Обява

Свий
Няма добавени обяви.

щракане при завой (4х4)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• щракане при завой (4х4)

Здравейте,

от вече два месеца обикалям по горите с моето терано и забелязах че при включено двойно при навит волан (не докрай но почти) почва да се чува едно периодично чаткане/щракане.
    Получава се при сравнително суха настилка(на мокро не се чува).
    С постоянно зацепени хъбове съм, а и от скоро с ръчни АVM.
    На сухо и равно не карам на 4х4.
    Масла имам навсякъде , и все си мисля че може да е от каретата.
    Като го взех беше със скъсани маншони(ама съвсем) и ги подмениха с нови с грес вътре.

Дали може нещо да не са направили като хората- стоп зегерките на полуоските от към главините си стоят?

Някакви предположения към какво да се насоча?

Нисан Терано 2.7 -2001г.

До: щракане при завой (4х4)

Карета. Няма какво да е друго. Още повече щом са били със скъсани маншони. Или ако си напълнил хъбовете с яко грес, просто не включват като хората. Слага се само колкото да е мазно. Няма нужда от повече.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Грес сложих малко(АVM хъбовете), но то си щракаше и преди това като беше постоянно зацепен.

Има ли как да се определи кое е заминало и продават ли се отделно само каретата?

Коментар

Продават се например ето тук има външни:
        http://www.milneroffroad.com/categories.asp?cID=9389

В петък ще правя поръчка от там на други неща, така че мисли бързо.

Хвани някой, и вижте от коя страна щрака. После от двете - вътрешно и външно, вижте от кое е. По-вероатно е да е външното, и то повече заради скъсаните тампони, а не толкова заради износване.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Довечера след работа започвам да залягам.
          Сигурно външните са дали фира.
          Дано успея да го "дешифрирам"

Коментар

Ако е такова чаткане каквото аз си мисля и поне при моята навара е когата завия до край на ляво или на дясно се опира в ограничителите и чаткат трият се железата и нормално е при мокро време да не чаткат защото са мокри и няма такова триене като при сухо време поне при мен е така дано това да ти е проблем ,ако меже да се нарече проблем
            Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Next Преглед на мнение
              Ако е такова чаткане каквото аз си мисля и поне при моята навара е когата завия до край на ляво или на дясно се опира в ограничителите и чаткат трият се железата и нормално е при мокро време да не чаткат защото са мокри и няма такова триене като при сухо време поне при мен е така дано това да ти е проблем ,ако меже да се нарече проблем
              Поздрави!
              Tова за ограничителите си го имам отделно.
              Вчера след тестовете установих че идва отпред в дясно.
              На трева с навит волан докрай се чува щракането.Така и в двете посоки- и на ляво и на дясно.
              Интересно че в един момент просто спря да се чува и въпреки след това теста на асвалт повече не се появи.
              Забелязах по-голям луфт на това колело- може би трябва да обера луфта малко

Коментар

Ако имаш луфт, и си сигурен че е от лагеррите - обирай го. Провери и двете колела.

Коментар

Малко да продължа,

обрах и излишните луфтове на колелата, но ми направи впечателние че при свален хъб вала на полуоската се движи доста свободно- освен напред назад ами и нагоре-надолу.
                  Като гледам по ръководството диаграмите би трябвало да има в главината нещо като допълнителен лагер през който да минава оста на полуоската- така да "опира" на него и накрая да зацепва на хъба.

Другото дето не ми станя ясно е дали двете полуоски са еднакви или се делят на лява и дясна?

Коментар

Това с луфта на оста е нормално. Не се притеснявай от него. Има малко иглено лагерче вътре, но от него не може да се обере луфта, дори да го смениш. Значи има общо 3 семеринга, 2 лагера, игленото лагерче, и дистанционна месингова втулка отзад на края на карето. Принципно може всичко да се смени, но цифрата е сериозна. Само двата лагера и предния семеринг са около 100 лева. За двата задни семеринга, и игленото лагерче си приготви още 50-ина, а месинговите втулки само те са към 50-ина лева. Тоест клоним някъде към 200 лева на страна, само за главините. А ти имаш и каре за сменяне.... Обикновено нещата, които се сменят са двата големи лагера на главината, и най-външния семеринг - тоя между главината и шенкела. Евентуално и тоя между карето и шенкела, но той трудно се износва предвид факта че в 90% от времето там въртене няма. От друга гледна точка обаче пък ти не беше с хъбове, а с капачки, и може и той да е заминал.

А дали са еднакви полуоските - не знам, но май да.
                    Последно редактирано от sparkybg; 26-09-09, 09:46.

Коментар

Бе то се е видяло че ще трябва да се разглобява.
                      Проблема се проявява само в режим 4х4 и то само при много-навит волан.
                      Не ми е супер-належащ проблем но щом го има ще се ремонтира.

Много-ми харесва на джипа че може да махнеш половината чаркове и пак да се кара спокойно

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Продават се например ето тук има външни:
                        http://www.milneroffroad.com/categories.asp?cID=9389

В петък ще правя поръчка от там на други неща, така че мисли бързо.

Хвани някой, и вижте от коя страна щрака. После от двете - вътрешно и външно, вижте от кое е. По-вероатно е да е външното, и то повече заради скъсаните тампони, а не толкова заради износване.
                        Моята фирма рециклира карета.Шлайфат се всички канали за по голям ръзмер ремонтна съчма,това е технология която практикува и производителя в рециклиращите си заводи./говорим за GKN/=
                        Плюс това съм вносител на най богатата гама маншони на GOMET.
                        Ако се сметне за реклама,да бъде изтрито,въпреки че не посочвам адреси,и въобще не ми липсва работа,даже мерака ми е да се наспя,но първо мъжки да се напия

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
                          Моята фирма рециклира карета.Шлайфат се всички канали за по голям ръзмер ремонтна съчма,това е технология която практикува и производителя в рециклиращите си заводи./говорим за GKN/=
                          Плюс това съм вносител на най богатата гама маншони на GOMET.
                          Ако се сметне за реклама,да бъде изтрито,въпреки че не посочвам адреси,и въобще не ми липсва работа,даже мерака ми е да се наспя,но първо мъжки да се напия
                          Едното е много криво - това тройното. За щастие е вътрешното, но пък от друга страна може точно то да е сдало, макар че надали. Ето:

И както излиза, май каретата от двете страни са еднакви. Ако има някаква разлика, тя е само в дължината на осите между тях, макар че май и те са еднакви.
                          Прикачени файлове

Коментар

Това което казваш "тройното" е конструкция "плуващ трипод" при скъсан маншон,масленият клин е мисия невъзможна поради по високите хидрофилни свойства на метала,съотнесени към олеофилните,тоест пет капки вода са достатъчни. При износване симптомите са че тресе при ускоряване.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Едното е много криво - това тройното. За щастие е вътрешното, но пък от друга страна може точно то да е сдало, макар че надали. Ето:

И както излиза, май каретата от двете страни са еднакви. Ако има някаква разлика, тя е само в дължината на осите между тях, макар че май и те са еднакви.
                              При мен като го купих бяха скъсани маншоните на външните карета - тези със сачмите.
                              Сложиха му нови маншони с грес но явно вече е било късно.
                              При движение направо не се обаждат- само в голям ъгъл на завиване и то като има усилие в/у тях - при 4х4.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X