Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скоростомер на Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със скоростомер на Терано

Здравейте имам проблем със скоростомера. Отначало стрелката взе да играе надолу - нагоре при еднакви обороти. А след това въобще спря да отчита. След два дни тръгна и пак спря. Като не отчита скороста не отчита и изминалите километри. Предполагам, че е проблем със ел.системата но ме можаха да го открият. Помагайте.

До: Проблем със скоростомер на Терано

тераното 1 ли е ако е проблема ти е в жилото скасано е

Коментар

Не знам как е на Тераното, но така се получава при откачено или скъсано жило на скоростомера. Ако е със жило провери механизма към скоростната кутия-трябва да е с червяк и зъбно колелце(ако са пластмасови се чупят лесно), и към самия скоростомер-там се разхлабва и откача
      Дискавъри 300 тди ръчка
      Витара тди автомат
      XT660R

Коментар

Терано ІІ, обясниха ми, че не е с жило.

Коментар

Проблем се оказа в таблото, май е за смяна. Някой има ли представа колко струва ново табло или втора употреба?

Коментар

Проблема се оказа електронния датчик намиращ се на скоростната кутия който предава информацията към таблото. Има ли някой информация къде мога да го намеря, трябва ли заявка, цена и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от VKAMBEROV Преглед на мнение
              Проблема се оказа електронния датчик намиращ се на скоростната кутия който предава информацията към таблото. Има ли някой информация къде мога да го намеря, трябва ли заявка, цена и т.н.

http://www.rockauto.com/catalog/x,ca...4,partGroup,18

Цъкай на Моур Инфо и гледай снимките.

Коментар

Питах в един магазин, от там се свързаха с представителство на Нисан, само там го имало датчика. Казаха цена 126 лв. срок за доставка 1 месец. След 5 мин. се коригираха цената - 452 лв !!! тия са луди. Има ли някъде втора употреба?

Коментар

Вчера след почти една година разреших може би проблема. Сложиха ми датчик втора употреба но от Терано 3.0. Но не знам еднакви ли са скоростните кутии и съответно реални ли са показанията?

Коментар

Вчера след почти една година разреших може би проблема. Сложиха ми датчик втора употреба но от Терано 3.0. Но не знам еднакви ли са скоростните кутии и съответно реални ли са показанията?
                    К`ъв ти е проблема вземаш един приятел с друга кола и мобилни телефони(радиостанция) и на извън градско карате с двете коли 40-60-90-120-140(ако можеш) и си засичаш показанията на товоя километраж...след това пиеш едно кафе и за мен
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Еднакви са.

Ако тераното ти е след 2000г. са си съвсем еднакви. Ако е преди, дифовете са ти малко по-бавни.

Тераното с квадратните фарове е с дифове с предавателно число 4.625. Тераното с кръглите фарове - 2.7TDI, мисля до 2000г., е с дифове 4.375, а тия, след 2000г. са с 4.11 или 3.9.

Скоростите са им еднакви. Раздатките - също.

Оригинално, терано с 4.375 дифове, при показание 100км/ч реално се движи с около 90. Без нищо пипано, и с нормалния размер гуми. Щом си без жило, значи си с това след 2000г. 4.375 или 4.11, или 3.9 дифове. Не знам как може да се провери, без да се отварят.

Сега вече се чудя и на мойта какви са. Дядо Владоо, ше ти идвам пак на гости, да въртиме и да броиме.
                      Последно редактирано от sparkybg; 22-04-09, 14:35.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Оригинално, терано с 4.375 дифове, при показание 100км/ч реално се движи с около 90. Без нищо пипано, и с нормалния размер гуми.
                        99% от колите нарочно са направени по километраж да показват повече

Да не говорим, че ако километражът е механичен или използва един датчик на скоростната кутия, няма как да показва верни стойности
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Пускаш ЖПС-то.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            99% от колите нарочно са направени по километраж да показват повече

Да не говорим, че ако километражът е механичен или използва един датчик на скоростната кутия, няма как да показва верни стойности
                            На фабията ми показва вярно, с +/- километър-два. Ама това след като смених предните гумета с една идея по-големи. Показват еднакво с GPS-а. С датчик на скоростите е.

Тераното, с новите гуми, тепърва ще го видим. Само да дойдат че ми се изчака чакането.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              На фабията ми показва вярно, с +/- километър-два. Ама това след като смених предните гумета с една идея по-големи. Показват еднакво с GPS-а. С датчик на скоростите е.

Тераното, с новите гуми, тепърва ще го видим. Само да дойдат че ми се изчака чакането.
                              ГПС-а също не показва вярно скорост - все пак се информацията от сателитите се обновява веднъж на секунда ако не бъркам + грешката в положението
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X