Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скоростомер на Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със скоростомер на Терано

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    ГПС-а също не показва вярно скорост - все пак се информацията от сателитите се обновява веднъж на секунда ако не бъркам
    Да, ама радарните знаци на тунела за люлин показват еднакво с GPS-а.

Демек, километража, GPS-а и радарния знак (даже двата - от двете страни), ми показват еднакво. Няма как да ги уцелят и трите еднакво неточни.

Това че GPS-а се обновява през една секунда няма връзка с това дали показва точно скорост, или не. Просто отчита разстоянието между две отчитания, и спрямо времето между тях отчита скоростта. Реалната точност, при добри условия е +/- километър/два. Моя с външна антена редовно си се закротва на 2 метра точност. Ама това е абсолютна точност изобщо. Относителната, между 2 съседни измервания, е реално доста по-голяма, ако условията (разбирай, релеф, видимост, и т.н.) не са се променили рязко. Още повече има усредняващи алогоритми вътре, което увеличава стабилността на измерванията на скорост.

Накратко, нямам, и не съм забелязал, никакви основания да се съмнявам в показанието на GPS-а. Напротив.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Накратко, нямам, и не съм забелязал, никакви основания да се съмнявам в показанието на GPS-а. Напротив.

Не ме разбра
      идеята ми е че тия уреди имат нарочно зададена неточност (която не е абсолютна а се изменя спрямо скоростта) и колегата не се струва да се занимава изобщо
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не ме разбра
        идеята ми е че тия уреди имат нарочно зададена неточност (която не е абсолютна а се изменя спрямо скоростта) и колегата не се струва да се занимава изобщо
        Ами и аз те не разбирам. Къде ги прочете тези неща? При каране с постоянна скорост ЖПС-то си е точно +- 1 км/ч. Което си е съвсем добра точност. Както при 30 така и при 130 км.ч. Проверено!

Коментар

Не ме разбра
          Абе, това е ясно. Не ми е ясно само защо фабрично задават на скоростомерите да мерят по-малко. Може би за да компенсират малките разлики в реалните размери на гумите от уж един и същ размер, както и евентуалните неточности в радарите. Един вид, да си сигурен, че независимо от всичко, щом скоростомера ти показва 120, никой не може да ти се заяде че си карал с над 120.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Абе, това е ясно. Не ми е ясно само защо фабрично задават на скоростомерите да мерят по-малко. Може би за да компенсират малките разлики в реалните размери на гумите от уж един и същ размер, както и евентуалните неточности в радарите. Един вид, да си сигурен, че независимо от всичко, щом скоростомера ти показва 120, никой не може да ти се заяде че си карал с над 120.
            Има една теория на конспирацията, според която, това се прави, за да не се превишава скоростта
            има още една, че автопроизводителите го правят това, за да не ги съдят за неверни данни за разход н агориво и максимална скорост
            има Ес директива, която определя максимално допустимото отклонение на скоростомер и беше около 10%, ако не бъркам
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              К`ъв ти е проблема вземаш един приятел с друга кола и мобилни телефони(радиостанция) и на извън градско карате с двете коли 40-60-90-120-140(ако можеш) и си засичаш показанията на товоя километраж...след това пиеш едно кафе и за мен
              Днес я свърших тази работа. Сравнявахме с Пежо 206, резултата при различни скорости както следва:
              Пежо Терано
              50 60
              60 72
              80 85
              100 120
              120 140.

При изминато разстояние показва около 10% в повече. При изминати 37 км. на километраж са 40 км.

Коментар

Засечено и с Garmin Nyvii:
                Терано GPS
                100 81
                120 97

Изминати километри:
                по километраж: 200
                поGPS: 169

Коментар

Засичах мойто спрямо GPS, както е в момента. С гуми 31-ци показва почти точно - с километър-два по-ниско от ГПС-а, при скорости над 100.

Коментар

Смениха някаква зъбчатка и нещата малко се подобриха. Разликата е вече около 10 км/ч. По малка е и разликата в изминалите километри.
                    А иначе гумите ми са Good year, Wrangler, 235/70/16.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X