Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новата придобивка Terrano II и първичното обслужване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Новата придобивка Terrano II и първичното обслужване

Здравейте колеги, искам да се похваля с новата придобивка, Nissan Terrano 3.0 Di 2005 година, нов внос от ботуша. Благодаря на колегите, особено на cnc82 за съветите, при и преди покупката. Тъй като това ми е първата машинка 4х4 имам още много да уча. Колата е нов внос от Италия, и донякъде си отговаря на клишето. Шасито е много запазено, има много дребни неща за оправяне има и неща, които скоро са сменяни, вероятно то търговеца.
    Днес я взех от първото обслужване сменени всички масла, двигател, скоростна кутия, диференциал. Горивния филтър и маслото на двигателя бях в уникално състояние, особено горивния филтър. Вчера като я оставих при майстора не му споменах, че е с припълзяващ диференциал. Майстора по тази причина е сложил, 80w90 GL-5, което масло е хубаво. Обаче за моята кола трябвало да е или специално масло или със добавка. Опитах се из гуглето да търся за добавка за CLS диференциал, обаче не мога да намеря нещо сериозно. Мога ли само добавка да ползвам и каква трябва да е точно? Или ако трябва да се сложи масло на ново, пак какво трябва да бъде?
    Майстора иначе констатира забелешки по ходавата част, повреден хебел, тампони задни и предни, биалетка и хебел. Като цяло това обяснява, защо колата като цяло трудно се управлява и волана има много луфт. Сигурно и реглаж ще трябва. Мисля да я покарам малко и ще видя какво ще излезе още, за оправяне.
    Има и оригинално радио, което няма звук и десния прозорец не работи. Има много да се оправя, но едно по едно.
    Колата ще я ползвам като втора кола за разходки и риболов. Мисля да инвестирам в хубави гуми и нови джанти, но това ще е след като оправя всичко друго. Джанитие са 17, гумите 31ци. Ще ги тествам сериозно, струва ми се, че джантите са прекалено голими за това возило, но това за сега е на втори план.

Мотул 75W140 ти трябва. То си е с добавка. А за мотора 5W40.

Предната ти броня е от по-стария модел. Тройка с такава няма.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• nikkola
      nikkola коментира
      Редактиране на коментар
      Сега за първи път ми направи впечатление, това с бронята. Сигурно е удряна някъде и са я подменили с каквото им падне.

Никола можеш да сложиш само добавка в това масло , проблем няма да имаш никакъв и дифа ще си работи както трябва. Но го направи възможно наи-бързо , избягвай да го караш преди да сложиш добавката.

Ето 2 добавки които можеш да ползваш .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_853281.jpg
Прегледи:408
Размер:31.7 КБ
ID:6715551Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mopar-jpg_b51b6e032e04afda2bb03ea587adc83b.jpeg
Прегледи:395
Размер:20.2 КБ
ID:6715552
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
      Никола можеш да сложиш само добавка в това масло , проблем няма да имаш никакъв и дифа ще си работи както трябва. Но го направи възможно наи-бързо , избягвай да го караш преди да сложиш добавката.

Ето 2 добавки които можеш да ползваш .
      Тия добавки ги намерих, поръчах тази втората. В това състояние едно пътуване от 230 км ще изкара ли с това масло (без добавката), да се прибера в Търново, че там си познавам майсторите и са доста по-надеждни.

Коментар

• cnc82
        cnc82 коментира
        Редактиране на коментар
        Ако е много зор работата ще изкара. Инъче развиваш пробката на задния диф и наливаш.

• nikkola
        nikkola коментира
        Редактиране на коментар
        Не е спешно, ще изчака... Предполагам, ако преди ден майстора я е напълнил до пробката, ще трябва да оставя малко да изтече, но да видим.

Честито!

Лъскаво е. Най-важното е да няма ръжди.

Сега го покарай, покефи му се. Разрови форума и прочети темата на Спарки за предното окачване, темата за 2-дин навигатор. Също и за Новото Терано на Спарки. Много неща ще ти се изяснят.

И да го надраскаш с ръждив пирон, против уруки
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

• nikkola
        nikkola коментира
        Редактиране на коментар
        Мерси, ще има яко четене...

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X