Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кутия въздушен филтър Патрол У61
Свий
X
-
Абсолютно нормално е. При крайно замърсен филтър той или се деформира така че все пак да премине въздух (ако е нискокачествен), или мотора изгасва. Ако има вакуумна клапа при замазан филтър ще си караш дълго и упорите де-факто без филтър, без изобщо да разбереш.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Добре но оттам няма ли да смуче и прашен въздух ? Това ме втрещи? Все пак е 2-3 см отвор след филтъра и като погледнеш в него се виждат ламарините на калника ?
Големият отвор е от към шнорхела,и отгоре на капака е изхода. Нещо не ми става ясно.В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
В. Иванов
Коментар
-
На У 60. където формата е различна от показаната има отвор около 30 мм в най-ниската точка. а на нея има едно гумено нещо като фунийка. която е сплескана долния си край.
Когато двигателя не работи. тя е отворена. ако е попаднала вода. да се оттече.
На запален двигател сама се затваря от подналягането.
Предполагам е много лесно да се загуби.
Да не би и там да е нещо подобно ...Life is too short to drive dull cars!
Fight global warming !
... turn on your A/С !
Коментар
-
Тия неща работят първите три до пет години. После гумата става на г*з)
-
Проблема с източването се решава с една 2-3мм дупчица в най-ниската част на филтъра откъм "външната" му страна, където е "мръсния" въздух, ако е чак такава драма. През такава дупка не може да мине достатъчно вода за да го умори докато е работещ. Но ми се губи смисъла от всякакви такива неща при наличието на шнорхел.
-
Ама тук отворът дефакто не е в най ниската точка а повдигнат на една трета от височината на филтъра, което обезсмисля вакумен клапан/тапа за изтоване на вода.
За мен си остава пълна мистерия и ще търся как е в оригинал.
-
-
Ако говорим по принцип за шнорхел, смисъл има само ако се сложи преди филтъра една перка и под нея дупка с въпросния клапан.
Като цяло, емпиричния опит говори че няма смисъл и напълно затворена кутия и забэрника горе назад е напълно достатъчноИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар