Здравейте на всички!Бих искал ако е възможно да ме посъветвате какво да направя в дадената ситуация.Имах мерак от много време на Нисан Патрол къс и по новичък.Натъкнах се на един преди няколко дни 2005г, 3.0д, 80000км внесен преди месец от Германия.Колата много ми хареса направо грее.Има туктаме някоя ръждичка под калниците но е слабо.Мотора направо мърка работи много добре според мен(така си мисля аз де не ги разбирам много много).момчето дето го продава каза, че е бил новият мотор 160 коня и бил мн по- надежден от предишния.Всичко беше супер докато баща ми не отвори капачката на мотора откъдето се долива маслото,на работещ двигател пръскаше масло оттам,леко но го правеше.Бащата (той ги повече разбира) като отсече "не тоя двигател има проблем ше ходиш много по сервизи заради него",забелязах че и турбото е леко омаслено.Та моля по компетентните ако може да си дадат мнението дали е нормално това което прави мотора, и заслужава ли си да карам колата на сервиз да я гледат там или изобщо да не се занимавам, и да потърся друга!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моля ви дайте си мнението относно Нисан Патрол
Свий
X
-
До: Моля ви дайте си мнението отностно Нисан Патрол
Някой "пръскат", някой не. Не се сещам за колега с такъв във форума, че да го питаме."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
-
Това пръскане май е някакъв стар мит, свързан със стара, може би съветска техника.... В крайна сметка, това пръскане зависи от устройство на главата, разпределителния вал, от къде точно се подава масло в главата, къде точно се намира капачка и прочие....Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Първоначално публикуван от BADJOBLAGOEV Преглед на мнениеЗдравейте на всички!Бих искал ако е възможно да ме посъветвате какво да направя в дадената ситуация.Имах мерак от много време на Нисан Патрол къс и по новичък.Натъкнах се на един преди няколко дни 2005г, 3.0д, 80000км внесен преди месец от Германия.Колата много ми хареса направо грее.Има туктаме някоя ръждичка под калниците но е слабо.Мотора направо мърка работи много добре според мен(така си мисля аз де не ги разбирам много много).момчето дето го продава каза, че е бил новият мотор 160 коня и бил мн по- надежден от предишния.Всичко беше супер докато баща ми не отвори капачката на мотора откъдето се долива маслото,на работещ двигател пръскаше масло оттам,леко но го правеше.Бащата (той ги повече разбира) като отсече "не тоя двигател има проблем ше ходиш много по сервизи заради него",забелязах че и турбото е леко омаслено.Та моля по компетентните ако може да си дадат мнението дали е нормално това което прави мотора, и заслужава ли си да карам колата на сервиз да я гледат там или изобщо да не се занимавам, и да потърся друга!
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение... Не се сещам за колега с такъв във форума, че да го питаме.
Първоначално публикуван от bubi Преглед на мнениене е хубаво това с омаслената турбина, казвам го от опит, който ми струваше 1ххх лв....TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеНякой "пръскат", някой не. Не се сещам за колега с такъв във форума, че да го питаме.
ПП Мойта турбина е леко омаслена от както съм го купил. Не е стегнат добре маркуча към кулера. Там му е проблема.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеИзпускаш вече компресията Мите. Аз имам такъв. 2005год е без проблеми мотора. Ако не си го счупиш сам не се чупи. Моя е вече на 200 000км.Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнениеПръска ли?Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
При някои модели автомобили, точно над разпределителния вал има пластмасов капак- (маслоотразител). Като тук на схемата- поз.20. В такъв случай не може да пръска от капачката, но пък може да духа...
Коментар
-
Мотора за който говориме има повече валове. Ако има заинтересовани утре мога да снимам какво се вижда под капачката. Аз на тази кола само динамо съм сменял, че сам си го нагласих. Тоя калпавия мотор само го карам.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Мотора е калпав, ама до края на 2002г. После си е много добър. Почти всички двигатели пръскат по малко през капачката за доливане, или поне почти всички, които съм имал или отварял, ако през капачката се виждат клапани, валове и т.н. Ако се вижда само вътрешна капаковидна ламарина, която покрива клапаните/валовете, то тогава няма да пръска, естествено.
А омасляване по въздуховодите след турбото, в това число и интеркулера, си е съвсем нормално явление, още като излезе от завода. От там минават маслените пари за изгаряне. Вкарват се преди турбото, и всичко след това е мазно, а на места - по ръбчета и вдлъбнатини се слува и да се събере по малко в течно състояние. Парите, преди да влязат там, минават през клапан за налягане и маслоотделител, но никой маслоотделител не може да обере всичко.
Ако само това са му кусурите - взимай го.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Лично мнение
Аз бих предпочел с 2.8 мотора , на новото купе.Поне за него части има, дори и прословутите проблеми с главата , са като че ли по-рядко срещани, на късата база е достатъчен като възможности.
3.0 мотора нещо много кофти отзиви откъм блок.Може и да не ти се случи , ама....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар