Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля ви дайте си мнението относно Нисан Патрол

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля ви дайте си мнението отностно Нисан Патрол

Блок ли??? Точно за това не бях чувал никъде, макар сериозното ми ровичкане из интернет по въпроса.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

До: Моля ви дайте си мнението относно Нисан Патрол

Колеги, понеже темата е за Патрол, моля за съвет. Имам Терано 2 като на Спарки, но 1 година по-старо, на 250 х.км. Мисля си за нещо на по-малко км, за да е по-сигурно на дълъг път. В момента в Германия цените са доста добри и аз имам възможност да го взема на нетна цена (без ДДС). Върти ми се в главата да е Патрол дълга база. Като гледам Мобилето тези, които са на малко км са обикновено след 2005 г., а ме е страх от многото електроника в по-новите коли и от факта, че политиката на производителите вече да се правят коли по за 5 години и после да си купуваш нова. Освен това моделът след 2005 и визуално по-не ми харесва от стария. Вчера в една от темите пак гледах най-новия Патрол - още по-зле. Почти като паркетник изглежда, но явно иска да прилича на групата на Q7, Туарег, Кайен, X-совете на БМВ и т.н.
      Та въпросът ми е кои са последните истински Патроли и с какви двигатели. Ако намеря такъв на малко километри, може би това ще е решението...
      Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Y61 си е съвсем истински, със все двата двигателя (2.8 и 3.0), барабар с електрониката към тях. А 2.8 двигателя за дълъг е слаб. Трябва поне да се чипоса. Това си е камион - трябва да има какво да го дърпа, все пак.

Y60 е без електроника, ама млад няма да намериш. а стария 2.8 без интеркулер и комп е още по-слаб за дългата база. Има разни 4.2, но пък не се намират.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

До: Моля ви дайте си мнението отностно Нисан Патрол

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
          Лично мнение
          Аз бих предпочел с 2.8 мотора , на новото купе.Поне за него части има, дори и прословутите проблеми с главата , са като че ли по-рядко срещани, на късата база е достатъчен като възможности.
          3.0 мотора нещо много кофти отзиви откъм блок.Може и да не ти се случи , ама....
          Чуват се неверни слухове.
          Всеки казва:-ще купувам, купих с проблеми и т.н.
          Никой май не се е изтъпанил във форума да разправя за неволите си.
          Пък и блока...той е с ризи както при старите.
          3.0 тд мотора е спокоен, съвременен и надежден, но със внимателни грижи.
          И това е качено на едно от най-здравите шасита с една от най-сполучливите трансмисии.
          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
            .....тези, които са на малко км са обикновено след 2005 г., а ме е страх от многото електроника в по-новите коли ......
            Ако говориме за GR 3.0 DI, то тази машина няма нищо общо с Q7, X3, X5 или подобните им новосечки. Това е камион. Експедиционна машин. Електрониката е малко. Само по управлението на помпата. Това си е нормален дизел с турбина. Не е рейка. По скорости, диференциали и раздатка няма разлика с Патрола до 99год. Имам паркетник и дори жена ми прави разлика м/у двете. След Патрола оцени Х3-ката като тротинетка. Не е бегачка и за състезания не става, но и на пътя и извън него има достатъчно сила за всичко за което е направена.

ПП Няма копче за изключване на ABSа.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Като включиш на бавни не работи, както и като врътнеш блокажа. Светва лампа на АБС-а и едно пиу-пиу-пиу.
              Изключва и въздушните торбите.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                ...Като включиш на бавни не работи, както и като врътнеш блокажа. ...
                Изключва и въздушните торбите.
                Да, ама на бързи без блокаж ме учи как да спирам и по някога е досадно.
                А за торбите... те ако гръмнат и здраво ще остане само барчето...
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Абе на бавни си има ABS, само на блокаж го изключва.
                  Скоростната кутия не е ли различна? Не става директна замяна на 2.8 и 3.0.
                  Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
                    Абе на бавни си има ABS, само на блокаж го изключва.
                    Скоростната кутия не е ли различна? Не става директна замяна на 2.8 и 3.0.
                    До колкото знам като захващане към двигателя е еднаква. Дали има разлика в предавателните числа обаче, не знам.

Коментар

.......Скоростната кутия не е ли различна? Не става директна замяна на 2.8 и 3.0.
                      Не знам дали става директно, ама са си нормални ръчни скорости като на стария Патрол. Ако не е автомат, де.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

2,8 е 6-так, 3-ката е 4-цил. Реално не съм гледал дали на фланец ще си паснат, но ще има разлика в дължината.

Коментар

На Terrano 2 кутията, барабар със захващането и към двигателя е еднаква за двигателите 2.7 и 3.0. Трилитровия двигател е един и същ на терано и на патрол. А до колкото знам 2.7 от терано се куплира безпроблемно на патрол, тоест според мен кутията е еднаква, поне като корпус.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
                            Колеги, понеже темата е за Патрол, моля за съвет. Имам Терано 2 като на Спарки, но 1 година по-старо, на 250 х.км. Мисля си за нещо на по-малко км, за да е по-сигурно на дълъг път.
                            Според мен Терано е по-удачно за дълъг път от Патрул. По-лека е, независимото окачване е предимство в тоя случай за комфорта. Издръжливост общо взето не ти трябва при каране по шосето - че да се презапасяваш с Патрул. Обмисли го добре.
                            Имал съм Терано, сега имам Патрул. Оказа се че не ми трябва - Тераното в моя случай се оказа по-удачно и сигурно скоро ще смена Патрула за Терано ...

Коментар

Още като купих Патрола ми казаха, че директна смяна на двигател не става. Сега с преправяния или и смяна на скорости и раздатка може и да се получи. Тераното нямаше ли и 3.0 бензин?
                              Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Още като купих Патрола ми казаха, че директна смяна на двигател не става. Сега с преправяния или и смяна на скорости и раздатка може и да се получи. Тераното нямаше ли и 3.0 бензин?
                                1-цата има 3.0 V6 бензин. двийката има 2.4 бензин и 2.7TD. след 2000г., новото купе, има 2.7TDI и 3.0 с директно впръскване - същия като на патрола. Скоростните кутии са еднакви за 2.4 бензин, 2.7TD и TDI, и 3.0 дизел. Дори номерацията им е еднаква - разлики има само в предавателните числа на скоростите и дифовете. Взаимозаменят се както ти е кеф.

За патрола не знам. Може и да са различни. Само изказах предположения.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X