Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кога гасне лампичката за маслото Патрол

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кога гасне лампичката за маслото Патрол

Аз от три години карам с Кастрол и на бензинов и на дизелов мотор-е,нямам проблеми с това масло.А това че на колегата свети лампата за масло,може и да е за смяна на основни и биелни лагери,ама може и един куп други неща.

Коментар

Тераното ми се държи по същия начин. Вероятно не чак 4-5 секунди, но със сигурност поне 3. Веднага след смяна на масло и филтър (вече 3 смени) вдига значително по-бързо - вероятно за секунда, а към края на пробега - 3-4.

Явно е нормално. Аз други проблеми нямам, а двигателя е на 92000 реални километри. И така се държи и с 20W50, и с 15W40, и с 5W40 при това и трите от различни марки.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Тераното ми се държи по същия начин. Вероятно не чак 4-5 секунди, но със сигурност поне 3. Веднага след смяна на масло и филтър (вече 3 смени) вдига значително по-бързо - вероятно за секунда, а към края на пробега - 3-4.

Явно е нормално. Аз други проблеми нямам, а двигателя е на 92000 реални километри. И така се държи и с 20W50, и с 15W40, и с 5W40 при това и трите от различни марки.
        А примерно ето тези буквички на маслото отговарят ли ти.API ACEA: CF/B4
        JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
          А примерно ето тези буквички на маслото отговарят ли ти.API ACEA: CF/B4
          Всичко отговаря. Или точно като по книга, или надминаващо го като параметри във всяко отношение.

Специално при мен го отдавам на факта че маслената помпа е от дясно, а масления охладител - от другата страна на двигателя, и там е и датчика. За да вдигне налягане, трабва да се напълни всичко това.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И моят го прави абсолютно същото сутрин.Карам го с Арал 10/40 и си е все така.Явно това не е болка за умиране.

Коментар

Колеги,досега го карам все с 10w40,ще пробам с 15w40 пак полусинтетика и тогава ще видим.Но това ще стане,като му дойде времето.Тогава ще напиша ако има промяна.

Коментар

Между другото лампата гасне по едно и също време,независимо дали маслото е ново или на 10000хил.км.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X