Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леко чукане при ниска скорост Nissan Pathfinder r51

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Леко чукане при ниска скорост Nissan Pathfinder r51

    Здравейте,

    Появи се от скоро много леко причукване при много ниска скорост 5-10км/ч отпред отляво. Случва се и напред и назад, когато се пусне газта и карам направо. Шума може да се опише най-добре като, когато имаш камъче в грайфера, тихо и ритмично, но доста бързо.

    Съмненията са за вътрешно каре или преден диференциал на този етап. Няма вибрации никакви, особено при 70-110км/ч, подаване и пускане на газта, няма тракане при завиване, обратен завой и т.н.

    Днес отворихме пробката на предния диф, по магнитната пробка имаше полепнали много фини стружки и маслото не беше особено чисто, но не и драматично, никакви по-едри парчета или нещо такова. Според майстора проблема е вътрешно каре, но може и да е предния диференциал. Сменихме маслото, шума не изчезна или намаля.

    Малко съм в патова ситуация и търся съвети за следващи стъпки, защото съвета да го карам така и да не го мисля не ме кефи, но същевременно не ми се заменят и здрави части, за да тръгвам по метода на изключването.

    Машината е Р51 2011 година, 2.5 дизел, фейслифта 190 коня.

    Някакви идеи?

  • #2
    Вътрешното каре се чува при потегляне и звука е доста по-плътен от този на камъче в грайфера. Айде да не правя обобщения,поне при мен беше така.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X