Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стабилизираща щанга

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стабилизираща щанга

Здравейте,
    решил съм д аси копувам Nissan Patrol Y61 но има едно нещо което неразбрах как да проверя.

Nissan-а има задна автоматична стабилизираща щанга, как да проверя дали механизма за вкл./изкл. работи или не?
    One Planet, One Internet!
    We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

До: Стабилизираща щанга

Днес, някъде във форума видях от някой модератор за ръчни откачващи механизми за щанги. Единственото неудобство било, че трябвало да е откачиш преди влизане /била на шплент/.

Вадя тази тема, защото масово откачването на Нисаните не работи. Пък смятам, че си е полезно. Ако някой има информация, моля, да е сподели!
    Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Нещо няма движение?!

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
        Здравейте,
        решил съм д аси копувам Nissan Patrol Y61 но има едно нещо което неразбрах как да проверя.

Nissan-а има задна автоматична стабилизираща щанга, как да проверя дали механизма за вкл./изкл. работи или не?
        ето един файл в който мисля, че има всичко от което се нуждаеш. надявам се да ти помогне
        Прикачени файлове

Коментар

Да разбирам че това си е едната биалетка? Другата е обикновена?

Интересно, колко ли струва? А дали се ремонтира? Щото ако е нещо достъпно, ще гледам да си пригодя нещо за тераното. Не виждам причина да не стане.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не ти трябва тая щуротия, вервай ми. Ако чак толкова са ти дотрябвали ходове, по-добре се поомърляй за 10 минути и си откачи цялата щанга. Иначе според мен е пълна тъпня да се увеличи хода само отляво. Освен това шарнирчето на тая биелетка поне аз не видях да има възможност да се сменя. Т.е. като се прецака, сменяш цялата х..ня, което съм сигурен, че хич не е евтино. И цялата тая "красота" е закрепена на една конзола на рамата почти до купето и трябва да си гинеколог за да стигнеш до болтовете, които ръждясват доволно...
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

При мене е подобно, да не кажа същото. Просто съм си с обикновени биалетки и от двете страни.

А то като откачиш едната, все едно си откачил и двете, така или иначе.

ПП: Естествено астрономическа цена няма да дам за такова.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Да разбирам че това си е едната биалетка? Другата е обикновена?

Интересно, колко ли струва? А дали се ремонтира? Щото ако е нещо достъпно, ще гледам да си пригодя нещо за тераното. Не виждам причина да не стане.
                Точно така е. Едната биелетка. И май искат за нея майка си и баща си.
                Колега, с когото се бяхме засекли случайно в едни сервиз, говореше за сума от порядъка на 1000 евро ...

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Не ти трябва тая щуротия, вервай ми. Ако чак толкова са ти дотрябвали ходове, по-добре се поомърляй за 10 минути и си откачи цялата щанга...

Не мога да не се съглася с горното. А, ако цената на разкачащата се биелетка е наистина такава, каквато съм споменал по-горе, то по-добре за тия пари човек да си сложи и един преден блокаж и да си кара с 2 твърдо закачени стабилизиращи щанги.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

А някой сравнявал ли е ходовете със и без стабилизиращи щанги?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    А някой сравнявал ли е ходовете със и без стабилизиращи щанги?
                    Не съм мерил с рулетката, но отначало карах първо без предна, след това - без нито една стабилизираща щанга, а от година и половина съм и с двете. Не съм забелязал някакво осезаемо влошаване на проходимостта. Т.е., разлика сигурно има, но едва ли е такава, че да е от значение, ако не ходиш на траяли. В крайна сметка, Патрулът си има стандартно и едно копченце ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Не се продава апарата отделно. Върви в комплект заедно с цялата стабилизираща щанга. Сумата е над 2000 лв. Категорично неоправдано. Голям ефект едва ли има, но в дадени ситуации и малкото помага. Няма начин да не може да се измисли нещо. Ако ще и ръчно да е - т.е. при навлизане откачаш ръчно, а после закачаш. Kinex-a беше дал някакви за JEPP. Трябва да измислим някакво ТНТМ, че това е им слабост. От влагата се прецакват доста бързо и новите. Ако някой си е свалил да ми е прати за моя сметка, да се пробваме да измислим нещо. Благодаря на колегата tiki. Ще съм ти много благодарен да ми пратиш файл за схемата на копчето /и системата/ за повишанване оборотите на празен ход /копчето вляво/, че на компютъра отчита ON/OF, а няма повишаване. В Нисан вдигат рамене.

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
                        Не се продава апарата отделно. Върви в комплект заедно с цялата стабилизираща щанга. Сумата е над 2000 лв. Категорично неоправдано. Голям ефект едва ли има, но в дадени ситуации и малкото помага. Няма начин да не може да се измисли нещо. Ако ще и ръчно да е - т.е. при навлизане откачаш ръчно, а после закачаш. Kinex-a беше дал някакви за JEPP. Трябва да измислим някакво ТНТМ, че това е им слабост. От влагата се прецакват доста бързо и новите. Ако някой си е свалил да ми е прати за моя сметка, да се пробваме да измислим нещо. Благодаря на колегата tiki. Ще съм ти много благодарен да ми пратиш файл за схемата на копчето /и системата/ за повишанване оборотите на празен ход /копчето вляво/, че на компютъра отчита ON/OF, а няма повишаване. В Нисан вдигат рамене.
                        Ще се опитам да ги намеря и ще ги кача ако ги има. Но ще стане след почивните дни защото не съм си в къщи.

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
                          специално за nikita66
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от tiki; 24-09-09, 17:18.

Коментар

Благодаря! Златен си!

Коментар

Да затворя идилията със стабилизиращата щанга. Като купих колата я закарах на профилактика в Опел. Познати са ми и много съвестно ми смениха консумативите. Накараха ме да си проверя щангата, защото май не работила. Нисан твърдо заяви, че не работи и обяви цена от 3000 лв. комплект за нова. Мен обаче си ме дразни тази гад. Гладиатор се помъчиха да оправят, но не става. Половин година търся по форумите разни замени и ръчни ТНТМ-та. Пламен Петров обеща да ми намери решение, но явно няма време. Фулдата вика - за какво ти е? Защото, искам малките простотийки да работят.
                              Днес реших да прекратя този душевен спор. Беше време някой да излезе от играта.
                              Отидох до колегата Стоян Маринов - ssspeed и дадохме начало на борбата.
                              Когато ми лифтваха Нисана, задната стабилизираща щанга се изпъна под напрежение. Първо се заехме с опознаване системата и разглобяване. Преди това обаче направихме молитва към боговете на гората, монтьорите, сервизите и други длъжностни лица. И!
                              Ооооо! ЧУДЕСА! Щангата работи. Изпъва се онзи апарат, та пращи.
                              После свикахме заседание със Стефан -нещо като консултант на Стоян. Решихме да удължим с 3 см. планката на която се захваща този апарат. Търсихме и други решения, но това бе взето консесусно. Малка заварка, леки технически идеи, малко боя и Стоян е монтира. Стабилизиращата щанга вече стои съгласно изискванията. Ръзпъва, сгъва и т.н. Стояне? Как казваше Стефан? ..........а! Последваха кратки изпитания на полигона.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X