Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano 2/2.7TDi - проблем с обороти на празен ход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Terrano 2/2.7TDi - проблем с обороти на празен ход

Здравейте колеги - както казва заглавието на темата Тераното ми има проблем с оборотите на празен ход - по-точно като се форсира двигателя и след това се пусне педала на газта двигателя започва да тресе, като че не му стига гориво и иска да загасне, след което като минат около 10сек. се оправя, т.е. спира да тресе и се наместват оборотите на около 750/мин. Това нещо го прави независимо дали колата се форсира на място или по време на движение като се изключи от скорост, но го прави примерно в 90% от случаите. Като се пусне климатика го прави по-рядко. Какво е правено като диагностика досега по нея - закачане е на компютър, където единственото нещо, което излиза е, че има проблем с педала на газта - т.е. при максимално натиснато положение вместо да дава напрежение 5V дава 3.5V, а при ненатиснат педал дава 0.4V вместо 0V. Преди това казаха, че е от елемента на помпата - беше свалена и закарана във Бош сервиз - Варна, човекът който я отвори каза, че няма абсолютно никакъв проблем. Дебитомерът също е наред. Имате ли някакви идеи за какво става въпрос? Естествено ще се опитам да намеря педал и да го сменя, за да видя дали ще се оправи, но дали е това причината? Благодаря предварително
    Последно редактирано от flathew; 09-10-08, 16:00.

До: Terrano 2/2.7TDi - проблем с обороти на празен ход

Опитай да изключиш дебитомера от кламата му, и опитай пак. Ще ти светне CHACK ENGINE, ама да не те притеснява. Просто виж дали проблема пак го има.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за съвета, но дебитомерът е нов, тъй като имаше проблеми с него. Въпреки подмяната му обаче това тресене си остава .

Коментар

Тогава вероятно е пикаеща дюза.

Ама, премерете му компресия. На топъл двигател трябва да е между 25 и 30, с разлика до 4, ако помня правилно.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: Terrano 2/2.7TDi - проблем с обороти на празен ход

Падна ми акумулатора и го дръпнах да запали.След като го запалих ми спря да работи оборотомера,от какво може да е ?

Коментар

От: Terrano 2/2.7TDi - проблем с обороти на празен ход

Мога да ти изпратя педала на газта, вече не ми е необходим. Сложих си механична помпа. В София съм . 0888373399

Коментар

От: Terrano 2/2.7TDi - проблем с обороти на празен ход

Колега провери дали всичко е наред с турбината.
              Виждал съм продобен проблем от затягаща турбина. Като затегне и не пуска достатъчно въздух.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X