Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как изглежда Нисан Патрол дълъг с 2 инча лифт?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как изглежда Нисан Патрол дълъг с 2 инча лифт?

Колеги, ако някой може да публикува снимки на Патрол GR с лифт ще му бъда благодарен. Чувал съм противоречиви мнения за лифт 2 инча - напр че не е достатъчно и е безсмислено и трябва да е 4 инча. На мен това ми се струва много, а и трабват още куп доработки, което не ми се иска. Не ми харесват несъразмерно повдигнатите джипки и ми се иска да го видя преди това как стои.

До: Как изглежда Нисан Патрол дълъг с 2 инча лифт?

Първоначално публикуван от atsvetkov Преглед на мнение
    ... Чувал съм противоречиви мнения за лифт 2 инча - напр че не е достатъчно и е безсмислено и трябва да е 4 инча ...
    В тази тема има снимки на GR (Y60) с 4" лифт, който му стои много добре.

А що се отнася до това, дали 2" са достатъчни, то трябва да се тръгне от там за какво ще се използва колата. Защото напълно е възможно и 4" да са малко, ако целта на занятието е да се направи машина за по-сериозен офроуд.

При всички положения, ако колата ще се използва за каране офроуд, аз бих избрал 4". Базата на този модел е доста дълга и при по-малка височина ще има доста удари отдолу.

Примерно на моя гредата, на която лежат скоростната кутия и раздатката, носи здрави следи от много удари, въпреки че е къса база.

Ако обаче джипът ще се кара предимно по асфалт, с леки забежки по черни пътища, то 2" могат и да са напълно достатъчни.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Не му стои лошо 4 инча. Интересно как седи 2 инча на по-новия модел. Целта е да се направи за разходки в гората и да се бори успешно с по-хард участъците. Ще му се слагат гуми и лебедка. Но ми се иска и общия вид да е добър. С 4 инча какво става с поведението при странични наклони и много стръмни спускания? Плашат ме и доработките при 4 инча, мисля че няма гаранция че всичко ще бъде ОК със стабилност и други проблеми на големия лифт, които споделят в този форум. Подхождам предпазливо с тунинга, защото хем искам да стане по-добър в гората, хем да стои елегантно.
      Последно редактирано от atsvetkov; 05-03-09, 14:54.

Коментар

... Целта е да се направи за разходки в гората и да се бори успешно с по-хард участъците ...
        При това положение аз гласувам за 4". Според мен 2" ще са малко за дълга база.
        Мисля, че вариантът е достатъчно добре отработен. Просто трябва този, който го прави, да е наясно с нещата.

Страничните наклони не би трябвало да са проблем. GR-ът е един от най-стабилните джипове в това отношение (да не кажа, че е най-стабилният, защото съм силно пристрАстен )

П.П. Ето ти да видиш повдигнат GR Y61, 2000:

4" лифт + гуми 35" - http://nissan4wheelers.com/eve/forum...1310341631/p/4
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-03-09, 15:53.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Слагай 4 инча и не се притеснявай.Аз съм с 3 инча къса база и искам още.

Коментар

Дълга база понася добре 4". С необходимите доработки ще е перфектен за гора. Ако ще е само за асфалт и среден офф роед то и 2-3" са напълно достатъчно. Но така или иначе има много писано. Като го вдигнеш толкова трябва да го прежалиш за яко вкарване в гората.
            Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Не е за пренебрегване и финансовия въпрос. Ако 2,5 инчовото струва около 1800, то за 4 инчовото трябват още 2000 за допълнителните бъзикни. Като се вдигне 4 инча не може с по-малки от 33` гуми и се опасявам, че на мотора 2,8 ще са му големички, пък и да не се наложи подстригване или фланци. Все пак ми се струва че 2,5` няма да е толкова зле. Въпросът е какви гуми трябват за него при джанти 16`. Оня Патрол от линка все пак е 4,5л и сигурно добре върти.

Коментар

Аз съм с 2". Патрол, 2.8, ОМЕ, гуми 265х75х16-BFG-AT.
                Фланци 3 см.
                Колата е много стабилна по завоите, но мощност вече започва да липсва.
                Незнам ако сложиш гуми 35" и агресивна шарка, как ще движеш на асфалт. Пък човек все пак е редно да го закара я до Троян, я до Приморско!
                Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

...Въпросът е какви гуми трябват за него при джанти 16`. Оня Патрол от линка все пак е 4,5л и сигурно добре върти.
                  Патрула от линка е 4.2, не 4.5.
                  4.5 и 4.8 се слагат на Y61 (следващия).
                  Реално погледнато единственото оскъпяване при 4 инча лифт в сравнение с 2 инча при Патрул е преместването на носичите надолу (особено отпред), защото ъгъла става много голям и дори castor-a трудно го компенсира. Всичко останало, което трябва да се наприви при 4" (удължаване на щанги, castor в предния мост и т.н.) се прави и при 2/2.5 инча.

Коментар

Разликата в цената не знам от къде идва, но толкова ми обявиха. Повече ме притеснява, че трябва да сложа по-големи гуми и няма да върви добре. Някой има ли такъв нисан и да му е сложил 2,5` и гуми 31 или 33` да сподели впечатления и някое фото.

Коментар

... Повече ме притеснява, че трябва да сложа по-големи гуми и няма да върви добре. Някой има ли такъв нисан и да му е сложил 2,5` и гуми 31 или 33` да сподели впечатления и някое фото.
                      Ако ще правиш машина за офроуд, по-големите гуми са просто задължителни. Дългата база с малки гуми ще закъсва на поразия. Да не говорим, че дълъг Патрул с малки гуми ми прилича на дакел.
                      Имал съм възможност да сравнявам проходимостта на Патрул Y60 къса база - единият с 31", другият с 33". Познай кой постоянно лягаше на мостове!

И, в същност, какъв точно GR (с кой двигател) имаш предвид? Къса база с 2.8 се справя достатъчно добре с 33".
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

дълга база с 2,8 мотор, купе 99г. Идеята е 2,5` лифт и 33` гуми - това е. Ако имате впечатления как стои това и как върви кажете.

Коментар

дълга база с 2,8 мотор, купе 99г. Идеята е 2,5` лифт и 33` гуми - това е. Ако имате впечатления как стои това и как върви кажете.
                          Ето така изглежда

ето и снимкатаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_02980000.jpg
Прегледи:1
Размер:115.9 КБ
ID:5094105
                          Последно редактирано от Yaro; 09-03-09, 19:09.
                          Nissan Patrol Y61

Коментар

Ето така изглежда дълъг Nissan Patrol Y60, 4.2 бензин с 2 инча лифт, но с около 200кг. + на мост, т.е. в момента изглежда почти като 3 инча и с 33 (33/10.5/15) BFG MT.

Enjoy!

Коментар

Зависи от гледната точка Ето така например (същия от горните снимки):
                              Technical Rescue Direct - life lies in courage
                              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X