Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко Патролски проблеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко Патролски проблеми

Здравейте на всички.От скоро съм във форума и ето дойде и моето време да задам 1-2 въпросчета.Значи миналата година с баща ми купихме Patrol GR y61 2001г с 3.0Di двигател.Наистина страхотна машина вече почти цяла година си го карам и съм много доволен особено в снеговете през зимата.Патрола има 1-2 малки проблемчета.1во-таблото му прекъсва.Под прекъсва имам предвид че при шофиране просто умира и по някое време си тръгва само.Предполагам че не може да се оправи,за това си търся на старо,но до сега без успех.2-рия проблем е че на таблото ми свети лампа в жълт цвят "Stabi off" за която има копче но не се влияе от него.До колкото знам има общо с 2 стоманени въжета за задното окачване,но само толкова.И третия проблем е че колата ми пуши малко повече май отколкото трябва.Дима е черен,и се появява при ускорение.На място не пуши.Ако може да ми дадете съвет как да реша проблемите ще съм много благодарен.

И още едно въпросче.Когато карам по дълго с по-висока скорост и жълтата лампа с двигателчето светва.Възможно ли е това да е свързано с възможен проблем с недостатъчно масло в картера или ако беше това щеше да свети лампата за маслото?
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 13-12-09, 19:53. Причина: Сливане на 2 последователни публикации

До: Малко Патролски проблеми

аз също имам патрол 2001 3.0 дид и съм със същия проблем жълто двигателче ми святка на таблото. но ми святка веднаж седмично при палене святка и свети, гася паля и огасва. Също ми святка ако изцеждам скоростите до край. Свети но си въврви без разлика. А за пушенето може да е от нафтата. Моя не пуши изобщо. А ти с какво масло караш аз съм с 10 W 40 ?

Коментар

Първоначално публикуван от drllxr Преглед на мнение
      Здравейте на всички.От скоро съм във форума и ето дойде и моето време да задам 1-2 въпросчета.Значи миналата година с баща ми купихме Patrol GR y61 2001г с 3.0Di двигател.Наистина страхотна машина вече почти цяла година си го карам и съм много доволен особено в снеговете през зимата.Патрола има 1-2 малки проблемчета.1во-таблото му прекъсва.Под прекъсва имам предвид че при шофиране просто умира и по някое време си тръгва само.Предполагам че не може да се оправи,за това си търся на старо,но до сега без успех.2-рия проблем е че на таблото ми свети лампа в жълт цвят "Stabi off" за която има копче но не се влияе от него.До колкото знам има общо с 2 стоманени въжета за задното окачване,но само толкова.И третия проблем е че колата ми пуши малко повече май отколкото трябва.Дима е черен,и се появява при ускорение.На място не пуши.Ако може да ми дадете съвет как да реша проблемите ще съм много благодарен.
      в тази тема съм качил едно файлче точно за стабилизиращата щанга свали си го и го рзгледай. Има и ел. схемата. Надявам се да ти помогне. http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=29808

Коментар

Първоначално публикуван от bulletcho Преглед на мнение
        аз също имам патрол 2001 3.0 дид и съм със същия проблем жълто двигателче ми святка на таблото. но ми святка веднаж седмично при палене святка и свети, гася паля и огасва. Също ми святка ако изцеждам скоростите до край. Свети но си въврви без разлика. А за пушенето може да е от нафтата. Моя не пуши изобщо. А ти с какво масло караш аз съм с 10 W 40 ?
        С такова съм да,но мисля че имам проблем с турбото или с някоя от тръбите към турбото,защото мощност си има смятам но доста пуши и ако имам време ще ида да ми проверят налягането и компресията.Колега ти с какви гуми караш?

Коментар

Жълтата лампа с двигателчето светва при наличие на вода в нафтата(така казват в Нисан), за таблото търси жичкаджия да презапои всички спойки в него , третият проблем е често срещан - не ти работи откачването на стабилизиращата щанга и затова като натискаш бутона "Stabi off" нищо не се случва , пушенето може да е от много неща - нафта , помпа , дюза , наличие на чип и т.н. , но щом колата си върви не се занимавай с щуротии;

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
            Жълтата лампа с двигателчето светва при наличие на вода в нафтата(така казват в Нисан)
            За наличие на вода в нафтата светва жълта лампичка, но не е тази с двигателчето, ами една, която прилича на горивен филтър с капчица от долу.
            Прикачени файлове
            LZ1HRD

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
              Жълтата лампа с двигателчето светва при наличие на вода в нафтата(така казват в Нисан), за таблото търси жичкаджия да презапои всички спойки в него , третият проблем е често срещан - не ти работи откачването на стабилизиращата щанга и затова като натискаш бутона "Stabi off" нищо не се случва , пушенето може да е от много неща - нафта , помпа , дюза , наличие на чип и т.н. , но щом колата си върви не се занимавай с щуротии;
              бе тя варви ма не знам не би ли трябвало повече,а таблото жичкаджия го гледа и каза че нищо не можел да направи,освен това не ми работят някои лампички пък крушките май са наред

Коментар

А горивния филтър кога го сменя за последно?

Коментар

Когато вкарахме колата,преди около година,като са това време съм минал около 6000 километра.

Коментар

здравейте,
                    от скоро карам Патрол Y61, 3.0, дълга база,2004г . притесняваме , че при включване на режим 4x4 , при завиване предните колела започват да се суркат в асфалта,сякаш е включен блокаж. Напр. ако се движа бавно на свободна и се опитам да завия,колата спира сама-от напрежението,което се получава в предните колела. Имам предвид завой 45 градуса и повече. Ако завивам от място , усещането е че, все едно карам зил 157, с прикачена гаубица.
                    Карал съм Pajero и при него няма разлика дали караш на задно или 4x4. Моля, някой да ми каже дали това е нормално.

Коментар

До: Патролски въпроси?

Първоначално публикуван от pulsar007
                      здравейте,
                      от скоро карам Патрол Y61, 3.0, дълга база,2004г . притесняваме , че при включване на режим 4x4 , при завиване предните колела започват да се суркат в асфалта,сякаш е включен блокаж. Напр. ако се движа бавно на свободна и се опитам да завия,колата спира сама-от напрежението,което се получава в предните колела. Имам предвид завой 45 градуса и повече. Ако завивам от място , усещането е че, все едно карам зил 157, с прикачена гаубица.
                      Карал съм Pajero и при него няма разлика дали караш на задно или 4x4. Моля, някой да ми каже дали това е нормално.

Не е нормално да караш кола с парттайм с включено 4х4 на твърда настилка (асфалт), че и да въртиш остри завои. Поразгледай форума и ще видиш, че същият въпрос е задаван не от един и двама собственици без опит с парттайм 4х4.
                      Паджеро с раздатка "Супер селект" е друга бира.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега при мен също няма разлика.Провери да видиш,дали предния диф не е заклчен.По средата на предните колела,тоест където е предния мост,има една врътка,на която пише LOCK или AUTO и има стрелкички.Първо при каране на пътя стрелкичките трябва да са на AUTO и на двете колела да са на еднакво положение.Не трябва например на едното колело на е на AUTO а на другото да е на LOCK.Провери това нещо,ако всичко е наред,те съветвам да идеш на сервиз.

Коментар

Първоначално публикуван от drllxr Преглед на мнение
                          ... Първо при каране на пътя стрелкичките трябва да са на AUTO ...
                          Това е вярно, ама според тебе какво ще стане, ако в това положение на хъбовете, врътките де , включи на 4Н от лоста на раздатката?

А до сервиза той така или иначе ще стигне, ако продължава на сух асфалт да кара на 4х4 и да врътка остри завои ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

А на LOCK ли трябва да са?А относно лоста ми ля че ще превключи на 4х4.

Коментар

Малии, срамота! Язък за яките машини дето карате.
                              Айде форума не ви се чете, поне прочетете ръководството за експлоатация на парт-тайма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X