Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на окачването на Нисан Терано къса база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на окачването на Нисан Терано къса база

Как се разбира колко е вдигнат джипа защото сегашното му състояние ме устройва но много тръска отзаде особенно на шосе и искам да му сменя окачването.
    До предната вежда 81 см, до задната вежда 84.5 см. Гуми Дуратрак стандартен размер.
    За 5 или 8 см. да си купя лифт комплект.
    Последно редактирано от gydi; 24-02-20, 02:39.
    Мото братство Хищници

След като те устройва сегашната височина със стандартните гуми , сложи окачване за 50 мм лифт . А може и въобще да не го повдигаш , просто подмени амовете и пружините .
    Не знам в какво състояние е сегашното окачване , но имай на предвид , че при късата база возията почти винаги е по-лоша от дългата база.

П.П. А за меренето , от центъра на гумата( джантата ) до веждата , така е най-правилно според мен и не зависи от налягането на гумите .
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
      ...и не зависи от налягането на гумите .
      Не зависи изобщо от гумите, нито от джантите.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Не зависи изобщо от гумите, нито от джантите.
        + 1
        Който търси , намира !

Коментар

Trail Master ли са най хубавите за Терано ? Като гледам тези за 5 см и тези за 8 см са еднакви пружини и амортисьори а за 8 см има допълнително някакви планки.
          Мото братство Хищници

Коментар

Ами има планки! На автомобил с торсионно предно окачване как ще вдигнеш 8 см.?

Коментар

8-те сантиметра са глупост, по много причини.

TrailMaster е комфортно ориентирано окачване по отношение на амортисьори.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Хъмм, чета дългата тема, тези амортисьори Filchev Shocks къде се продават ?
                Мото братство Хищници

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                  Ами има планки! На автомобил с торсионно предно окачване как ще вдигнеш 8 см.?
                  Ше стане като шпренгван москвич.А тръскането е от амортисьори.
                  Последно редактирано от gimax; 25-02-20, 16:16.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение

Ше стане като шпренгван москвич.А тръскането е от амортисьори.
                    80mm TrailMaster има подложки за носачите и планка за пандарда. Плантата как да е, ама подложките на носачите са тотална глупост при терано. Носачите и в оригинал се изморяват и пъкат около болтовете на шарнира. С подложки се товарят още повече, пак там

Повече от 50мм (което при TrailMaster е де-факто 70-80, щото карах с такова) на терано не става, освен със сериозни интервенции по кормилното управление.

Коментар

С TrailMaster на Терано знам как е.
                      Комфортно е , но след 20-30 к км бяха омаслени амортисьорите.

А с Dobinsons или Ironman някой да сподели ?
                      Който търси , намира !

Коментар

Амортисьорите Filchev Shocks на Евгени Филчев гр. Казанлък, УЛ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ 3, тел.0882 289898 / 0888 261821 / 0431 624 82
                        kocha от Казанлък който рядко пише във foruma по добри ли са от Trail Master ?
                        Последно редактирано от gydi; 27-02-20, 09:25.
                        Мото братство Хищници

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
                          С TrailMaster на Терано знам как е.
                          Комфортно е , но след 20-30 к км бяха омаслени амортисьорите.
                          Нормално за TrailMaster, както и за някои други амове. При мен предните работиха коректно 30000км, задните 60000. През цялото време са били омаслени. Конструкцията им е такава че от 2-3 капки масло започват да изглеждат все едно са за боклука.

На мен задните ми харесват, в комбинация с техните си пружини. Предните - както казах комфорт, за сметка на пътно поведение. После ги смених с жълти Monroe Adenture (отвратително друсливи и пак с никакво пътно поведение), после с FOX-ове (мноого по-добре, и трайни - 4 години не ги пипнах), после с Filchev, от които съм най-доволен, но на 20-30000км трябва да се профилактират и 2 пъти годишно да се помпят с азот. Купих си бутилка и пълначка, та това последното не ми е драма.

Коментар

• Juiced
                            Juiced коментира
                            Редактиране на коментар
                            Какви пари излязоха от Филчев, щото аз като го питах цената на 2 ама беше като цената на целият ми лифт кит плюс монтажа?
                            Ноработата беше такава ,че не можахем да се уточним и оттам крайната цена да се фиксира. Мен дори долната му граница ме стресна, така че си остана с "бюджетната" Каяба.

• sparkybg
                            sparkybg коментира
                            Редактиране на коментар
                            По него време долната граница беше 250лв на амортисьор, колкото струваше и Trailmaster-а. Ако външен резервоар, още 100, ако регулация, още 100.

Или нещо такова. Каябите са по 50-60лв - сравнението е безсмислено.

• Juiced
                            Juiced коментира
                            Редактиране на коментар
                            Точно така се получи в моят случай. 250 долна граница, но каябите бяха и четерите на тези пари. Ако сменя след време торсионите ще взема от неговите амортесьори.. За сега окачването е идеално и на пътя и извън пътя.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Нормално за TrailMaster, както и за някои други амове. При мен предните работиха коректно 30000км, задните 60000. През цялото време са били омаслени. Конструкцията им е такава че от 2-3 капки масло започват да изглеждат все едно са за боклука.

На мен задните ми харесват, в комбинация с техните си пружини. Предните - както казах комфорт, за сметка на пътно поведение. После ги смених с жълти Monroe Adenture (отвратително друсливи и пак с никакво пътно поведение), после с FOX-ове (мноого по-добре, и трайни - 4 години не ги пипнах), после с Filchev, от които съм най-доволен, но на 20-30000км трябва да се профилактират и 2 пъти годишно да се помпят с азот. Купих си бутилка и пълначка, та това последното не ми е драма.
                          Значи предни задни пружини Trial Master 5 см и амортисьори Филчев предни и задни -това е най добрата комбинация ?
                          Мото братство Хищници

Коментар

Няма такова нещо като "най-добро" и "пълно щастие". Споделям лични впечатления и виждания, които съвсем не е задължително от чужда гледна точка също да са правилните.

Няма как да купиш пружини на TrailMaster за отпред, защото отпред не си на пружини.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X