Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Nissan Terrano 2.4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за Nissan Terrano 2.4

Хубаво минерално масло си е съвсем в реда на нещата-аз на моя камион му сипвам Q8 и нямам грижи.Отиди да ти прегледат всичките масла и не забравяй гресирането,където го има.Помисли за какво ще го ползваш и чак тогава се хвърляй в приключението,наречено тунинговане-ако ти е жал да си трошиш машината по камънаци,които принципно можеш и да заобиколиш екстра като лебедка например ще си е просто един скъп аксесоар за пред кафето..
    08седемшест5едно513четири

Коментар

СЬС диферинциалите внимавай , че задния май е LSD , а там маслото е по специално!
      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от veritas Преглед на мнение
        Изчетох общо взето всичко което има изписано по форумите,но никъде не открих какво масло е препоръчително да се слага имам впредвид моторното и за диференциали и т.н.Ще се радвам ако някой може да ме посъветва нещо и благодаря предварително
        Май тия неща тук не си ги чел
        Ние не сме неутрални!

Коментар

http://www.ew2.lubesinfo.com/login.asp?sc=1323

Понеже ползвам изключително Мотул:

Make NISSAN
          Model Terrano 3.0 V6 4WD (D21)
          Engine P
          Year 1988-93

Application Recommendation Capacity (ltr)
          Engine (P) 8100 Eco-nergy 5W-30 (p,s) 3.4
          Manual Transmission Best MOTYLGEAR 10W-40 (t) 4
          Better MOTYLGEAR 75W-90 (t)
          Automatic Transmission
          Differential Best 90 PA 2.8
          Better GEAR COMPETITION 75W-140
          Coolant (30%) INUGEL OPTIMAL (m) 11
          Transfer Box Best MOTYLGEAR 10W-40 1.4 - 2.2
          Better MOTYLGEAR 75W-90
          Mechanical steering Best MOTYLGEAR 10W-40
          Better MOTYLGEAR 75W-90
          Auto-lock free running hubs (where fitted) Nissan Part No. KPC 19-00025
          Multi-purpose grease TOP GREASE 200
          Brake & Clutch Fluid Best DOT 5.1 BRAKE FLUID
          Better DOT 4 BRAKE FLUID
          Front Differential Best GEAR 300 75W-90 1.3
          Better MOTYLGEAR 75W-90
          Power Steering Best DEXRON III
          Better DEXRON IID
          Hide Notes Hide Oil Change Intervals

Lubricant / Capacity Notes
          p. Additional engine oil quality recommendations: G4 may replace SG, D4 may replace CD and CE; Models 1999/2000 onward: petrol, SG/SH/SJ/SL/GF-1/GF-2/GF-3/A2 also suitable; diesel, CF-4/B1/B3 also suitable (never use CG-4)
          s. Alternative recommendations, Engine (Petrol): <-30°C to -10°C, 5W-20; <-30°C to 15°C, 5W-30; -20°C to 15°C, 10W; -20°C to >40°C, 10W-30; -20°C to >40°C, 10W-40; -20°C to >40°C, 15W-40; -20°C to >40°C, 15W-50; -10°C to >40°C, 20W-20; -10°C to >40°C, 20W-40; -10°C to >40°C, 20W-50
          t. Alternative recommendations, Gears (oil): <-30°C to 10°C, 75W; <-30°C to 30°C, 80W; <-30°C to 40°C, 75W-90; <-30°C to 40°C, 80W-90; -10°C to 30°C, 85W; 0°C to 40°C, 90; 10°C to >40°C, 140
          m. Also recommended: INUGEL EXPERT

General Notes
          There are no notes to display for this model

Oil Change Intervals

Engine (P)

Months Min 6
          Miles Max 9000
          Km Max 15000
          Months Max 12

Коментар

Честито и от мен колега. Да ти носи радост и да те слуша. Много добър вид има...

П.П. Какти казва Колегата по-горе, започвай да четеш темите за Нисан. Има доста неща които ще научиш (казвам го от личен опит)

Коментар

Здравейте отново колеги.От писаното по-горе съм изпълнил всичко

И сега имам още един въпрос(малко по-странен).Интересува ме как мога да го вдигна Нисанчето малко,защото на този етап нямам възможност (финансова) да му купувам нови пружини и амортесьори.Интересува ме по-скоро отзад,отпред е на торсион и ще се справя по-лесно,но отзад май ще имам проблем.Идеята ми е дали ще стане с някакви подложки на пружините или нещо подобно.Или евентуално някакви други пружини и ако знаете от каква друга колица са съвместими.

Още веднъж благодаря предварително

Коментар

http://terrano.irk.ru/2007/12/12/zam...ih_prujin.html

http://terrano.irk.ru/2006/03/09/pru...errano_1_.html

Коментар

Много ти благодаря колега,мисля че варианта с подложките ще е засега.Ще пиша и покажа като го направя

Коментар

От: Въпрос за Nissan Terrano 2.4

Здравейте колеги ! Раздвоен съм между два автомобила и бих искал вашето компетентно мнение,относно разход на гориво (на заден мост само и на двата моста) и слаби места. Автомобилите са нисан терано 2 2.4 мотор и витара 1.6 моно или 1.6 16 винтила.

Коментар

ами колега тераното е джипче а витарата ... как ще го експлоатираш?
                      само бараки

Коментар

моето терано 2.4 10 бенц 13 газ на офф може и много
                        само бараки

Коментар

Първоначално публикуван от nightboy Преглед на мнение
                          Здравейте колеги ! Раздвоен съм между два автомобила и бих искал вашето компетентно мнение,относно разход на гориво (на заден мост само и на двата моста) и слаби места. Автомобилите са нисан терано 2 2.4 мотор и витара 1.6 моно или 1.6 16 винтила.

Разхода на гас е сходен с лек превес на Тераното/все пак е по-тежко и кубатурата му е по-голяма/,само че....
                          Според мен разхода трябва да е последното нещо за което да се интересуваш колега.
                          Първо си дай точен отговор на въпроса за какво ще се използва джипа.След това кой е по-надежден откъм мотор,трансмисия и въобще...,а разхода идва едва след всичките тия размисли!
                          Моето лично мнение/не съм пристрастен,а по-скоро логичен/ е,че ако примерно ще е дори и къса база, Тераното е по-удачен вариант.
                          Защо обаче:
                          1.Тераното е по-високо в заводски вид от Витарата
                          2.Тераното макар и къса база е с по-голям багажник от къса Витара,че май и от дългата...
                          Нали се сещаш,че на Витарата,като и сложиш в багажното газовата бутилка и...не остава за сака с гащите никакво място!!!
                          3.Тераното е с подцинковано купе и като цяло не гние много/особено при запазен екземпляр примерно внос от Италия/,докато Витара без да е изгнила поне на 20-30% почти не се намира
                          4. Возията дори и на късо Терано е в пъти по-добра от тази на Витарата.
                          5. Салона за пътниците е много по-широк,просторен и комфортен при пътуване на Тераното/няма да споменавам,че във Витара къса база на задните седалки сядането е почти невъзможно,особено за по-едри хора/

Единствения минус на Тераното е малко по-високата цена на закупуване и след това много малката разлика нагоре в разхода.Смятам обаче,че това се пренебрежими разлики на фона на поне гореописаните плюсове!
                          Поздрави и успех с избора!
                          NISSAN FOREVER
                          -----------------------------------------------------------------------------
                          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

моето терано 2.4 10 бенц 13 газ на офф може и много

Колега тераното ти с газ или с газов.инж е за да ти дава 13 ? Мисля предимно на асфалт да го карам ,но не е изключено и черен път до някоя хижа ! Благодаря за бързия отговор !

Коментар

Колега благодаря за изчерпателния отговор с тези доводи ,като се замисля си прав. Мен не ми трябва за товар ,а за возия и за това мисля да взема къса база ! Ти явно си дългогодишен шофъор на терано и от това което си ми написал явно познаваш машината ! Само не разбрах твоето дизел или бензин е ?

Коментар

Колега благодаря за изчерпателния отговор с тези доводи ,като се замисля си прав. Мен не ми трябва за товар ,а за возия и за това мисля да взема къса база ! Ти явно си дългогодишен шофъор на терано и от това което си ми написал явно познаваш машината ! Само не разбрах твоето дизел или бензин е ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X