амортисьори имат достатъчен запас.

Коментар

...
                          другата увисва толкова, колкото му позволява стабилизиращата щанга, а не амортисьора...
                          Мисля че при голям лифт трябва корекция и на биалетките, и на панхарда.

Коментар

Мисля че при голям лифт трябва корекция и на биалетките, и на панхарда.
                            Говорим за 2 инча лифт. Той е всичко друго, но не и голям.

Коментар

Говорим за 2 инча лифт. Той е всичко друго, но не и голям.
                              Зависи от гледната точка.
                              За мен е голям. С Тераното конкректно не знам какво се случва, но съм сигурен че амортесьорите окъсяват. Панхарда - също. Няма как друго яче.
                              Патрула, освен амортесьори, иска корекция на панхарда и сваляне на раздатката.
                              По дълги биалетки също биха се отразили добре на ходовете. Сега ще кажеш - стабилноста се влошава. Сигурно е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X