Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали имам проблем или .........

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дали имам проблем или .........

Здравейте колеги,
    искам да попитам и Вас останалите собственици на Терано 2 дали се получава така както при мен, и дали имам повод да се притеснявам, то не точно притеснение но дали да посетя някой майстор.
    Та при включването на климатика забелязвам много често включване и изключване на перката на климатика, тази която е елекрическа. Примерно за 1 мин. се включва на три пъти за по 10 сек. и спира.
    Карам и други автомобили с климатик но съм забелязал, че при тях не е така, като се включи тази перка и си работи по-дълго време. Далеч съм от мисълта въобще да не изключи, но пък толкова често.
    Та въпроса ми е при Вас как е? Има ли такова нещо или си работи постоянно?
    Само да спомена, че климатика е току що зареден с необходимото количество фреон.

До: Дали имам проблем или .........

Това се случва защото климатика ти достига минималната температура и се изключва за да не му се обледи питата ако пуснеш вентилатора на максимална степен прката и като цяло системата ще се изключва по рядко.Демек всичко е нормално а лятото когато е по топло това ще се случва по-рядко.При тези както и при други японци когато доиде време да спре компресора спира и перката докато при някой европейци не е баш така и перката се контролира по друг начин.
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Изчакай да се стопли. Пусни климатика. Ако пак прави същото, значи или е празен. или е препълнен, или е задръстен. В моя случай беше препълнен. Направиха му "кръвопускане" и се оправи.

Предполагам е или препълнен, или задръстен. Може да питаш колегата Iliikata - http://forum.offroad-bulgaria.com/member.php?u=5873 . Аз щом е за климатик, ходя при него. Сега все още няма навалица. Драсни му едно лично и се разберете. Още повече че и той кара терано, та е съвсем наясно кое-що.

ПП: Сега виждам че е зареждан. Значи или е препълнен, или е задръстен филтъра със силикагела, и изключва заради високо налягане в системата.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз също мисля, че има някакъв проблем, защото това според мен не е нормално.
        Не може да замръзне толкова бързо питата, защото това започва да го прави още при самото включване, а не след като работи известно време.
        Това за запушването е наистина причина и ще го проверя, т.е. направо ще го сменям.
        А възможно ли е ако има отнякъде лек теч да прави този проблем, защото със сигурност го има, сега даже съм сложил оцветител и ще гледаме откъде е.

Коментар

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
          Аз също мисля, че има някакъв проблем, защото това според мен не е нормално.
          Не може да замръзне толкова бързо питата, защото това започва да го прави още при самото включване, а не след като работи известно време.
          Това за запушването е наистина причина и ще го проверя, т.е. направо ще го сменям.
          А възможно ли е ако има отнякъде лек теч да прави този проблем, защото със сигурност го има, сега даже съм сложил оцветител и ще гледаме откъде е.
          Всичко е възможно.

Както казах, при мен се държеше така лятото. Пролетта бях ходил на профилактика - източиха го, смениха маслото, и го напълниха. Известно време работеше, но като стана горещо и поработи малко по-дълго, започна да "хълца" по тоя начин, и почти да не духа студено. Оказа се че е леко препълнен. Оптавиха нещата и от тогава проблеми не съм имал.

Всъщност, щом обледенява питата (вътрешната), предполагаемо фреона е по-малко от нужното. Така съм чувал.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Както са казали хората, тя лисицата си има опашка.

Та това често включване и спиране на вентилатора на климатика, съответно включване и изключване на компресора, се оказа, че е именно от това, че системата имаше съвсем лек теч от радиатора.
            След смяната му с нов всичко си дойде на място, т.е. вентилатора и компресора си работят постоянно и равномерно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X