Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предавателни числа на Patrol Y61 2.8 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предавателни числа на Patrol Y61 2.8 TD

Темата произхожда от тук

При мене 37" гума не опира никаде. При това независимо от кълченето. Джантата ми е -28 на 10".
    Не ми е ясно как опира при теб. Явно има разлика в подкалниковото пространство.
    Друго, което ми прави впечатление е по бързите дифове в Y-60 спрямо моят Нисан.
    Y-60 е с 37/8 корона пиньон. 4,625 предавателно съотношение.

Y-61 е с 39/8 ..................... 4,875 .....................................

Демек моят е с по-мощен двигател и с по-къси дифове.....
    Тази логика на конструктора е меко казано странна. Или просто са установили, че са слабички двигателите и са са поправили в по-следващото поколение машини..
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 03-12-08, 17:54.
    LZ1VMH

До: И аз съм вече с 2.5инча на Трейл Мастер.

offtopic:
    Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
    ... Демек моят е с по-мощен двигател и с по-къси дифове.....
    Тази логика на конструктора е меко казано странна. Или просто са установили, че са слабички двигателите и са са поправили в по-следващото поколение машини..
    По принцип при Тойота и Нисан на по-слабите двигатели (за един и същ модел) слагат по-бавни диференциали, а не обратното.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      offtopic:

По принцип при Тойота и Нисан на по-слабите двигатели (за един и същ модел) слагат по-бавни диференциали, а не обратното.

Да, точно такава е и правилната логика. В случая е точно обратно.
      Това ме радва поне що се отнася до моята машина.
      LZ1VMH

Коментар

Y-61 е с 39/8 ..................... 4,875 .....................................

Демек моят е с по-мощен двигател и с по-къси дифове..... .
        Наистина странно. Защото според сервизния наръчник за Y61 разлика няма - 37/8 предавателно число 4.625 ...

Ние не сме неутрални!

Коментар

Опс, 39/8
          броено на няколко пъти.
          LZ1VMH

Коментар

Опс, 39/8
            броено на няколко пъти.
            Ти си броил.
            Досега обаче като че ли не съм срещал информация за стандартен диф на Патрул с повече от 4.625.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Ти си броил.
              Досега обаче като че ли не съм срещал информация за стандартен диф на Патрул с повече от 4.625.
              Ако имаш в предвид да съм сбъркал,
              несъм.

Любашки сори за спама.
              LZ1VMH

Коментар

Казвам само, че ти си знаеш какво си броил. И просто ми е интересно, защото досега не съм видял информация за такива дифове на Патрул (без да броим тунинговите комплекти).

От австралийския Патрулски форум

The GU's had differing diff ratios based on specs

Abbreviations:

P - Petrol
                NA - Naturally aspirated
                TD - Turbo Diesel
                Man - Manual
                Auto - Automatic

GU 1 Series 1997 - early 2000 Wagons

4.5 P Man 4.111 diffs and H260 rear diff
                4.5 P Auto 3.9 diffs and H233B rear diff

4.2 NA Diesel Man 4.111 diffs and H233B rear diff

2.8TD Man 4.625 diffs and H233B rear diff

GU 2 & 3 Series 2000 -> Wagons

3.0TD Man 4.375 diffs and usually H260 rear diff
                3.0TD Auto 4.375 diffs and usually H233B rear diff

4.2 TD Man 3.900 diffs and usually H233B rear diff

4.8 P Man 4.375 diffs and usually H260 rear diff
                4.8 P Auto 3.545 diffs and usually H233B rear diff
                Ние не сме неутрални!

Коментар

От: Предавателни числа на Patrol Y61 2.8 TD

Да се опитам да съживя малко темата:
                  На път съм да взема един GR, Y61, 2,8TD, 1999-та, дълга база.
                  Това, за което го искам са мостовете, мисля да ги присаждам при мен.
                  Като цяло намерих оскъдна информация за предавателните числа. Най-пордобното е това, което е цитирал Чавдар.
                  Има ли как еднозначно да се разбере с какви мостове е донора, без да се ходи до там и да се броят зъби
                  Въпросът е относно заводската комплектация, ясно е, че ако някой е пипал след това само хвърляне на боб и кристално кълбо ще помогнат.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

А каква е идеята???
                    В смисъл защо точно от Y61 мостове за донор?
                    Не е ли по икономически изгодно да вземеш по-стария му събрат Y60 и да ползваш неговите мостове.При всички случаи ще ти излезе доста по-тънко.
                    Това говорим разбира се,ако ще се присаждат на някакъв бъдещ проект....
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Идеята е да ги сложа на Роки. В момента съм с ~3.8 предавателно число. Върти без проблем кални 31".
                      Искам да сложа по-бавни мостове и 35". Ако има душа в мотора да ги върти бих сложил и 37".
                      Цялата идея е да се вземе всичко - мостове, спирачки, окачване, клапани за блокажа, евентуално серво и спирачна помпа ако са свят.
                      Принципно се бях ориентирал към Y60, на 2.8 дизел мостовете са 4,625, с което би трябвало да мога да въртя 35".
                      Вчера докато ровех за подходящ донор попаднах на обява за Y61 с повреден двигател. Цената е добра, продава се цял.
                      След като взема това, което ми трябва остават доста неща, които според мен биха влязли в употреба на колеги тук или разпродадени - ABS, климатик, кожен салон, всякакви интериорни бръмбазлъци, врати, стъкла, калници, гуми. Това ще възстанови до някаква степен първоначалната инвестиция за донора, а ще имам всичко нужно на масата - каквото ми потрябва при прехвърлането - свалям от едното шаси, слагам на другото.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                        Идеята е да ги сложа на Роки. В момента съм с ~3.8 предавателно число. Върти без проблем кални 31".
                        Искам да сложа по-бавни мостове и 35". Ако има душа в мотора да ги върти бих сложил и 37".
                        Цялата идея е да се вземе всичко - мостове, спирачки, окачване, клапани за блокажа, евентуално серво и спирачна помпа ако са свят.
                        Принципно се бях ориентирал към Y60, на 2.8 дизел мостовете са 4,625, с което би трябвало да мога да въртя 35".
                        Вчера докато ровех за подходящ донор попаднах на обява за Y61 с повреден двигател. Цената е добра, продава се цял.
                        След като взема това, което ми трябва остават доста неща, които според мен биха влязли в употреба на колеги тук или разпродадени - ABS, климатик, кожен салон, всякакви интериорни бръмбазлъци, врати, стъкла, калници, гуми. Това ще възстанови до някаква степен първоначалната инвестиция за донора, а ще имам всичко нужно на масата - каквото ми потрябва при прехвърлането - свалям от едното шаси, слагам на другото.
                        Така звучи логично....
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                          Така звучи логично....
                          Това е добре, значи все пак има някаква идея в идеята
                          Остават само двете малки подробности за предавателните числа на Y61 и дали посоката на въртене на пиньоните на моите мостове и на Y61 съвпада, да не се окаже, че имам 5 скорости назад и една напред или в по-лошия случай - два моста, въртящи се в противоположна посока.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                            Това е добре, значи все пак има някаква идея в идеята
                            Остават само двете малки подробности за предавателните числа на Y61 и дали посоката на въртене на пиньоните на моите мостове и на Y61 съвпада, да не се окаже, че имам 5 скорости назад и една напред или в по-лошия случай - два моста, въртящи се в противоположна посока.
                            Предния е от десно, сметай си на къде върти
                            И понеже скорости и раздатка са същите срещу пет лева ще те уредя да видиш на къде се въртят нещата
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е за теб и без пари ще го погледна
                              На задния в средата ли е прасето?
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X