Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ризи на RD28T

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ризи на RD28T

аз влязох в е**аси филма с тоя двигател на Патрола ми...... Като доразглобихме двигателя се оказа, че буталата са ошкурени от двете страни, както каза майстора "завлачени". Едното бутало е сменяно... и са набити някакви "ризи" До колкото разпитах - Патрола няма оригинални такива. Значи е ТеНеТеМе. Тука вече много се замислих какво да правя и затова се допитвам тук за съвет... Дали да търся някакви заводски ризи от други автомобили които да набия на мястото на досегашните или да заебавам тоя двигател и да търся друг..... Майстора каза - ще намерим ризи споко - после нови бутала и сегменти, лагери, шлайф колянов вал и имаме нов мотор.... Аз обаче не съм привърженик на слагане на толкоз различни по произход чарколаци...... Общо взето чакам утре да се обадят за коляновия вал на какво дередже е за да реша какво да правя... Коляновия вал един път е стърган... може и да е крив - коментираха майсторите.... То не останаха нищо в този двигател дето да си остане оригинално...... От друга страна намерих двигател, по думите на продавача "в отлично състояние", ама той и Патрол-а го взех като в "отлично състояние". Парите му не са зле, но си мисля да не се насадя пак на нещо уйдурдисвано. Иначе ме блазни мисълта да го взема и да му сложа моята нова, оборудвана с нови части глава.... Приемам всякакви съвети....

До: Ризи на RD28T

вземи другия мотор с уговорка да го разглобите и ако е с добри части да го платиш.ако продавача е сигурен че е наред мотора няма да има проблем.даже му предложи и той да присъства на разглобяването.дори и по скъпо да го платиш .аз лично съм навитак на такава процедура.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
      вземи другия мотор с уговорка да го разглобите и ако е с добри части да го платиш.ако продавача е сигурен че е наред мотора няма да има проблем.даже му предложи и той да присъства на разглобяването.дори и по скъпо да го платиш .аз лично съм навитак на такава процедура.
      Правилно! Иначе пак си купуваш нещо на сляпо.А после като го сложиш и изедеш тоягата ходи се разправяи.
      0896-85-69-86
      0876-38-17-17

Коментар

бе нещо ме съмнява да ми дадат да го разглобим...... Добрата новина е, че двигателя е от блъснат джип, т.е. не е спрян от старост или проблеми. Лошата е че е в София, а аз съм във Варна... И да искам да го разглобя - трябва си водя майстор, а това е доста невъзможна задача......
        А някой има ли идея дали мога такъв двигател да събера в лека кола за транспортиране... Да речем в Голф, с махнати задни седалки....??

Коментар

Ами ти си влязъл по спиралата, така че играй твърдо. Сменяй двигателя, но не със същия, а с нещо сериозно. Не бързай, а потърси голям мотор. Като ще е мечка да е рошава. Нещо нямам вяра на ремонтирани двигатели - собствен опит. Търси от ударен автомобил неремонтиран двигател, който е с голям ресурс.
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първо се убеди че маистора ти е наясно с двигателите на патрол правил ли е усновен ремонт на такъв мотор обикновенно японците се славят с нестандартни неща на които много маистори се чудят и намират нормални неща за нередни пък и колко пъти обеща да се обадиш да хвърля един поглед и аз доста сам си патил и доста знам, моя кошник си го правя сам.Пък и най важното и кинти не ти искам за диагностика просто един телефонен разговор с мен и съм ти полезен с квото мога мисля че поне хора с сходни съдби трябва да се подкрепяме УСПЕХ
            Човек се учи с много практика:D

Коментар

Жоро утре буса ми е в София ако мога да съм ти полезен обади се по телефона.

Коментар

аз имам същия проблем не съм го отворил но е същотот като при тебе ... честито за двигателя аз неможах да намеря ...

0886076990 ми е телфона от София съм ако се откажеш от двигателя ми звани да го видя аз

Коментар

това ако го купя дали ще станат двигателя със скоростната кутия...? Знам че има y60 с оригинален мотор 4,2, но дали е същия с този.... Дори според сервизната книжка скоростната кутия е една и съща....

Коментар

сериозен агрегат.слагай го с кутията .мислу само че захвата на кутията е на друго място.и си на 24 волта.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                      Знам че има y60 с оригинален мотор 4,2, но дали е същия с този.... Дори според сервизната книжка скоростната кутия е една и съща....

Дали "това" е с двигател 4.2?!? 160-ките не бяха ли с 3.3 дизел?
                      А скоростната кутия на 2.8 и 4.2 дизели определено НЕ е една и съща.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз лично съм много предубиден към купуването на нещо затворено и незнайно от кои пипано.Що не си ремонтираш твоя мотор ,ама кадърен майстор да го направи и поне знаеш че е почти като нов
                        "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

засега чакам да ми кажат какви са ми шансовете с коляновия вал... Ако той е ОК - продължавам с моя... Обаче ако има проблем с вала - почвам по вариантите....

Коментар

ГОРБИ разгледах линкати за тази обява този двигател маи маи е събери чарк на капака на клапаните пише турбо а до колкото го виждам е май чист дизел незнам нети се меся но по добре си намери колянов вал и без това него неможеш да купиш на сляпо все пак трябвя да е свален като ти го продават и несе налага да се разхождаш из българия могат да то го пратят с наложен платеж по куриер и с маистора ти спокоино да го замерите преди да го платите
                            Човек се учи с много практика:D

Коментар

това от линка е най-далечния вариант... просто ме блазни това чудо 4,2.... Ако можех да си намеря такъв хубав двигател със скоростна кутия.... ехеee... мечтиии.... Всъщност има такива двигатели колкото искаш на добри пари но в Австралия.... Имам близки там, мога да си докарам, ама цената на транспорта ще обезмисли идеята....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X