Колеги съжелявам за малко глупавия въпрос,но понеже съм млад шофьор искам да попитам колко ампер-часа трябва да ми е акумулатора на жипката.Понеже иде зимата пък тоя дето съм сега с него беше само временно-с него я купих.Та колко ампер часа трябва е следващия.Джипа е Nissan Patrol Y61 3.0Di.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какъв акумулатор да купя?
Свий
X
-
До: Какъв акумулатор да купя?
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеНай-големия, който можеш да напъхаш на стандартното място.
Освен капацитета на акумулатора /Ah/,важно е колко ампера е пусковия ток.Особено за дизелов двигател,при него първоначално има нужда от доста ток за запалването.
Най-добре е да отидеш в магазина с джипа.Така и размерите ще уцелиш и няма да се случи така, че да си купиш акумулатор с плюсова клема от дясно, а на теб да ти трябва с плюсова клема от ляво,примерно.
Също така след поставянето му ще могат да проверят с мултицет дали генератора и релето работят нормално.
Съвети:
-преди да завиеш клемите,почистваш и намазваш с грес;
-стегни ги добре с ключ;
-укрепи си акумулатора;
-пази си гаранционната карта.
Коментар
-
Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение... Също така след поставянето му ще могат да проверят с мултицет дали генератора и релето работят нормално ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Има цяла обзорна тема за акумулатори в раздела за електротехника, на който му се чете може да я прегледа, но Чавдар е казал есенцията -
Най-големия, който се събира на мястото, марка и модел по избор.
При това положение въпросът с пусковия ток се урежда кардинално и може да не се мисли за него.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар