Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с парно на Terrano 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с парно на Terrano 2

Здравейте колеги,
    изчезнаха ми първа, втора и трета степен на вентилатора на парното а четвърта работи. Имате ли идея откъде може да е това? На леката кола ми се е случвало и беше от едно реотанче при перката.

До: Проблем с парно на Terrano 2

сигурно пак е реотанчето. Само някой да каже как се стига до него, че обикновено е трудно.

Коментар

да това е по интересното как се стига до него

Коментар

коя година е тераното щото седят на две места

Коментар

09.2000г 2.7tdi автоматик ако има значение

Коментар

Здравейте
            Аз имам същия проблем с парното но и аз нямам на идея как да стигна до повредата ако някой знае ще му бъда благодарен да сподели.
            БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
            NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
            Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

Коментар

Отваряте си жабката,сваляте я,проследявате кабелите от вентилатора.Ако ви се стори трудно на кутията /въздуховода/обърнете внимание има капаче със букса на него.Отвивате рапидките и изваждате резистора.Вариантите са два или изгорела една от намотките или термо флюса .Подлежи на ремонт и в двата случай.
              FORD MAVERIK 2.7TD
              Тел.0898662817
              LZ1IID

Коментар

От: До: Проблем с парно на Terrano 2

Моме ли да споделите как е минало отсраняването на проблема със степените на вентилатора,понеже от вчера и моите спяха да работят.

Коментар

От: Проблем с парно на Terrano 2

Направи това което е описал илийката няма нещо сложно.
                  Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Незнам дали е проблема това, аз имах проблем с на голфче парното така при мен се оказа че е от вентилатора, и като слушам може и това да е а може и проблема да е и от степените. Пишете като решите проблема да знаем от какво е било!!!!
                    ДА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА !!!
                    NISSAN Terrano II R20 2,7TDI SE+,2000

Коментар

Първоначално публикуван от terano Преглед на мнение
                      Незнам дали е проблема това, аз имах проблем с на голфче парното така при мен се оказа че е от вентилатора, и като слушам може и това да е а може и проблема да е и от степените. Пишете като решите проблема да знаем от какво е било!!!!
                      Според мен не е от вентилатора. Отделен е въпроса обаче защо са изгорели реотанчетата. Възможно е например от задръстен филтър за вътрещния въздух. Така вентилатора се товари, а пък няма достатъчен поток, че да охлажда реотаните.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами изгорели са , ако е влизала водица вътре от дъждове и миене...
                        TERANO II 2.7 TD 95г, MURANO 3.5 06г, ML W164 320 cdi 2010г.

Коментар

Terrano 99г. Под Жабката има завряна във въздуовода платка с писти от съпротивителен материал. Понякога се прекъсват.

Коментар

Първоначално публикуван от petrushev Преглед на мнение
                            Terrano 99г. Под Жабката има завряна във въздуовода платка с писти от съпротивителен материал. Понякога се прекъсват.
                            и при мен същия проблем - оказа се че разковничето е във въпросната платка - търсете я завряна от задната страна на мотора на духалката. Ще я познаете лесно - има големичък 4-пинов конектор и кабел който влиза в него. Закрепена е с два винта и това е... аз си разглобих половината табло докато разбера кое къде

Коментар

Наложи се и аз да направя това упражнение тези дни. Най-напред имаше период, в който вентилатора на парното ту се включваше, ту изобщо не щеше. След това тотално отказа да върти и един приятел се навря под жабката, свали вентилатора, след това намери и измъкна и въпросната платка. Оказа се, че липсва някакъв много малък елемент, личеше къде е бил запоен/точно по средата на платката, на една от пистите/. В случая въпросната писта беше прекъсната поради липсата на този елемент. Заместихме го с 6-7 намотки от тънък проводник, запоихме го на пистата и ... вентилатора си проработи както му се полага, на всички степени.
                              Нямам идея колко време ще издържи така, добре е ако някой знае какво съпротивление би трябвало да се сложи, за да се подготвя.
                              Не мисли като човек!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X