Намерих си майстор, който се хвана и ми направи Ш-образен профил от тънка ламарина, гумените уплътнения ми ги залепи със силикон. Стана доста сносно, дори стъклата се отварят без проблем.
Пет години по-късно рамките вече са тотално изгнили и не подлежат на ремонт.Нова струва 350 лв,това разбира се ме отказва и след консултация с Геро от DEATHWALKER TUNING ,решаваме че
плъзгащите стъкла ще отпаднат и ще има едно цяло стъкло/тониран триплекс/.За година и половина откакто притежавам Патрола,задните стъкла не са отваряне,на задните седалки много рядко се возят
хора,така че няма да е проблем ,че ще са неотваряеми.Закарвам Патрола в сервиза на Геро и се започна.....Първо се махнаха старите рамки заедно със стъклата.Почиства се от силикона и торбите от
цимент,с които Любо е запълвал фугите при предишния ремонт.Ще се наложи и малко боядисване със златната боя,защото след като се премахнаха рамките,отдолу боята беше бяла.
Направени са шаблони за стъклата и бяха дадени стъклар за изрязване.След 2-3 дни всичко вече трябва да е готово/ а дано,ама надали../
Следва продължение......
Последно редактирано от GEORGI Y60; 16-05-13, 14:19.
Брей..супер си се захванал с нещо ,което аз така и не успях да направя.
Ремонта преди години беше добро временно решение,но...при положение,че джипа се кара особено по водите и калотиите е нормално и корозията да напредне въпреки мерките.Вярвам,че ще стане супер и ти желая успех в начинанието!
Поздрави!
NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Ето и крайния резултат
За тези които ги интересува ето и цени на материалите:
стъкла/триплекс/-96 лв.
гумено уплътнение/пасва такова от УАЗ Хънтър/-61 лв
фолио-15 лв
NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Добре е станало (аз да се подмажа), още повече че не си ги отварял.
Предполагам ще се опиташ да ги продадеш в комплект, ако все пак ги разкомплектоваш - имай ме предвид за едно палче за затварянето на плъзгащото стъкло.
Предполагам ще се опиташ да ги продадеш в комплект, ако все пак ги разкомплектоваш - имай ме предвид за едно палче за затварянето на плъзгащото стъкло.
Коментар