Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с охлаждането ? Нисан Терано 2 2,7 ТДИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

При мен и на ръчката се е чувствала.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Току що отидох на един канал и махнах долната предпазна ламарина.
      Грешал съм в по-горния пост за охлаждането на маслото в кутията.
      Имам щуцери на водния радиатор, през които минава маслото от автомата. От единия влиза от кутията, а от другия където излиза отива към малкото радиаторче горе. От него вече се връща към кутията. Може и да греша с посоките, къде е вход, къде е изход де.
      Но няма значение, явно ще се занимавам и с масло при откачане на радиатора.

П. П. Само ми е интересно този допълнителен топлообменник в радиатора каква площ заема ?
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Топлообменнка е вода-масло и хич не е нужно да е твърде голям за да си върши работата. И топлобменника вода-масло в двигателя е доволно малък. Когато е между течности, не е нужна велика площ, защото самите течности провеждат топлина много по-добре от въздуха.

Вероятно правилно си се ориентирал за посоката. Идеята е към кутията да отива все пак масло с евентуално по-ниска температура от водата на двигателя.

Уикенда беше предазначен за пълна профилактика на охлаждането на Тераното.
      Новите части са термостат Тама 82 гр., виско с водна помпа Айсин, нова перка и нови ремъци.
      Радиатора въпреки, че е бил сменян скоро , беше доста затлачен външно. Почистих го идеално, отвътре като цяло нямаше мизерии. Блока също беше промит и налят нов антифриз.
      За съжаление днес не беше достатъчно горещо, за да направя теста на мястото където последния път ми позагря.
      Надявам се другия уикенд да се случат нещата.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20200815_143643.jpg Прегледи:0 Размер:768.3 КБ ID:6635741Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20200816_165903.jpg Прегледи:0 Размер:281.9 КБ ID:6635742Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20200816_165911.jpg Прегледи:0 Размер:306.8 КБ ID:6635743

П. П.
      Впрочем разбрах, че много често перките са доста напукани в основата. Тръгнах да търся втора употреба и почти всички бяха в състоянието като моята.
      За радост случайно попаднах на някакъв сайт където намерих нова перка за 35 лв с доставката.
      За стара ми бяха обявили цени м/у 40-50 лв.

Ако на някой му потрябва да свирка, ще му пратя сайта.
      Който търси , намира !

Коментар

Направих 3-4 пробни карания из града , системата се обезвъздуши ( не спада вече антифриза в казанчето ) . Стрелката си стои , където и преди при каране по асфалт , заковава на 2 мм преди средата .
        Може и да си въобразявам но доста бързо достига работна температура и парното е по-силно от преди , без значение на празен ход или на високи обороти , не мога да си държа ръката на духалките.
        Виското не е сработвало досега според мен , надявам се уикенда да е по-топло и ще го поразкърша из балкана малко.
        Който търси , намира !

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
          Направих 3-4 пробни карания из града , системата се обезвъздуши ( не спада вече антифриза в казанчето ) . Стрелката си стои , където и преди при каране по асфалт , заковава на 2 мм преди средата .
          Може и да си въобразявам но доста бързо достига работна температура и парното е по-силно от преди , без значение на празен ход или на високи обороти , не мога да си държа ръката на духалките.
          Виското не е сработвало досега според мен , надявам се уикенда да е по-топло и ще го поразкърша из балкана малко.
          Парното не знам как го прецени посред лято, но зимата ще си каже. Моето загрява бавно. Само като се сетя какво парно имаше Кията ми - зимата на първия светофар почваше да духа топло. Но беше бензинка...

Другата седмица ще правя същото упраржнение. Само термостат не съм взел, но ще купя някакъв. Перката ще я видим дали е напукана.

Ти от къде поръча термостат и перка? Термостатът върви ли с гуменото уплътнение?

Както писах, и аз взех помпа Айсин. Просто Валео не открих никъде.

Само не знам как ще източа антифриза и ще промия, без да олея всичко наоколо. В двора на кооперацията комшиите ще мрънкат, ама ще се оправя някак.
          Последно редактирано от bullet_pk; 21-08-20, 07:59.
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

• ognqn
            ognqn коментира
            Редактиране на коментар
            При мене трябва да мина 1,5 до 2километра,да се вдигне температурата до 90гр.без 2мм .
            При вашите с АСК как е?

• bullet_pk
            bullet_pk коментира
            Редактиране на коментар
            Моето е ръчка, зимата започва да се усеща топлото на около 4 км градско. Но виското фучи постоянно, а термостата въобще не знам дали работи коректно. За това ще се сменят.

А температура от 90 градуса достигам само на магистралата. Това мерено през ОБД. Градско държи 73-75, извънградско 85-6 градуса

• ognqn
            ognqn коментира
            Редактиране на коментар
            Обърках се за градусите..не на 90 ,а на средата с 2мм надолу.Иначе и при мене след 4/5км имам добро парно зимата.
            Виското го чувам да фучи сега през лятото,като близо до 2000 оборота започва.

Ако някой ще сменя перка, имам чисто нова оригинална за 2.7TDI, която така и не смених преди да продам тераното. Имам и оригинална гарнитура за водна помпа бонус към нея.

cnc82 - кажи моля от кой сайт взе перката и оригинална ли е? Взел съм я по-скъпо, но ще я продам за най-ниската цена за оригинална перка на пазара - не искам да товаря никой, а ми излизат цени от 50 долара в Дубай, което стигнало до тук е минимум 100лв. Склонен съм да се разделя с нея за 60 примерно, но ако някой продава по-евтино оригинална перка, ще я дам на същата цена.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Перката не е оригинална , но си пасна точно.
            Изглежда читава, ще я видим..

От тук я взех :https://www.avtosklad.bg/ventilator-...3-td27t-387179

Като се регистрираш на сайта и дават 25% отстъпка от цената. Доставката към 5 лв беше. Идва за 4 дни, мисля от Полша.

Термостата дойде без уплътнение.
            Него взех от тук :http://www.amavto.com/object.php?id=13993
            Който търси , намира !

Коментар

Е, ако някои иска оригинална за 50лв, да си каже.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Е, ако някои иска оригинална за 50лв, да си каже.
                Ако знаех , че имаш щях да я взема...
                При всички случаи оригиналната ще е по-добре.
                Който търси , намира !

Коментар

Колега много късно виждам темата, имах 2.7 тд и при мен същото със стрелката го правеше и се оказа елементарен проблем бяха се задръстили с кал ламелите на радиатора, почистих ги и всичко се оправи. А преди това се чудех термостат лие, водна помпа ли е, виско ли е. Даже при мен като загрееше се чуваше яко клокочене на течността в разширителния съд.
                  Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Първоначално публикуван от nissan_1978 Преглед на мнение
                    Колега много късно виждам темата, имах 2.7 тд и при мен същото със стрелката го правеше и се оказа елементарен проблем бяха се задръстили с кал ламелите на радиатора, почистих ги и всичко се оправи. А преди това се чудех термостат лие, водна помпа ли е, виско ли е. Даже при мен като загрееше се чуваше яко клокочене на течността в разширителния съд.
                    Много е възможно точно мръсния радиатор отвън да е бил проблема , както писах беше доста затлачен с боклуци.
                    Каквото такова , свърши вече . За съжаление този уикенд не ми остана време да го тествам там където исках . Гледам ,че засега прогнозата за другия е много добра - 36 гр.
                    Който търси , намира !

Коментар

• aldr
                      aldr коментира
                      Редактиране на коментар
                      Знаеш къде е хладно, та чак студено нали.....

И аз я свърших... Като кучето на нивата...

Свалих радиатора, дифузора, перката и ремъците. Свалих и термостата. Пъхнах маркуч в блока и пуснах вода, да излезне стария червен антифриз. Махнах старата помпа и сложих новата - Aisin. Измих радиатора овъншно.

После по обратния ред. Сложих нов термостат Vernet на 82 градуса с нова гарнитура.Сипах зелен антифриз Hepu.

Запалих, доливах антифриз и тъкмо си мислех, че съм готов - греда. Спукал съм фланеца на термостата.

Стягях болтовете на помпата с 28 Нм, както пише в ръководството.

И на термостата пак дават с толкова. А мен ме достраша и даже не дочаках ключа да щракне. И пак съм го спукал.

Та сега трябва да купувам фланец. Кажете на кои Теранота е метален? Че не ми се купува пак пластмасов.
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

• nissan_1978
                      nissan_1978 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Мисля, че на моето 2.7 тд което имах преди години фланеца беше метален и после на тдитата слагаха палстмсови. То зависи да не е бил метален и в последствие да е сменен на пластмасов. Виж от тд (моделите с механична помпа без интерколер, тия с малките правоъгълни фарове)

На тия пред 2000г. е метален. Пластмасови има и нови тук-там по магазините. И двете са ти вариант - дори да сложиш нов пластмасов в следващите минимим 10 години грижи с това няма да имаш.

А фланеца е и елементарен, та може и да се изработи от някой, чиито ръце не са съвсем на топло и може да работи с алуминий.

Коментар

Намерих метален. Утре ще е при мен.

Лошото е, че задния болт, който е дълъг излезна с доста ръжда по резбата. Ръжда, а не скъсани навивки. Резбата на самия болт е здрава. Сега уж затегна. Дано да издържи още едно завиване, че иначе ще е голяма сватба, ако трябва да се прави нова резба на дълбоко.
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

И моя беше ръждив. Нищо му няма. Но не го стягай чак на толкова. Тия ги стрягам с малката тресчотка, колкото мога, без много напъване.

Отделно дето 28Nm е горната граница. Практически всичко от около 20 нагоре е ОК за там.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X