Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос и мнения относно обработка на купето на Терано2 против корозия

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Не съм го правил това с тръбичката. Писах ви вече какво съм правил.

    Пак - "уплътнението", за което говорите, не е никакво уплътнение, а декоративна лайсна, която крие ръба. До него вода не трябва да стига. Уплутнениеята са две - на самата врата по цялата и периферия и в горната част има второ гумено уплътнение, закачено към купето, което трябв да отвежда водата настрани, където да се оттича по естествен път, вместо да се опитва да проникне зад това на вратата. Това уплътнтние ви е проблема - в двата си края спира да уплътнява, защото като затвориш вратата започва да го избутва надолу, вместо да го натиска. Като се залепи с двойнолепящо по целия външен ръб към купето, няма никакъв шанс да пусне в двата края, а и малко се повдига и вратата го притиска по-силно. Добре регулирана ключалка и улей за фиксиране на вратата също са от значение.

    За болкита - сам си използвал термина "едно време". Едно време това имаше. Нито залепва като хората, нито уплътнява толкова добре като съвременните решения.

    За праймера - дал съм линк към комплект лепенка и праймер за 12лв. Кутийката може и да е скъпа, ама се ползва за МНОГО лепенка, даже да се ползва навсякъде, както аз я ползвам.

    За мокета - не съм лепил пъкнатини, нито лепил втори слой. Правил съм втори слой около 2-3мм ОТ този полиуретан. Но за тая цел ще ти трябва задължително електрически пистолет, защото иска много като количество, а той от картуша излиза трудно с ръчен пистолет. За ефекта - уникален е ефекта. Имаш изключително здраво и еластично покритие отдолу, което никога няма да пусне вода. Правих го където има пукнатини - в моя случай в краката на шофьора е покрито цялото, в краката на пътника частично, навсякъде другаде - по ръбовете и където има пукнатини.

    За изолацията има сигурно хиляди теми из интернет. Вибро и донякъде звукоизолация се прави със SilentCoat и от сорта, топлоизолация и до някъде звукоизолация с полиуретан или друго подобно със затворена структура, истинска зукоизолация с такива с отворена клетка.
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X