Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Navara D22 2.5DI въпрос ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Navara D22 2.5DI въпрос ?

Първоначално публикуван от bastuna Преглед на мнение
    Търси веднага след филтърната кутия
    Така намерих буксата откачих я чека на двигателя почна да присвятка това е добре защото съм я уцелил но пикапа си вървеше както с закачена така и с откачена букса. Някакви други идей ?

Коментар

Според мен проблема ти няма нищо общо с електрониката на колата...По скоро е маханичен и е нещо вътре в скоростната кутия....Просто симптомите не мога да си ги обясня с друго...Имах подобен проблем на Фронтера и в крайна сметка излезе съединител, но това си е само гадаене...За Наварата бих ти препоръчал сервиза на Нисан в Пловдив...там ми смениха на мен мотора и съединителя и останах повече от доволен - работят бързо и коректно...
      Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Пробвай да почистиш дебитомера(MAF сензора), има специален спрей за целта, но може да ползваш и спрей за почистване на карбуратори. В никакъв случай не ползвай VD40 или подобни, не го пипай с пръсти, парцали,салфетки,клечки за уши и т.н., само го напръскваш и го оставяш да изсъхне и след това монтираш.
        Пиши после има ли промяна.
        Прикачени файлове
        TLC 100
        TLC 120

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
          ...За Наварата бих ти препоръчал сервиза на Нисан в Пловдив....
          Не си го помисляй дори. По-ефтино ще ти излезе нова Навара да си купиш. Ако е японска, нещо не им се дава на стендаджиите. Мойта съм я пробвал на 4 диагностики и никой не успя да се върже. Даже и в Нисан. Имах проблеми с педала и ме пратиха да си купувам нов-1210лв. с 20 дена доставка. Сещате се за кои роднини си говорихме. Оказа се обикновенна центровка на самия педал, нулевото положение.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Днеска изкарах дебитомера ама то хич не прилича на такова точно до калника се намира след филтъра прилича на някакво пластмасово болтче ама без резба и мн се зачудих дали това е дебитомера или не ,но не открих нищо друго около филтъра

Коментар

Виж този линк- http://www.tdibg.com/index.php?optio...d=36&Itemid=35
              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Аз не виждам след въздушния филтър да има такава букса с дебитомер. Прилагам снимки на мотора ,ако някой вижда коя е да каже.

Коментар

Никой ли неможе да помогне

Коментар

Абе аз доколкото знам тоя мотор е без дебитомер....Сега се сетих друго...Ако може да си провериш датчика на коляновия вал, че там се срещат подобни симптоми...Като прекъсване и придърпване при това не винаги...
                    Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Утре заминаваме към Нисан сервиз в Бургас и ще ги накарам да мерим живи данни в движение защото на място си работи перфектно дори днеска на трета си дърпаше като самолет прави го от време на време ама на 4 не дърпа.

Коментар

Бях ти писал по-горе, ако е японска Наварата, нещо не им се ловка на нашите майстори. Гледай какво показва на компа. Гледай лично, че приказките на брая Грим ги учат при постъпване на работа. На мене се опитаха да ми пробутат педал за 1200лв. защото не можаха да регулират моя. Не го прочетоха на диагнозата.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Бях ти писал по-горе, ако е японска Наварата, нещо не им се ловка на нашите майстори. Гледай какво показва на компа. Гледай лично, че приказките на брая Грим ги учат при постъпване на работа. На мене се опитаха да ми пробутат педал за 1200лв. защото не можаха да регулират моя. Не го прочетоха на диагнозата.
                          Да, японска е. Аз мисля тях да ги ползвам за диагностика а не да ми ремонтират колата ,че ги знам тези сервизи как ремонтират.

Коментар

Такаа ходихме в нисан сервиз. Закачахме я с комп. на място после в движение после майстора я кара всички стойности излизат както трябват да бъдат. После се върнахме в сервиза свалиха ми горивния филтър и от вътре изтече вода и някакви боклуци при положение ,че редовно зареждам от ТОПЛИВО защото фирмените машини от там ги зареждаме. След почистването колата почна да върви на 3-предавка ,но остана проблема с 4-та.Извода от майстора беше да си сменя горивния филтър, ако не помогне да сваля резервоара и да го почистя заедно с сондата. Това ще ми е следващата стъпка. На колата и са сменяни консумативите преди 7к километра. Нов горивен филтър в Нисан - 117лв
                            В друг магазин 19лв познайте от кой взех обаче ощо не съм го сменил.

Коментар

За такава верига бензиностанции (ТОПЛИВО) за пръв път чувам
                              ти определено се опитваш сам да си счупиш колата, верно , че нафтата от там е без пари(от служебните машини), ама парите ще ги дадеш после на куп за ремонт.И без това този мотор си е проблемен (отвори mobile.de и виж колко такива се продават с прецакани мотори), а и ти го тормозиш с калпава нафта.
                              TLC 100
                              TLC 120

Коментар

Първоначално публикуван от Pat-rolll Преглед на мнение
                                ..И без това този мотор си е проблемен...
                                Нисан имат само един хубав мотор, които освен кривите глави няма други проблеми. Всички останали са проблемни. Карат по 5-6стотин хиляди километра и се трошат когато някое д@пе реши, че пикапа е бегачка и юрне със 170 по магистралата. Така си е. Калпави мотори.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X