Здравейте колеги ,от около една седмица имам следния проблем.Както си карам и всичко е наред изведнъж ми светна чека ,колата изгуби мощност и започна да пуши.След 2-3 паления лампата изгасна и колата тръгна нормално. На диагностиката ми даде грешка в педала на газта изчистихме я .Сега същата работа ,паля няма мощност и пуши след малко се оправя сама и тръгва .20-30 км никакъв проблем и пак старата песен .Общо взето когато и е кеф върви когато не и е кеф не ще.. Някакви насоки ?Момчето на диагностиката каза евентуално помпа?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощ за терано 2,7 тди 2001г
Свий
X
-
Еми пак прочетете грешки. А може и сам да си ги прочетеш с кламер. Посел ще коментираме.
Помпа без да трупа определени грешки, имащи връзка с нея, няма как да е.
Ей тук гледай как се чатат грешки:
https://offroad-bulgaria.com/forum/%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B8/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8-4x4/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8/nissan/227387-%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D1%81-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80-%D0%B8-%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80-%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8#post227387Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Прилича на позадръстена горивна система . Копютъра много често дава подвеждащи грешки понеже се води по последствията от действителния проблем който може да е примерно задръстен горивен филтър , цедката на входа на помпата , въздух в маркучите ( стари , нацепени .. ) , лоша нафта и т.н. И моето беше така в началото . Крайният вариант е да се свали помпата , отваряне и чистене от боклуци / стружки и смяна на уплътнения. По принцип тази помпа е неубиваема и ще надживее и следващите 100 епизода на междузвезните войни . Ако е БОШ !
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жеков Преглед на мнениеПрилича на позадръстена горивна система . Копютъра много често дава подвеждащи грешки понеже се води по последствията от действителния проблем който може да е примерно задръстен горивен филтър , цедката на входа на помпата , въздух в маркучите ( стари , нацепени .. ) , лоша нафта и т.н. И моето беше така в началото . Крайният вариант е да се свали помпата , отваряне и чистене от боклуци / стружки и смяна на уплътнения. По принцип тази помпа е неубиваема и ще надживее и следващите 100 епизода на междузвезните войни . Ако е БОШ !
Първо, грешка "датчик на педала на газта" по никакъв начин не може да се появи от нещо друго освен от проблем с педала на газта, и второ, като се появи изпада в сервизен режим, в който се държи за различните години на производство различно. Или умалява и не върви, но и не пуши (типична за екземплярите около 1998-ма година), или умалява но по-малко, вдига харча, и евентуално пуши, или върви нормално и вдига харча без или със пушене.
Та, дай да прочете грешките първо, пък после да обвиняваме помпата, викам аз. Има 3-4 грешки, които се появяват заради помпа (включително задръстена такава). Ако ги няма, помпа категорично не трябва да се пипа!
Той компира си казва какво го боли от негова гледна точка, но можем да тълкуваме едва като знаем грешките.
ПП: Пък и не знам при позадръстена горивна система, как така ще прави проблеми през 20-30 километра, а не постоянно.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от enpet Преглед на мнениеТака буксата е 14 пиновата ,един час се дупих пред блока и правих стъпка по стъпка процедурата и нищо... няма мигане .Или аз не правя нещо като хората или нещо буксата е прецакана
И спазвай процедурата точна по точка:
1. Контакт
2. Чакана 2 или повече секунди
3. Даване на късо
4. Чакане поне 2 секунди
5. Махане на мостчето.
Чак след 5-та точка ще започне да мига.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Буксата е точно тази на 1-вата снимка 14 пиновата.Утре ме няма цял ден ,но на 26-ти съм свободен и ще я снимам пак ако трябва. Масло и всички филтри съм сменял преди няма 1000 км когато я купих.Преди няма 500 сменях пак горивен филтър понеже предишния собственик (италианец)е бил мърляч явно ,маслен и горивен филтър бяха топени в мазут все едно...
Коментар
-
Първоначално публикуван от enpet Преглед на мнение... Масло и всички филтри съм сменял преди няма 1000 км когато я купих.Преди няма 500 сменях пак горивен филтър понеже предишния собственик (италианец)е бил мърляч явно ,маслен и горивен филтър бяха топени в мазут все едно...
Ще разкажа възможно най-късата версия на подобна сага с нововнесена италианска печка.
Преди 12-13г купувам добре прегарят 7 годишен дизелов Меган с разглобен двигател в багажника.
Всичко се събира лично от мен както трябва, като единственото нещо което не е пипано е ГНП-то, щото за да го сварят би трябвало да е бил в движение.
Иии като се почнà, нèма палене !
Успях да го запаля, но работи като със сбъркана центровка и през кюнеца смърди на нещо като мазут.
Не ми се разказва за едногодишната сага после, но в крайна сметка се оказа, че помпата е пълна с нèкви лайна като клей, с които не знам как е възможно да е работила за да може жабаря да размаже буталата по блока ?!
След съвсем елементарно разглобяване и измиване на помпата, Мегана заспа !
Не мога да се сетя точно от къде беше докарана, но със сигурност беше карана и с нещо което не беше нафта, ако не и само с него.
Колега, ако случаят ти с "новият внос" е подобен, много е възможно едно почистване да свърши работа.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Идва ми на акъла да са карали с леко корабно гориво, ама чак такива мизерници не вярвам да са?
Въпреки всичките митове и легенди за това гориво, на моето ТК80 така му се услаждаше, че изгори над 2 тона без каквито и да е било последствия по горивната уредба и двигателя.Напълно е възможно ако някой се е мъчил да накара зимата тераното да работи с такова във филтъра да има парафин подобен на пчелен клей и не само.
Коментар
-
Помпата на Мегана беше пълна с нещо като лепкав битум, малко по-рядко, но абсолютно невъзможно да се разтвори от горивото.
Според мен се е наслагвало вътре когато помпата е била студена, без никакъв шанс да се разтвори и отмие дори при добре загрял мотор, като престоят за неизвестно време в багажника е дозабил пирона.
Разбира се, случаят на колегата може да е съвсем различен.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
[QUOTE=enpet;n6539259. Някакви насоки ?Момчето на диагностиката каза евентуално помпа?[/QUOTE]
Стрелбата на посоки не е ефективна и за това моето предложение е да потърсите диагностика с която да прочетат грешки и живи данни.
При мен на Delfi не се се получава (липсва този софтуер), но Brain Bee- чете и грешки и живите данни които подържа компа. Също може да се ползва и Launch ,примерно в сериите със сандъка и таблета- X-431 V имат в комплекта буксата и софтуера.
Може и по "бабешката",но се губи време и може да се прескочи "виновника". - Чистата хранителна система е задължителна и това което ВИ предлагат колегите за преглед и почистване от край до край не е излишно.
( Някой помпи имат дублирани цедки в щуцерите-сещам се за подобен случай с двигател на Хонда-запушена цедка и блокирал авансатор.)Последно редактирано от petkov_bb; 25-12-19, 13:29.
Коментар
-
Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
Стрелбата на посоки не е ефективна и за това моето предложение е да потърсите диагностика с която да прочетат грешки и живи данни.
При мен на Delfi не се се получава (липсва този софтуер), но Brain Bee- чете и грешки и живите данни които подържа компа. Също може да се ползва и Launch ,примерно в сериите със сандъка и таблета- X-431 V имат в комплекта буксата и софтуера.
Може и по "бабешката",но се губи време и може да се прескочи "виновника". - Чистата хранителна система е задължителна и това което ВИ предлагат колегите за преглед и почистване от край до край не е излишно.
( Някой помпи имат дублирани цедки в щуцерите-сещам се за подобен случай с двигател на Хонда-запушена цедка и блокирал авансатор.)
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Даже отворих да проверя и буксите и софтуера.
И почти (с малки изключения по вина на "автомобилната електрика") винаги когато има буксите и софтуера нещата се получават. Двулитровите двигатели на Алмера са със същата букса и не се опъват на споменатите диагностики.
Та да споделите от къде е проблема с "прочита" .
-
-
Първоначално публикуван от enpet Преглед на мнениеБуксата е точно тази на 1-вата снимка 14 пиновата.
...не че има велико значение.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар